Kerio a síť

Problematika administrace LAN či WIFI sítí

Moderátor: Mods_senior

liborek
Level 5.5
Level 5.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Kerio a síť

Příspěvekod liborek » 17 úno 2008 21:44

.Jak mám nastavit Kerio abych mohl rozjet síť.Na hlavním počítači mám XP s Keriem a na druhém Win98.Z hlavního na druhý vidím,ale opačně ne .Pokud Kerio vypnu tak jede vše v pořádku.Jenže jak v nastavení Keria toto umožnit?Napsal jsem například IP do Důvěryhodných a nic.Kde nebo co mám napsat či odškrtnout?Zkoušel jsem i "gugla" a nic nenašel.
Pokud vypnu Modul síťové bezpečnosti tak mi to šlape.
Intel Core i7-6700,MB Gigabyte GA-B150-HD3,MSI-GeForce GTX 1070 Gaming X 8G,2 x8GB DD4 2133MHz,Win 10 64bit.

Windows 7Pro,Intel CoreDuo E6750,SAPHIRE RADEON HD 5770 VAPOR-X,RAM 3GB, Gigabyte MB GA-P35-DS4,Corsair 600w.

Reklama
zlobyl
Tvůrce článků
Level 4.5
Level 4.5
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod zlobyl » 18 úno 2008 17:45

Pro sdílené připojení k internetu potřebuješ plnou verzi Keria.

Co se týče toho sdílení, tak bys měl mít v modulu síťové bezpečnosti Microsoft file and printer sharing-pro něj povol příchozí spojení z tvé domácí (důvěryhodné) sítě. :wink:
Prosím, omluvte mou častou nepřítomnost na fóru.Bohužel jsou věci, které člověk nemůže ovlivnit a já tudíž nemám moc času, abych se sem dostal.Budu se snažit tady být vždy, když to bude možné, ale nic zaručit nemohu.Je mi to líto.

liborek
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod liborek » 18 úno 2008 20:55

Inernet mi jede normálně,ten jede zvlášť z AP .pokud jde o to sdílení dat tak zrovna to co píšeš mě napadlo,jelikož se to zdálo nejvíc podobný tomu účelu co chci.Dík.ZkusímJinak teď pokud mě to jede a mám"Modul síťové bezpečnosti "vypnutý co to pro mě znamená?
Intel Core i7-6700,MB Gigabyte GA-B150-HD3,MSI-GeForce GTX 1070 Gaming X 8G,2 x8GB DD4 2133MHz,Win 10 64bit.

Windows 7Pro,Intel CoreDuo E6750,SAPHIRE RADEON HD 5770 VAPOR-X,RAM 3GB, Gigabyte MB GA-P35-DS4,Corsair 600w.

zlobyl
Tvůrce článků
Level 4.5
Level 4.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod zlobyl » 19 úno 2008 23:02

Modul síťové bezpečnosti určuje, které aplikace mohou na jakých portech přistupovat k síti.
Když ji vypneš bude moci k síti přistupovat jakákoliv aplikace (proces).Pokud je vypnutý jen modul síťové bezpečnosti a ne celý firewall, tak by měli zůstat systémy NIPS a HIPS apod. v provozu. :bigups:

Pro tebe to znamená to, že jakákoliv aplikace může k internetu, protože jí nic nebrání.Ale také lze uskutečnit většinu příchozích spojení (směrem k tobě).Dobrým příkladem je tvůj problém-když je modul zapnutý, tak povolí sdílení odchozí spojení (vidíš 2. PC), ale příchozí zakáže (nevidíš 1.PC z 2.), kdežto když je vypnutý, tak příchozí komunikaci nemá co blokovat a ty se v pohodě připojíš.
Samozřejmě to zvyšuje zranitelnost, ale tady záleží především na antiviru a antispywaru a na konfiguraci aplikací, které přistupují k internetu.
Prosím, omluvte mou častou nepřítomnost na fóru.Bohužel jsou věci, které člověk nemůže ovlivnit a já tudíž nemám moc času, abych se sem dostal.Budu se snažit tady být vždy, když to bude možné, ale nic zaručit nemohu.Je mi to líto.

ezopino
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Příspěvekod ezopino » 21 úno 2008 09:01

zdárec, musíš IP adresy povolit v paketovém filtru. Měl jsem podobný prolém doma se sítí - Notas versus stolni PC :-)
Motto: ... Vždy pomáhej, pokud máš tu možnost ...

liborek
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod liborek » 21 úno 2008 09:56

Do paketového filltru jsem IP napsal a ppbvolil,ale nějak mi to nešlo :shock: Zkusím znovu a lépe :D

ezopino
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Příspěvekod ezopino » 21 úno 2008 10:11

ještě upřesním. Tedy pokud to chápu správně, na obou kompech mas Kerio a nefuguje ti sit.
Pak tedy na jednom kompu v paketovym filtru povolis prichozi i odchozi IP adresu toho druheho PC. A samozrejme naopak. Musis to povolit na obou kompech v obou instalacich Keria:)
Motto: ... Vždy pomáhej, pokud máš tu možnost ...

Zpět na “Administrace sítě”