Propojeni Lan

Problematika administrace LAN či WIFI sítí

Moderátor: Mods_senior

Uživatelský avatar
marcucci
Level 3
Level 3
Příspěvky: 404
Registrován: duben 05
Bydliště: Ireland
Pohlaví: Nespecifikováno

Propojeni Lan

Příspěvekod marcucci » 11 zář 2005 23:00

Mam problem s propojenim 2 PC pres Lan,konkretne jen hry.Mam nastavene IP (na jednom 192.168.0.1 a na druhem 192.168.0.2) i podmasky site.Na noteboocich mi to jde ale na stolnich PC ne.Nevite kde by mohl byt problem.PS:zkousel jsem 4 hry a nic!Diky

Reklama
Uživatelský avatar
Charlie.v
Tvůrce článků
Level 3
Level 3
Příspěvky: 400
Registrován: únor 05
Bydliště: Praha - Kunratice
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod Charlie.v » 11 zář 2005 23:20

wow, máme uživatele i z Irska :lol:
noo, zkoušel jsi ping, jestli jde? pokud ne, tak start - programy - příslušenství - příkazový řádek a do něj napiš ping 192.168.0.1 (prostě vždycky musíš napsat IP toho počítače na který se pingáš, tzn. z .1 na .2 )
musí ti to napsat nějaký údaj v ms (milisekundy), nic jako connection timeout a pod...

pokud nejede není blbý kablík?
pokud jede co firewall? jaký tam máš OS?
nic normálního mě nenapadlo

Uživatelský avatar
marcucci
Level 3
Level 3
Příspěvky: 404
Registrován: duben 05
Bydliště: Ireland
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod marcucci » 11 zář 2005 23:27

Jasne,i v Irsku Vas zname a diky bohu za Vasi pomoc!!!A co kdyz me to nenapise ty milisekundy?Mam na obou Win XP Home.Kablik nevim,ale muzu zkusit prepojit od notase.Firewally mam jen od Win a mel jsem je vypnuty,ani to nepomohlo.Zitra zkusim ten ping a uvidime,zatim moc dik!!!Apropo,co je to vubec ten ''PING'',ve hrach po netu nikdy nevim co to znamena,a jeste nevim jak zjistim mou nebo cizi IP adresu.Diiky

Uživatelský avatar
karlos
Master Level 8
Master Level 8
Příspěvky: 6440
Registrován: květen 05
Bydliště: Domažlice
Pohlaví: Muž

Příspěvekod karlos » 12 zář 2005 08:43

Přes co máš PC připojené? Nejspíš bude na vině špatný kabel. Správně by se měl použít na propojení server -> HUB křížený kabel a na propojení HUB -> PC kabely přímé. Pokud používáš SWITCH, mělo by to být jedno, neboť on si to umí přebrat, přesto bych se přikláněl k chybně zapojenému kabelu. Zapojil jsem bezchybně již stovky kabelů a pro své domácí použití jsem si dva zapojil chybně. Proklel jsem výrobce síťovek, Billa Gatese a manželku poslal do ošklivého místa za hloupé poznámky, jestli jsem to nezapojil blbě, abych se nakonec všem výše uvedeným omluvil a kabely zapojil správně.

miras
Tvůrce článků
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2159
Registrován: červenec 04
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod miras » 12 zář 2005 10:16

Heh, no, PING, jak to vysvětlit :lol:
Asi se zbaběle odkážu na svůj oblíbenej slovník na Živě.cz
Živě.cz píše:Ping
Diagnostický program na bázi TCP/IP, který vysílá jeden či více echovacích paketů ICMP (Internet Control Message Protocol) na danou IP adresu. Používá se pro zjištění, zda je cílová adresa platná, zda je dostupná, jaká je rychlost přenosu a jeho chybovost. Spouští se z příkazové řádky zadáním příkazu Ping s parametrem rovným cílové IP adrese; lze zadávat i další parametry, jako je velikost paketu, počet paketů, časovou prodlevu mezi jednotlivými pakety, dobu čekání na odpověď atd.

IP adresu počítače zjistíš dvěmami způsobami. Do příkazovýho řádku napíšeš "ipconfig /all" a potvrdíš, nebo se podíváš na stránku třeba http://www.showmyip.com/. Z příkazovýho řádku zjistíš IP nastavenou na síťovým adaptéru, v případě že není veřejná, bude se lišit od toho co ti ukáže showmyip.

Uživatelský avatar
marcucci
Level 3
Level 3
Příspěvky: 404
Registrován: duben 05
Bydliště: Ireland
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod marcucci » 12 zář 2005 18:48

Diky panove!!!

Maisner
nováček
Příspěvky: 15
Registrován: listopad 05
Bydliště: Holešov
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod Maisner » 09 dub 2006 13:56

A co když mi to při pingování ukáže pokaždé jiné ztráty? Ale nikdy nemám nulové ztráty. Co může být příčinou? Dík
Nastavoval jsem sdílení inernetu podle návodu(od mirase) co je tady a nejede mi nic ani sdílení souborů ani internet na druhém PC. Na PC1 kde mám 2 sítovky v jedné mám připojený net a ve druhé mám zapojený křížový kabel na propojení s druhým PC. Bohužel komunikace ani internet na PC2 nefunguje.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Propojení notebooku s monitorem
    od Pelda01 » 04 úno 2021 23:43 » v Problémy s hardwarem
    11
    442
    od Pelda01
    05 úno 2021 12:25
  • Propojeni dvou routeru
    od shockwave » 11 bře 2021 10:37 » v Problémy s hardwarem
    6
    685
    od RIKI22
    11 bře 2021 19:52
  • Propojeni dvou routeru
    od Jarda32 » 27 bře 2021 17:12 » v Sítě - hardware
    18
    1461
    od ITCrowd
    15 kvě 2021 08:37
  • Propojení stolního PC s TV bezdrátově
    od tomoil » 10 čer 2021 07:30 » v Vše ostatní (hw)
    5
    450
    od petr22
    10 čer 2021 20:44
  • Propojení mikrofonu s reproduktorem JBL
    od Pelda01 » 04 lis 2021 18:33 » v Multimédia (filmy, hudba, CDs/DVDs)
    3
    122
    od mmmartin
    04 lis 2021 20:04

Zpět na “Administrace sítě”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 0 hostů