Prosím o pomoc s routerem

Problematika administrace LAN či WIFI sítí

Moderátor: Mods_senior

Torrman
Level 1
Level 1
Příspěvky: 62
Registrován: prosinec 11
Pohlaví: Muž

Prosím o pomoc s routerem

Příspěvekod Torrman » 18 říj 2019 15:14

Ahoj. Chci se zeptat. Na bytě je nějaký klasický wifi router, který ovšem vysílá jen wifi, není možnost do něj připojit lan kabel na přímé připojení do pc. Proto jsem sehnal jiný router a standardně zapojil do modrého přívodní kabel netu a z lan vývodu do PC, ale pořád se mi to nedaří rozjet i přes snahu různých nastavení routeru, ip , subnet mask, dns apod... vždycky ale vpravo dole ten žlutý vykřičník že připojení není k dispozici.

Chci se zeptat jestli to není náhodou tím, že ten kabel od poskytovatele potřebuje ten napájecí adaptér POE? Myslíte že by to mohlo být tím? Ale zas když to do toho původního routeru jde jen zapojit a wifi jede..? Nebo nemůže to mít poskytovatel nějak blokované?

Děkuji za odpovědi



Reklama
cunik.cz
Level 3
Level 3
Příspěvky: 623
Registrován: leden 18
Pohlaví: Muž

Re: Prosím o pomoc s routerem

Příspěvekod cunik.cz » 18 říj 2019 15:19

Máš to správně zapojeno? Z antény vede kabel (pigtail) který přijde do modemu, z modemu do Routeru do zdířky WAN. Vyfoť prosímťe nějak nastavení routeru co máš

Torrman
Level 1
Level 1
Příspěvky: 62
Registrován: prosinec 11
Pohlaví: Muž

Re: Prosím o pomoc s routerem

Příspěvekod Torrman » 18 říj 2019 15:28

Od poskytovatele vede pouze jeden UTP kabel. Ten mám zapojen do WAN a pak klasicky jedním ze čtyřech lan vývodů do pc. Nebo ne? Teď se bohužel nenacházím na tom bytě, abych mohl vyfotit :-( ... Každopádně zkoušel jsem i jiný router který takřka netřeba nějak složitě nastavovat a také to nešlo, stále trojuhelník s vykřičníkem.

cunik.cz
Level 3
Level 3
Příspěvky: 623
Registrován: leden 18
Pohlaví: Muž

Re: Prosím o pomoc s routerem

Příspěvekod cunik.cz » 18 říj 2019 15:37

Tak až budeš moc, vyfoť. Modem si tam žádnej neměl ani když tamten fungoval? V tom případě mne napadá jenom špatný router, nebo špatně nastaven

Edit: přepsal jsem se, myslel jsem modem ne router

Torrman
Level 1
Level 1
Příspěvky: 62
Registrován: prosinec 11
Pohlaví: Muž

Re: Prosím o pomoc s routerem

Příspěvekod Torrman » 18 říj 2019 15:52

V tom bytě je pouze tato krabička, která vysílá wifi, to je vše. Potřebuji ale pravě dostat internet kabelem i do stolního pc. Nastavení jsem prováděl podle tohoto návodu https://www.vseprowifi.cz/jak-nastavit-wifi-router-nastaveni-i-65.html

Je ale možné, že některé ty adresy jsem měl špatné. V tom se taky vyznat... :smile:

Mimochodem, všechny ty adresy, ip, subnet mask, default gateway apod. .. dá se to někde ve win najít, dohledat? Nebo tyto údaje musí poskytnout pouze poskytovatel internetu?
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

cunik.cz
Level 3
Level 3
Příspěvky: 623
Registrován: leden 18
Pohlaví: Muž

Re: Prosím o pomoc s routerem

Příspěvekod cunik.cz » 18 říj 2019 16:23

Je to divný. Vypadá že to je něco špatně v nastavení. Já na tohle nejsu expert, ale ITCrowd by ti mohl poradit

zeus
Elite Level 10
Elite Level 10
Příspěvky: 9773
Registrován: únor 12
Bydliště: Pankrac
Pohlaví: Muž

Re: Prosím o pomoc s routerem

Příspěvekod zeus » 18 říj 2019 16:56

ten kabel od poskytovatele potřebuje ten napájecí adaptér POE?

Poznas snadno, po pripojeni jineho routeru ti na nem nebude svitit WAN dioda.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Prosím o pomoc s routerem
    od MixxerCZ » 01 kvě 2020 09:42 » v Sítě - hardware
    5
    497
    od MixxerCZ
    03 kvě 2020 13:38
  • Problém S LTE routerem
    od Hak » 30 bře 2020 13:37 » v Sítě - hardware
    3
    369
    od Hak
    31 bře 2020 14:32
  • Rychlost internetu za routerem
    od killl » 05 čer 2020 18:17 » v Administrace sítě
    10
    526
    od killl
    06 čer 2020 16:45
  • Propojení PC s routerem
    od Coxx-cz » 17 zář 2019 14:03 » v Sítě - hardware
    5
    1433
    od ITCrowd
    18 zář 2019 12:52
  • Seznámení s routerem Asus RT-AX58U
    od ITCrowd » 28 lis 2019 21:24 » v Sítě - hardware
    12
    6352
    od ITCrowd
    29 lis 2019 21:19

Zpět na “Administrace sítě”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Brandwatch [Bot], CommonCrawl [Bot] a 1 host