Administrace

Problematika administrace LAN či WIFI sítí

Moderátor: Mods_senior

martens
nováček
Příspěvky: 5
Registrován: říjen 05
Pohlaví: Nespecifikováno

Administrace

Příspěvekod martens » 07 říj 2005 16:13

Mam takovou situaci - 1 pripojeni na net - router - 3 pocitace v siti, internet chci vsak 2 povolovat stridave , a prenastavovat neustale router se mi nechce, neznate nekdo nejaky figl ci programek, kde by stacilo napr kliknutim povolit pristup na net a zase ho rychle odebrat ?? diky



Reklama
miras
Tvůrce článků
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2159
Registrován: červenec 04
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod miras » 07 říj 2005 16:52

Co máš za router? Nemá náhodou webový rozhraní?
Jinak bys asi musel na daný dva compy nainstalovat nějakou utilitku, která by povolovala/zakazovala přístup na net ve správnej čas. Projdi si kategorii kontrola přístupu k pc "ve studni", pár prográmků který by to mohly umět tam je. Bohužel všechny placený...

Uživatelský avatar
Charlie.v
Tvůrce článků
Level 3
Level 3
Příspěvky: 400
Registrován: únor 05
Bydliště: Praha - Kunratice
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod Charlie.v » 07 říj 2005 20:08

ten komp, který vede net do routeru je jako server předpokládám. takže na něj šoupni CCProxy a tam to jde povolovat třeba podle MAC adresy nebo dokonce i podle časového pásma jediným kliknutím
nic normálního mě nenapadlo

martens
nováček
Příspěvky: 5
Registrován: říjen 05
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod martens » 08 říj 2005 09:42

Charlie.v píše:ten komp, který vede net do routeru je jako server předpokládám. takže na něj šoupni CCProxy a tam to jde povolovat třeba podle MAC adresy nebo dokonce i podle časového pásma jediným kliknutím


Nee - z modemu vede kabel net do routeru , a ostatni pocitace sou tez pripojeni do routeru

martens
nováček
Příspěvky: 5
Registrován: říjen 05
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod martens » 08 říj 2005 09:44

miras píše:Co máš za router? Nemá náhodou webový rozhraní?
Jinak bys asi musel na daný dva compy nainstalovat nějakou utilitku, která by povolovala/zakazovala přístup na net ve správnej čas. Projdi si kategorii kontrola přístupu k pc "ve studni", pár prográmků který by to mohly umět tam je. Bohužel všechny placený...


Router mam od edimaxu, jj ma webovy rozhrani ale prave prez nej se mi nechce porad povolat a zakazovat :) tak sem myslel ze je nejaka utilitka :)

miras
Tvůrce článků
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2159
Registrován: červenec 04
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod miras » 08 říj 2005 11:19

Tak kdybys měl pevně stanovený časy, naintaluješ na oba compy nějakou utilitku, nakonfiguruješ a no problemo. Jenže ty to chceš asi přepínat podle potřeby, viď? No to ti pak nic jinýho jak pokaždý to ručně překonfigurovat nezbyde :wink?


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • administrace AirGrid M5 HP
    od hue » 08 kvě 2020 18:39 » v Administrace sítě
    26
    1183
    od hue
    10 kvě 2020 11:58

Zpět na “Administrace sítě”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Brandwatch [Bot], CommonCrawl [Bot] a 0 hostů