Nastavení Wifi

Problematika administrace LAN či WIFI sítí

Moderátor: Mods_senior

Marie Skrivanova
nováček
Příspěvky: 2
Registrován: leden 20
Pohlaví: Žena

Nastavení Wifi

Příspěvekod Marie Skrivanova » 18 led 2020 17:57

Ahoj všem,

potřebovala bych pomoct nastavením Wifi. Již nějakou dobu nám doma padá Wifi a u zprostředkovatele by mělo byt vše v pořádku. Bylo nám doporučeno Wifi nastavit na pevný přístupový bod. Na internetu jsem si našla jak toto nastavit.

Problém, ale nastal, když jsem se chtěla dostat do nastavení Wifi. Wifi mám po rodičích a ty si bohužel nepamatují jaký login a heslo tam dali. Admin a admin jak většinou bývá přednastaveno, změnili.

Je nějaká možnost toto nastaveni restartovat a do nastavení se dostat?

Jde o Wifi Linksys.

Děkuji všem za odpověd.

:-)



Reklama
Uživatelský avatar
Grander
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1387
Registrován: leden 12
Pohlaví: Muž

Re: Nastavení Wifi

Příspěvekod Grander » 18 led 2020 18:02

Pak je jedina moznost to zarizeno vyresetovat. Jak, to zjistite kdyz do Googlu zadate Reset Linksys a presny typ.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 19477
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Nastavení Wifi

Příspěvekod ITCrowd » 18 led 2020 18:02

Vítej na PC-HELP!
Každý router lze restartovat do továrního nastavení. Ale abychom ti mohli říci jak, musela bys sdělit přesný typ toho routeru.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Uživatelský avatar
Grander
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1387
Registrován: leden 12
Pohlaví: Muž

Re: Nastavení Wifi

Příspěvekod Grander » 18 led 2020 18:03

Ale bacha, at tam pak budete umet znovu nastavit vsechno potrebne.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 19477
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Nastavení Wifi

Příspěvekod ITCrowd » 18 led 2020 18:13

Jestli dostala pokyn nastavit ho jako AP, pak bude před ním ještě jiný router. Postupovat může dle mého podpisu - router jako switch.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Marie Skrivanova
nováček
Příspěvky: 2
Registrován: leden 20
Pohlaví: Žena

Re: Nastavení Wifi

Příspěvekod Marie Skrivanova » 18 led 2020 18:56

ITCrowd píše:Vítej na PC-HELP!
Každý router lze restartovat do továrního nastavení. Ale abychom ti mohli říci jak, musela bys sdělit přesný typ toho routeru.


Děkuji, kdybych dostala přesný návod jak resetovat wifi router i jak přesně nastavit pevné přístupové body, byla bych neskutečně vděčná.

Jedná se o Linksys EA6200

RIKI22
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Příspěvky: 5368
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž

Re: Nastavení Wifi

Příspěvekod RIKI22 » 18 led 2020 19:12

Na zadnej strane máš menší otvor označený reset.Zober niečo tenšie, môžeš aj perom a zatlač tam tlačidlo na 5-10s.
Zvyčajne prebliknú všetky led.Potom skús ešte raz 192.168.1.1

Uživatelský avatar
Rewqa
Moderátor
Master Level 9
Master Level 9
Příspěvky: 7991
Registrován: říjen 06
Bydliště: Praha
Pohlaví: Muž

Re: Nastavení Wifi

Příspěvekod Rewqa » 19 led 2020 11:25

Odemčeno.
ASUS TUF Gaming B550-PLUS | Ryzen 5 3600 | ASUS ROG Strix GTX 1070 OC | 16GB Crucial DDR4 | Be Quiet! Pure Power L8 500W | Corsair 230T Graphite Series
Pravidla PC-Help

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 19477
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Nastavení Wifi

Příspěvekod ITCrowd » 19 led 2020 11:49

Vedle zdířky napájení je "utopené" tlačítko RESET. Tenkým předmětem (já používám rozvinutou kacelářskou sponku) na něj zatlač (pocítíš malé lupnutí) a drž 10 sekund. Router se restartuje do továrního nastavení.
Dále se k routeru připoj kabelem a na připojeném počítači zadej do adresního řádku prohlížeče 192.168.1.1. Mělo by fungovat i myrouter.local linksyssmartwifi.com. Pokud vše proběhlo v požádku, zobrazí se ti přihlašovací dialog. Username/password = admin/admin. A dál už si nastav co potřebuješ.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Nastavení GPU
    od Feerdaa » 04 dub 2020 00:12 » v Problémy s hardwarem
    6
    740
    od Feerdaa
    04 dub 2020 13:09
  • Nastavení zvuku - OBS
    od flowem » 22 lis 2019 10:57 » v Vše ostatní (sw)
    1
    501
    od ITCrowd
    22 lis 2019 12:03
  • Nové pc - nastavení FAN, HDD a RAM
    od Zidy » 11 pro 2019 18:34 » v Problémy s hardwarem
    5
    434
    od Zidy
    12 pro 2019 19:10
  • Nastavení Omezení
    od Pedrossos » 18 bře 2020 20:16 » v Internet a internetové prohlížeče
    9
    1025
    od ITCrowd
    18 bře 2020 23:14
  • Nastavení win 10 plocha
    od mery » 30 pro 2019 16:40 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    13
    895
    od gogo1963
    01 led 2020 15:00

Zpět na “Administrace sítě”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 1 host