využívám NAS Synology DS218j a byť je služba QuickConnect relativně dobrá, chci z důvodu rychlejšího připojení k NASu zprovoznit klasické připojení pomocí předávání portů a ev. DDNS. Pro náhled na IP kamery a vzdálené sledování uložených filmů/videí. Mám "klasického" vesnického WiFi ISP s relativně slušnou rychlostí připojení u kterého jsem si přiobjednal veřejnou statickou IP adresu.
Fixní veřejnou IP získává Ubiquiti přijímač na střeše domu. Do nastavení tohoto přijímače nemám přístup, avšak od ISP tam mám nastaveno DMZ na IP 10.10.10.XYZ. Tuto IP jsem nastavil jako fixní na WAN MAC svého routeru TP-link AX 73. Router je nastaven v router módu se zaplým DHCP. Za router je připojen NAS a má napevno rezervovanou IP z vnitřního rozsahu routeru.
V tomto bodě jsem se zasekl a už nevím jak dál. Má prosba o radu tak zní, co dál musím v routeru nastavit, aby se bylo možné pomocí mé veřejné IP či DDNS připojit z internetu k NASu?
DDNS překlad na IP mi funguje, avšak (logicky když není nastaveno přesměrování) odkáže mě jen do administrace přijímače Ubiquiti.
Děkuji za každou dobrou radu