Problém s routerem ASUS

Problematika administrace LAN či WIFI sítí

Moderátor: Mods_senior

janesc0re
nováček
Příspěvky: 4
Registrován: říjen 20
Pohlaví: Muž

Problém s routerem ASUS

Příspěvekod janesc0re » 15 říj 2020 17:33

Zdravím, mám internet 250/100 Mb/s (poskytovatel Vejnet.cz - https://www.vejnet.cz/internet-pro-bytove-domy/) a k tomu Router ASUS RT-AC57U (https://www.czc.cz/asus-rt-ac57u/246145/produkt).

Poslední dva týdny jsem se setkával s výpadky internetu a ztrátou rychlosti. Obrátil jsem se tehdy na poskytovatele internetu. Technik mi řekl, že tam byl nějaký problém ale že ho vyřešili. Internet stále přes router nemohl dosáhnout rychlosti, kterou by měl. Obrátil jsem se opět na technika a ten mi řekl, ať zkusím kabel co mám vyveden ze střechy přímo do PC a zkusím udělat test rychlosti internetu (test byl proveden na portálu http://www.rychlost.cz poté i na https://www.speedtest.net/). Internet dosáhl rychlost cca 220/98. Tím pádem jsem vyřadil jako možnost, že je chyba na straně poskytovate. Zkusil jsem provést tovární nastavení routeru a vše znovu nastavit. Rychlost se nepřehoupne přes 100, ikdyž jsem na něm normálně fungoval plnou rychlosti internetu.

Na router je nepojen jen PC a PS4 Pro.

Nějaké nápady či návrhy na co se podívat či zkusit???

Reklama
Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 21528
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Problém s routerem ASUS

Příspěvekod ITCrowd » 15 říj 2020 20:09

Prověř si kabely. Musí mít minimálně cat5e. Ověř, že porty komunikují skutečně na Gb Lan. Pokud rychlost nejde přes 100, pak to vypadá na špatný kabel. Zkus nastavit QoS.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

janesc0re
nováček
Příspěvky: 4
Registrován: říjen 20
Pohlaví: Muž

Re: Problém s routerem ASUS

Příspěvekod janesc0re » 15 říj 2020 22:05

Zkusím kabel koupit nový, nevím jak se ověřují porty a QoS vím že je v routeru ale nevim jak to funguje

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 21528
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Problém s routerem ASUS

Příspěvekod ITCrowd » 16 říj 2020 11:13

Ověření portů v routeru - WAN i LAN 1Gbps: download/file.php?id=74955&mode=view (na obrázku vpravo dole)
Ověření u PC - obrázek je pro wifi, ale pro LAN vypadá stejně. Jen tam bude 1Gb/s download/file.php?id=74922&mode=view
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

janesc0re
nováček
Příspěvky: 4
Registrován: říjen 20
Pohlaví: Muž

Re: Problém s routerem ASUS

Příspěvekod janesc0re » 23 říj 2020 09:30

Porty WAN i LAN ověřeny (https://imgur.com/E1fNLwE a https://imgur.com/s6JcLGc). Kabely jsem koupil nové. Jak cat5e tak i cat6. Dokonce jsem dokoupil další dva routery na zkoušku. Jeden obyč a druhý nějaká střední třída. Stále přetrvávají malé výpadky na všech třech routerech.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 21528
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Problém s routerem ASUS

Příspěvekod ITCrowd » 23 říj 2020 11:10

Pak to nebude problém asusu.
Jinak obrázky se vkládají sem jako příloha (pravidla). Ani ty bys neklikal na neznámý odkaz, pod kterým může být bůhvíco.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

janesc0re
nováček
Příspěvky: 4
Registrován: říjen 20
Pohlaví: Muž

Re: Problém s routerem ASUS

Příspěvekod janesc0re » 23 říj 2020 11:14

Za obrázky se omlouvám. Chyba Asusu to určitě nebude, a ani TP-Linku co jsem na zkoušku zakoupil. Volal jsem na poskytovatele ať mi domů zašlou toho jejich "technika", že na 100% není chyba u mě, ale musí být u nich. Jinak si budu hledat nového poskytovatele, tak jsem zvědavý jak to vyřeší


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Seznámení s routerem Asus rt-ax55
    od ITCrowd » 22 kvě 2021 10:01 » v Sítě - hardware
    6
    6466
    od ITCrowd
    08 zář 2021 23:01
  • Problém s routerem
    od MrLucky » 07 bře 2021 13:33 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    2
    304
    od ITCrowd
    07 bře 2021 14:54
  • Problémy s routerem
    od Domoo27 » 16 úno 2021 11:57 » v Sítě - hardware
    18
    956
    od Domoo27
    16 úno 2021 16:28
  • Asus Aspire 3, problém ovládača zvuku
    od samael.35 » 18 úno 2021 09:54 » v Problémy s hardwarem
    1
    228
    od samael.35
    28 úno 2021 10:43

Zpět na “Administrace sítě”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 2 hosti