ASUS Router RT-AC1200

Problematika administrace LAN či WIFI sítí

Moderátor: Mods_senior

AbloyDee
Level 1
Level 1
Příspěvky: 57
Registrován: duben 18
Pohlaví: Muž

ASUS Router RT-AC1200

Příspěvekod AbloyDee » 01 úno 2019 11:24

Zdravím, mám takový malý problém .. koupil jsem si Asus Router RT-AC1200 ... když do routeru připojím kabelem internet a pak například Stolní počítač tak router nemá přístup k internetu.. mám to teď zapojený tak že mám starý router od TP Linku a do něj přes kabel zapjený asus a to mi jde, nevíte někdo jak nastavit Asus router aby mi to šlo přímo přes něj a nemusel mít udělaný ''Most'' přes tp link? Děkuji...



Reklama
RIKI22
Master Level 7
Master Level 7
Příspěvky: 4660
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž

Re: ASUS Router RT-AC1200

Příspěvekod RIKI22 » 01 úno 2019 11:31

Niekedy stsčí spraviť clon MAC adresy starého na nový router.

AbloyDee
Level 1
Level 1
Příspěvky: 57
Registrován: duben 18
Pohlaví: Muž

Re: ASUS Router RT-AC1200

Příspěvekod AbloyDee » 01 úno 2019 11:32

To jsem zkoušel.. je to furt stejné...

RIKI22
Master Level 7
Master Level 7
Příspěvky: 4660
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž

Re: ASUS Router RT-AC1200

Příspěvekod RIKI22 » 01 úno 2019 11:37

TP-Link je?Nemáš v TPLinku zadané nejaké údaje od poskytovateľa netu?

AbloyDee
Level 1
Level 1
Příspěvky: 57
Registrován: duben 18
Pohlaví: Muž

Re: ASUS Router RT-AC1200

Příspěvekod AbloyDee » 01 úno 2019 11:39

Pokud myslíš přímo v nastavení tak to nevím nemůžu se přihlásit, ale vím že TP link router není od poskytovatele..

Dodatečně přidáno po 3 minutách 35 vteřinách:
Nevím heslo, a bojím se že když dám reset TP linku tak to nepůjde už vůbec ..

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 17133
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: ASUS Router RT-AC1200

Příspěvekod ITCrowd » 01 úno 2019 12:01

Když dáš reset tplinku, tak to nepůjde, v tom máš pravdu.
Kontaktuj poskytovatele, ať ti sdělí tvé údaje k připojení. Ty potom vyplníš do toho asusu.
Pokud je připojení závislé jen na MAC adrese a všechno ostatní dostává automaticky, vyzkoušej toto:
Stáhni si netscan a dej si ho do počítače více zde: viewtopic.php?f=109&t=148894
1. Na routeru asus povol dhcp.
2. do LAN portu asusu připoj počítač, do dalšího portu WAN port tplinku
3. spusť netscan a nech ho proskenovat síť vytvořenou asusem (bude to něco jako 192.168.1.x
Pokud je na tplinku nastaveno získávání automaticky, pak si převezme ip adresu z asusu a ve výpisu netscanu se ti objeví jeho MAC adresa. Tu poté vlož do nastavení WAN v asusu.
Pokud je třeba něco víc, než jen MAC adresa, pak tento postup fungovat nebude.

Dodatečně přidáno po 1 minutě 40 vteřinách:
RIKI22 píše:TP-Link je?Nemáš v TPLinku zadané nejaké údaje od poskytovateľa netu?
Můžeš mi říct, jak jsi přišel na to, že MAC adresa aktuální síťovky je přesně ta, co má být na wan portu routeru? Opět naprosto zbytečný a zavádějící příspěvek.
Naposledy upravil(a) ITCrowd dne 01 úno 2019 12:16, celkem upraveno 3 x.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

AbloyDee
Level 1
Level 1
Příspěvky: 57
Registrován: duben 18
Pohlaví: Muž

Re: ASUS Router RT-AC1200

Příspěvekod AbloyDee » 01 úno 2019 12:07

Noo moc to nechápu, jaké údaje ...

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 17133
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: ASUS Router RT-AC1200

Příspěvekod ITCrowd » 01 úno 2019 12:13

IP adresu, bránu, masku MAC adresu, typ připojení, jméno a heslo atd atd atd.
Doplnil jsem předchozí příspěvek, projdi si to.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

AbloyDee
Level 1
Level 1
Příspěvky: 57
Registrován: duben 18
Pohlaví: Muž

Re: ASUS Router RT-AC1200

Příspěvekod AbloyDee » 01 úno 2019 13:01

Super díky moc snad mi to pak pomůže :)

RIKI22
Master Level 7
Master Level 7
Příspěvky: 4660
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž

Re: ASUS Router RT-AC1200

Příspěvekod RIKI22 » 01 úno 2019 13:26

Písal som niekde o MAC adrese sieťovky ?

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 17133
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: ASUS Router RT-AC1200

Příspěvekod ITCrowd » 01 úno 2019 15:24

V tom případě vem laskavě na vědomí, že ono "klonovat MAC" v nasatvení WAN routeru neznamená klonovat MAC ze starého routeru, ale klonovat MAC síťovky.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

mtc
Level 3
Level 3
Příspěvky: 626
Registrován: prosinec 08
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: ASUS Router RT-AC1200

Příspěvekod mtc » 01 úno 2019 15:49

Z toho Routeru musíš zadat všechny údaje jako jsi měl v tom starém.Mám také AC1200 a musel jsem vše opsat ze starého


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Router ASUS RT-N18U nebo TP-LINK Archer C7 AC1750
    od BigSandy » 05 dub 2019 14:44 » v Sítě - hardware
    4
    731
    od nations112
    06 dub 2019 09:51
  • router mikrotik, potřebuji aby router fungoval jako repeater
    od Jana Malá » 02 říj 2019 07:55 » v Sítě - hardware
    3
    671
    od dvorakj
    02 říj 2019 18:44
  • ASUS x202e vs. ASUS EEE 1000H
    od Bakys18 » 16 pro 2018 02:40 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    1
    414
    od Zivan
    16 pro 2018 08:12
  • ASUS RT-AC66U B1 vs ASUS RT-AC65P
    od Manoust » 30 zář 2019 21:03 » v Sítě - hardware
    2
    462
    od Manoust
    30 zář 2019 21:36
  • Router
    od AbloyDee » 12 úno 2019 10:33 » v Administrace sítě
    2
    798
    od AbloyDee
    12 úno 2019 11:19

Zpět na “Administrace sítě”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 1 host