Nastavení EAP v domácí síti

Problematika administrace LAN či WIFI sítí

Moderátor: Mods_senior

miro_
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 109
Registrován: říjen 13
Pohlaví: Muž

Nastavení EAP v domácí síti

Příspěvekod miro_ » 10 pro 2019 21:44

Ahoj,

pořídil jsem nový router, switch a EAPy (access pointy) op tplinku. Standardně by to mělo fungovat tak, že management EAPů je přes aplikaci Controller, která by je měla automaticky detekovat. Bohužel po spuštění Controlleru na PC se mi žádné EAPy neobjeví, přesto, že je mám zapojené do ethernet zásuvek (napájení POE přes switch). EAPy určitě fungují, protože pod svou SSID šíří wifi signál. Nevíte, co s tím může být?

Děkuji



Reklama
Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 19752
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Nastavení EAP v domácí síti

Příspěvekod ITCrowd » 10 pro 2019 21:48

Příště napiš vše. Tedy co je to za router, AP, zapojení sítě.
Takhle ti můžu říct jen to, že tplinku máloco funguje. Proskenuj si síť, zjisti si IP adresy a zkus se připojit přímo na AP pomocí internetového rozhraní (pokud to umí).
Zkontroluj, zda ti tu aplikaci neblokuje firewall.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

miro_
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 109
Registrován: říjen 13
Pohlaví: Muž

Re: Nastavení EAP v domácí síti

Příspěvekod miro_ » 10 pro 2019 21:58

EAP 225
router Archer C6
Switch TL-SG108PE

Dodatečně přidáno po 3 minutách 11 vteřinách:
A firewallem to nebude, teď jsem ho na pár vteřin vypnul a nic se nestalo.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 19752
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Nastavení EAP v domácí síti

Příspěvekod ITCrowd » 10 pro 2019 22:49

ITCrowd píše:Proskenuj si síť, zjisti si IP adresy a zkus se připojit přímo na AP pomocí internetového rozhraní (pokud to umí).


Dodatečně přidáno po 8 minutách 57 vteřinách:
Ten sw musí být připojen an PC v LAN. To znamená kabel.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

miro_
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 109
Registrován: říjen 13
Pohlaví: Muž

Re: Nastavení EAP v domácí síti

Příspěvekod miro_ » 11 pro 2019 21:41

sw mám instalován na pc, který je napojen přes ethernet kabel do switche a routeru

miro_
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 109
Registrován: říjen 13
Pohlaví: Muž

Re: Nastavení EAP v domácí síti

Příspěvekod miro_ » 15 pro 2019 17:15

Nakonec jsem to nějak vyřešil, ani přesně nevím jak. Bylo třeba provést určitá nastavení přímo na IP adrese těch access pointů v softwaru Omada.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Problém v domácí siti
    od TUNN » 22 pro 2019 15:28 » v Sítě - hardware
    18
    1413
    od TUNN
    10 led 2020 13:43
  • Problem s domaci siti
    od ivonavra » 25 bře 2020 16:48 » v Administrace sítě
    13
    2101
    od ITCrowd
    27 bře 2020 07:28
  • Připojení nb k domácí wifi síti.
    od bluenite » 07 říj 2020 23:10 » v Administrace sítě
    3
    227
    od ITCrowd
    09 říj 2020 23:16
  • Pomalé kabelové připojení v domácí síti
    od Dwamin » 07 dub 2020 23:43 » v Administrace sítě
    5
    653
    od ITCrowd
    08 dub 2020 11:25
  • Připojení k domácí síti v zahradním domku
    od kerad.fly » 20 črc 2020 12:10 » v Sítě - hardware
    2
    336
    od mirekol
    20 črc 2020 17:04

Zpět na “Administrace sítě”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 1 host