Nelze propojit dva PC

Problematika administrace LAN či WIFI sítí

Moderátor: Mods_senior

Uživatelský avatar
atari
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2447
Registrován: říjen 08
Pohlaví: Muž

Nelze propojit dva PC

Příspěvekod atari » 27 dub 2020 16:20

Na PC Pavel (192.168.1.101) zadám v dialogu "Připojit síťovou jednotku" a zadám hodnoty PC Ursula: \\192.168.1.105\C$ , poté zadám jméno a heslo, a dostanu hlášku "přístup odepřen". To samé obráceně.

Oba PC:
- přihlášeny v pracovní skupině pod stejným názvem
- WIN 7 PRO
- oba mají administrátorské účty

Zkoušel jsem vypnout antivir i firewall a nepomohlo. Poradí někdo?



Reklama
petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 42403
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Nelze propojit dva PC

Příspěvekod petr22 » 27 dub 2020 16:22

Jmeno ve formatu HOSTNAME \ USERNAME nebo jen USERNAME ?

Uživatelský avatar
atari
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2447
Registrován: říjen 08
Pohlaví: Muž

Re: Nelze propojit dva PC

Příspěvekod atari » 27 dub 2020 16:28

Zadám v dialogu "Připojit síťovou jednotku", hodnoty \\192.168.1.105\C$ , kliknu "Dokončit" a vyskočí okno zadat síťové heslo, a tam zadám přihlašovací USERNAME a heslo.

Dodatečně přidáno po 3 minutách 36 vteřinách:
Ping mezi oběma PC funguje.

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 42403
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Nelze propojit dva PC

Příspěvekod petr22 » 27 dub 2020 16:32

Existuje stejny ucet se stejnym heslem na obou PC ?

Pokud ne, zadej to jako HOSTNAME \ USERNAME a ne jen jako USERNAME.

Ono to nevi, ze se ma autentifikovat na tom druhem PC.

Uživatelský avatar
atari
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2447
Registrován: říjen 08
Pohlaví: Muž

Re: Nelze propojit dva PC

Příspěvekod atari » 27 dub 2020 16:50

Na obou PC existuje admin ucet se stejným jménem.

Zkusil jsem tedy HOSTNAME \ USERNAME, a to se objeví dialog "přiopojování k \\192.168.1.105\C$", a po cca 2 minutách to napíše "Systém Windows nemůže získat přístup k \\192.168.1.105\C$" a nabídne diagnostiku sítě.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 18915
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Nelze propojit dva PC

Příspěvekod ITCrowd » 27 dub 2020 17:01

Zkontroluj, zda administrátorské sdílení existuje.
Zkus, zda pod admin účtem funguje přihlášení přes RDP.
Počítače by měly být v domácí (privátní), nebo podnikové síti, ne ve veřejné.
A zkus povolit sdílení souborů a tiskáren (což asi nepůjde, pokud jsou ve veřejné síti)
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Uživatelský avatar
atari
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2447
Registrován: říjen 08
Pohlaví: Muž

Re: Nelze propojit dva PC

Příspěvekod atari » 27 dub 2020 17:24

Administrátorské sdílení existuje.
Přihlášení přes vzdálenou plochu funguje.
V jaké síti jsou PC nevím jak zjistit.
Sdílení souborů a tiskáren je zapnuté z dřívějška.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 18915
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Nelze propojit dva PC

Příspěvekod ITCrowd » 27 dub 2020 17:46

V desítkách je to tady. V sedmách to bude podobné.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Uživatelský avatar
atari
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2447
Registrován: říjen 08
Pohlaví: Muž

Re: Nelze propojit dva PC

Příspěvekod atari » 28 dub 2020 09:50

Takže dnešní stav:
Administrátorské sdílení existuje (předpokládám, že to je viz obrázek níže)
Přihlášení přes RDP funguje.
Oba PC jsou v podnikové síti a stejná pracovní skupina.
Sdílení souborů a tiskáren je zapnuté.

Ale připojení přes \\192.168.1.105\C$ a následně HOSTNAME \ USERNAME plus heslo, stále nefugnuje (oboustranně)

Poznámka: pokud na PC Ursula zapnu "Sdílení veřejné složky" (viz obrázek níže), tak na PC Pavel ty veřejné složkám již v Průzkukmníku vidím.
.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 18915
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Nelze propojit dva PC

Příspěvekod ITCrowd » 28 dub 2020 21:12

hostname tam nedávej, je to zbytečné. To má význam pouze v doméně, pokud se přihlašuješ na lokální účet. Pokud nejsi v doméně, je každý účet řešen jako lokální.
Jestliže ti to funguje na sdílení veřejných složek, pak to musí být firewallově ok.
Jediné co je, že jméno/heslo, kterým se přihlašuje k disku vzdáleného PC:
- nemá administrátorská práva
- heslo je prázdné
- uživatel je člen i jiných skupin, než administrátor (restrikce je vždy uplatňována dřív, než povolení)
Doporučuji - aktivovat skutečný administrátorský účet (http://www.mrpear.net/cz/blog/218/povol ... win7-vista), nastavit mu heslo a vyzkoušet na tomto účtu. Pokud tohle projde, pak je jasné, že máš špatně nastavena práva u účtu.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Uživatelský avatar
atari
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2447
Registrován: říjen 08
Pohlaví: Muž

Re: Nelze propojit dva PC

Příspěvekod atari » 29 dub 2020 12:14

"Doporučuji - aktivovat skutečný administrátorský účet ... " tak na něj to fungovalo.

Tak jsem to zkontroloval:
- účty mají administrátorská práva
- hesla jsou skutečná (text)
- uživatelé jsou členy jen "Aministrators"

A stále to nefunguje. Tak jsem zkusil v uživatelských účtech v UAC nastavit hodnotu o dva stupně dolů (nikdy neupozorňovat), a při této hodnotě mi to začalo fungovat. Normálně se již namapuji ze vzdáleného PC. Jenže to asi není ten správný způsob řešení ...

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 18915
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Nelze propojit dva PC

Příspěvekod ITCrowd » 29 dub 2020 14:29

Někde je tam chyba v těch právech. Proto jsem chtěl, abys to vyzkoušel na účtu administrator, ten má práva daná a neměnná.
Předpokládám, že to UAC jsi změnil na PC, ze kterého se připojuješ.
Pak z toho můžeš vyjít dvěma způsoby:
1. Spustíš totalcommander jako správce a dialog připojit síťovou jednotku absolvuješ v něm.
2. Spustíš cmd jako správce a v něm příkaz "net use Z: \\192.168.x.x\share -p heslo -u uzivatel"
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Jak propojit dva vzdálené PC?
    od atari » 12 pro 2019 10:18 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    4
    486
    od gogo1963
    12 pro 2019 11:04
  • Nejde propojit 2 routery
    od krutik66 » 30 čer 2019 11:50 » v Administrace sítě
    3
    1289
    od ITCrowd
    07 črc 2019 18:27
  • Nemohu propojit mobil s počítačem
    od HelFix » 27 pro 2019 15:28 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení
    10
    753
    od HelFix
    27 pro 2019 17:38
  • Jak propojit tiskárnu Brother MFC-L2712DW
    od GawneR » 08 kvě 2020 23:24 » v Sítě - hardware
    5
    245
    od GawneR
    09 kvě 2020 12:46
  • Jak propojit PC s TV - 2x HDMI?
    od MachrCZ » 09 srp 2019 12:52 » v Vše ostatní (hw)
    8
    722
    od MachrCZ
    09 srp 2019 14:21

Zpět na “Administrace sítě”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 0 hostů