Propojeni Lan

Problematika administrace LAN či WIFI sítí

Moderátor: Mods_senior

Uživatelský avatar
marcucci
Level 3
Level 3
Příspěvky: 404
Registrován: duben 05
Bydliště: Ireland
Pohlaví: Nespecifikováno

Propojeni Lan

Příspěvekod marcucci » 11 zář 2005 23:00

Mam problem s propojenim 2 PC pres Lan,konkretne jen hry.Mam nastavene IP (na jednom 192.168.0.1 a na druhem 192.168.0.2) i podmasky site.Na noteboocich mi to jde ale na stolnich PC ne.Nevite kde by mohl byt problem.PS:zkousel jsem 4 hry a nic!Diky



Reklama
Uživatelský avatar
Charlie.v
Tvůrce článků
Level 3
Level 3
Příspěvky: 400
Registrován: únor 05
Bydliště: Praha - Kunratice
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod Charlie.v » 11 zář 2005 23:20

wow, máme uživatele i z Irska :lol:
noo, zkoušel jsi ping, jestli jde? pokud ne, tak start - programy - příslušenství - příkazový řádek a do něj napiš ping 192.168.0.1 (prostě vždycky musíš napsat IP toho počítače na který se pingáš, tzn. z .1 na .2 )
musí ti to napsat nějaký údaj v ms (milisekundy), nic jako connection timeout a pod...

pokud nejede není blbý kablík?
pokud jede co firewall? jaký tam máš OS?
nic normálního mě nenapadlo

Uživatelský avatar
marcucci
Level 3
Level 3
Příspěvky: 404
Registrován: duben 05
Bydliště: Ireland
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod marcucci » 11 zář 2005 23:27

Jasne,i v Irsku Vas zname a diky bohu za Vasi pomoc!!!A co kdyz me to nenapise ty milisekundy?Mam na obou Win XP Home.Kablik nevim,ale muzu zkusit prepojit od notase.Firewally mam jen od Win a mel jsem je vypnuty,ani to nepomohlo.Zitra zkusim ten ping a uvidime,zatim moc dik!!!Apropo,co je to vubec ten ''PING'',ve hrach po netu nikdy nevim co to znamena,a jeste nevim jak zjistim mou nebo cizi IP adresu.Diiky

Uživatelský avatar
karlos
Master Level 8
Master Level 8
Příspěvky: 6372
Registrován: květen 05
Bydliště: Domažlice
Pohlaví: Muž

Příspěvekod karlos » 12 zář 2005 08:43

Přes co máš PC připojené? Nejspíš bude na vině špatný kabel. Správně by se měl použít na propojení server -> HUB křížený kabel a na propojení HUB -> PC kabely přímé. Pokud používáš SWITCH, mělo by to být jedno, neboť on si to umí přebrat, přesto bych se přikláněl k chybně zapojenému kabelu. Zapojil jsem bezchybně již stovky kabelů a pro své domácí použití jsem si dva zapojil chybně. Proklel jsem výrobce síťovek, Billa Gatese a manželku poslal do ošklivého místa za hloupé poznámky, jestli jsem to nezapojil blbě, abych se nakonec všem výše uvedeným omluvil a kabely zapojil správně.

miras
Tvůrce článků
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2159
Registrován: červenec 04
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod miras » 12 zář 2005 10:16

Heh, no, PING, jak to vysvětlit :lol:
Asi se zbaběle odkážu na svůj oblíbenej slovník na Živě.cz
Živě.cz píše:Ping
Diagnostický program na bázi TCP/IP, který vysílá jeden či více echovacích paketů ICMP (Internet Control Message Protocol) na danou IP adresu. Používá se pro zjištění, zda je cílová adresa platná, zda je dostupná, jaká je rychlost přenosu a jeho chybovost. Spouští se z příkazové řádky zadáním příkazu Ping s parametrem rovným cílové IP adrese; lze zadávat i další parametry, jako je velikost paketu, počet paketů, časovou prodlevu mezi jednotlivými pakety, dobu čekání na odpověď atd.

IP adresu počítače zjistíš dvěmami způsobami. Do příkazovýho řádku napíšeš "ipconfig /all" a potvrdíš, nebo se podíváš na stránku třeba http://www.showmyip.com/. Z příkazovýho řádku zjistíš IP nastavenou na síťovým adaptéru, v případě že není veřejná, bude se lišit od toho co ti ukáže showmyip.

Uživatelský avatar
marcucci
Level 3
Level 3
Příspěvky: 404
Registrován: duben 05
Bydliště: Ireland
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod marcucci » 12 zář 2005 18:48

Diky panove!!!

Maisner
nováček
Příspěvky: 15
Registrován: listopad 05
Bydliště: Holešov
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod Maisner » 09 dub 2006 13:56

A co když mi to při pingování ukáže pokaždé jiné ztráty? Ale nikdy nemám nulové ztráty. Co může být příčinou? Dík
Nastavoval jsem sdílení inernetu podle návodu(od mirase) co je tady a nejede mi nic ani sdílení souborů ani internet na druhém PC. Na PC1 kde mám 2 sítovky v jedné mám připojený net a ve druhé mám zapojený křížový kabel na propojení s druhým PC. Bohužel komunikace ani internet na PC2 nefunguje.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Propojení PC s TV
    od Sirkosta » 17 dub 2020 19:51 » v Vše ostatní (hw)
    13
    651
    od mmmartin
    18 dub 2020 18:59
  • Propojení NTB + TV
    od cry2ea » 29 dub 2020 10:28 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    2
    192
    od peta501
    29 dub 2020 11:05
  • Propojení PC s TV
    od Sirkosta » 20 bře 2020 10:35 » v Vše ostatní (hw)
    6
    769
    od Sirkosta
    20 bře 2020 11:03
  • Propojení TV s PC přes USB
    od jpanther » 20 led 2020 14:16 » v Multimédia (filmy, hudba, CDs/DVDs)
    4
    806
    od Χ‌‌
    20 led 2020 17:22
  • Propojení notebook s TV
    od Kattnienika » 31 bře 2020 08:22 » v Problémy s hardwarem
    6
    395
    od jokabuki
    31 bře 2020 15:22

Zpět na “Administrace sítě”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 1 host