Sdílení netu (wifi) na druhý PC

Problematika administrace LAN či WIFI sítí

Moderátor: Mods_senior

Esteban
nováček
Příspěvky: 8
Registrován: říjen 05
Pohlaví: Nespecifikováno

Sdílení netu (wifi) na druhý PC

Příspěvekod Esteban » 16 říj 2005 14:34

Ahoj ve spolek.

Mám PC1, který je připjený k netu pomocí Wifi přímo do PC1 wifi karty. Přidal jsem tam sítovku. Na druhém PC2 mám sítovku.

Propojil jsem to, a normální sít běží, stahování a komunikace bez problémů.

Když ale nemůžu rozchodit sdílení netu. Když dám sdílení internetu, tak mi 192.168.0.1 hodí na wifi kartu a to je pro mě chyba - protože ma wifi potřebuju jinou IP aby komunikovala s vysílačem.. Na tom PC2 chci pouze prohlížení stránek a ICQ nic víc.

Jde to nějak udělal, popřípadně šlo by to nějak přes proxy server nebo nějaký podobný prográmek.

Děkuji za odpovědi.



Reklama
miras
Tvůrce článků
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2159
Registrován: červenec 04
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod miras » 16 říj 2005 16:01

Tady máš podrobnej postup :wink:

Esteban
nováček
Příspěvky: 8
Registrován: říjen 05
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod Esteban » 16 říj 2005 17:09

miras píše:Tady máš podrobnej postup :wink:


No to jsem zkoušel ale nejede to. Nevím proč sakra.

Šlo by to udělat i přes proxyserver. Nebo netušíte čím by to mohlo být?

miras
Tvůrce článků
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2159
Registrován: červenec 04
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod miras » 17 říj 2005 07:42

De o to, proč to nechodí teď. Buď máš někde něco blbě nastavenýho a s proxy by to chodilo. Nebo ti to něco blokuje a proxy ti nepomůže. Když si otevřeš ovládací panel "Síťová připojení", je vlevo v tom sloupečku v rámečku "Síťové úlohy" položka "nastavit síť pro domácnost nebo malou kancelář". Klikni na ní, spustí se průvodce, zkus ho projít.
Blokovat komunikaci může typicky firewall. Ať už integrovanej WinXP, nebo doinstalovanej. V Keriu třeba musí bejt povolenej režim internetový brány, jinak to nejede.
Použití proxy bych se vyhejbal, pokud to bude jen trochu možný. U proxy je blbý, že nejde nastavit nikde centrálně. Jakmile se proxy změní musíš to všude měnit. Připojuju se s noťasem asi do tří sítí a je to vopruz pokaždý přepisovat proxy...

Esteban
nováček
Příspěvky: 8
Registrován: říjen 05
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod Esteban » 17 říj 2005 11:26

Sem blbec, měl jsem na PC2 špatnou IP adresu místo 192, jsem měl 129, takže ty počítače se neviděli a nekomunikovali. :oops:

Poté jsem udělal pomocí domací sít a pomocí diskety jsem ty informace přensel na druhý pc a světe div se, ono to funguje


Mirosi, opravdu velký díky, díky :bigups: :bigups:

miras
Tvůrce článků
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2159
Registrován: červenec 04
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod miras » 17 říj 2005 13:30

Jj, překlepy sou nejhorší chyby. Člověk si to desetkrát zkontroluje a stejně si toho nevšimne :D


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Druhý WiFi router zapojený v PC.
    od marshalx » 07 led 2020 01:35 » v Sítě - hardware
    13
    931
    od marshalx
    08 led 2020 09:17
  • Wifi + druhý router ako repeater s využitím LAN
    od evilzone » 09 črc 2020 13:59 » v Administrace sítě
    5
    514
    od ITCrowd
    09 črc 2020 17:13
  • Chybová hláška při sdílení sešitu "...došlo k narušení sdílení"
    od Marťafiixek » 26 bře 2020 10:51 » v Kancelářské balíky
    0
    964
    od Marťafiixek
    26 bře 2020 10:51
  • Druhý M.2 SSD do PC
    od Lagaeri » 16 dub 2020 18:43 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    19
    538
    od Lagaeri
    17 dub 2020 09:09
  • Kopírování dat z jednoho listu na druhý
    od skorobuh » 02 úno 2020 08:43 » v Kancelářské balíky
    1
    872
    od karlos64
    02 úno 2020 19:52

Zpět na “Administrace sítě”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 0 hostů