Přemostění internetu Vyřešeno

Problematika administrace LAN či WIFI sítí

Moderátor: Mods_senior

Uživatelský avatar
Tukan
Level 1
Level 1
Příspěvky: 88
Registrován: prosinec 13
Bydliště: Karlův Most
Pohlaví: Muž

Přemostění internetu

Příspěvekod Tukan » 13 čer 2023 16:46

Zdravím,

neúspěšně jsem se snažil dohledat informace k přemostění internetu zakončeném kabelem.

O co jde?
Potřebuji z místnosti A, kde je zapojený router, dostat internet o cca 20 metrů dál do místnosti B a zapojit jej do stacionárního PC kabelem.

Podmínkou je nevrtat do stěn/futer a nevést internet kabelem na celou vzdálenost.

Moje laická představa byla propojit router a nějaký přijímač, který by dokázal převést internet do kabelu a kabel pak zapojit do PC. Je něco takového možné nebo existuje i nějaké jiné efektivní řešení? Internet bude 250/25.

Díky.

Reklama
Uživatelský avatar
Karrex
Elite Level 10
Elite Level 10
Příspěvky: 9600
Registrován: listopad 08
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: Přemostění internetu

Příspěvekod Karrex » 13 čer 2023 16:52

viewtopic.php?f=117&t=165570
Pokud je místnost daleko, tak věnovat nejspíš větší pozornost těm různým fázím. Další řešení bylo myslím pak v komentářích pod článkem.
Sestava v profilu.
Watercooling Club EXOverclocker@HWBot league rank#1 Aprilia Shiver Club BMW ///M Club

Uživatelský avatar
Tukan
Level 1
Level 1
Příspěvky: 88
Registrován: prosinec 13
Bydliště: Karlův Most
Pohlaví: Muž

Re: Přemostění internetu

Příspěvekod Tukan » 13 čer 2023 18:51

Zajímavé čtení. Děkuji za to. Je to ale z roku 2015, nezměnilo se od té doby nic?

A jestli ne, pak bych samozřejmě potřeboval nějak zjistit jak jednoduše poznám stejnou fázi? Na googlu čtu akorát nějaký nesmysly s žárovkou a jiné sebevražedné akce.

Je nějaké doporučení na méně ztrátovou powerline? Nejlíp průchozí.

Děkuji.

Uživatelský avatar
faraon
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Příspěvky: 7361
Registrován: prosinec 10
Pohlaví: Muž

Re: Přemostění internetu

Příspěvekod faraon » 13 čer 2023 21:35

Ten "nesmysl" s žárovkou je nejjednodušší způsob, pokud se nerozsvítí, je to stejná fáze. Mezi různými fázemi je 380V, takže by zasvítila velmi jasně :lol:

Jinak samozřejmě můžeš použít libovolný multimetr, který zvládne střídavé napětí do 400V, a umí propípnout obvod nebo aspoň změřit odpor. Ten změříš při vypnutých jističích, tedy bez napětí a zcela bezpečně.
"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!

(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)

flacek
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 130
Registrován: září 17
Pohlaví: Muž

Re: Přemostění internetu

Příspěvekod flacek » 14 čer 2023 03:05

Shodit jistic prislusneho okruhu a zkusit ktere zasuvky nejdou.
U nasich mam TP Linky, stare asi 4roky a jede to bez problemu. Maji ele. v medi ale jeste "dvojzilove" provedeni.

Uživatelský avatar
mmmartin
Moderátor
Elite Level 10
Elite Level 10
Příspěvky: 9512
Registrován: srpen 04
Bydliště: Praha
Pohlaví: Muž

Re: Přemostění internetu

Příspěvekod mmmartin » 14 čer 2023 13:47

To nic neřeší - z jedné fáze může být napájených přes víc jističů víc okruhů.

V první řadě bych zjistil, kolikafázový je hlavní přívod do bytu. Jestli hlavní jistič je jednofázový, není co řešit Jestli je třífázový, můžeš použít některou z výše uvedených metod (kromě té poslední).
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11

flacek
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 130
Registrován: září 17
Pohlaví: Muž

Re: Přemostění internetu

Příspěvekod flacek » 14 čer 2023 13:59

To je mozne, ale zde se jedna o vedeni za jisticem. Proste jeden okruh zasuvek od zasuvky po zasuvku na stejnem kabelu.

Odesláno z mého ANY-NX1 pomocí Tapatalk

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13.5
Guru Level 13.5
Příspěvky: 23614
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Přemostění internetu

Příspěvekod ITCrowd » 14 čer 2023 16:16

Ani v případě rozdílných fází to není problém. Existuje phase coupler, který propojení fází pro powerliny zajistí.
https://www.conrad.cz/cs/p/kemo-powerli ... 91231.html
nebo na DIN lištu: https://www.conrad.cz/cs/p/allnet-power ... 86260.html
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Uživatelský avatar
Tukan
Level 1
Level 1
Příspěvky: 88
Registrován: prosinec 13
Bydliště: Karlův Most
Pohlaví: Muž

Re: Přemostění internetu

Příspěvekod Tukan » 15 čer 2023 15:12

Sice jsem poměrně velkej amatér na elektro, ale toto jsem ještě neviděl.
https://ibb.co/5v4vbn7
Ze zeleného okruhu to potrebuju dostat do červeného aby to bylo na jedny fázi, tam mi ani coupler nepomůže.
Nějakej návrh?

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13.5
Guru Level 13.5
Příspěvky: 23614
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Přemostění internetu  Vyřešeno

Příspěvekod ITCrowd » 15 čer 2023 15:19

Už z fota je patrno, že jde o jedno odběrné místo => i kdyby to byly rozdílné fáze, tak je coupler řešení. Signál neprojde pouze přes "hodiny", jističe ani chrániče mu nevadí.
Co se týče dalšího - norma doporučuje chránit svetelné obvody zvlášť - což řeší ten druhý chránič.
A dále - nevidím tam třífázový jistič (pokud není někde u hodin), tedy je šance, že je vše na jedné fázi.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • vypadky internetu
    od michalnet » 25 čer 2023 10:41 » v Administrace sítě
    10
    3280
    od ITCrowd
    03 črc 2023 19:18
  • Poskytovatel internetu
    od Thomasss » 13 zář 2023 07:03 » v Internet a internetové prohlížeče
    4
    4970
    od Clorky
    13 zář 2023 19:03
  • O2 - výpadky internetu
    od martyy » 19 pro 2023 18:15 » v Internet a internetové prohlížeče
    1
    1650
    od KubaCZE
    21 úno 2024 20:31
  • zpomalování internetu přes LAN
    od jobboj » 18 čer 2023 16:39 » v Internet a internetové prohlížeče
    6
    2591
    od ITCrowd
    18 čer 2023 20:35
  • Problém s rychlostí internetu v RD
    od David79 » 17 zář 2023 16:51 » v Sítě - hardware
    7
    4224
    od petr22
    28 zář 2023 09:53

Zpět na “Administrace sítě”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 4 hosti