Propojení 2 PC nefunguje

Problematika administrace LAN či WIFI sítí

Moderátor: Mods_senior

Runo
nováček
Příspěvky: 1
Registrován: červenec 06
Pohlaví: Nespecifikováno

Propojení 2 PC nefunguje

Příspěvekod Runo » 25 črc 2006 21:16

Měl jsem propojené 2 počítače na (každém jedna síťová karta) křížovým kabelem, vše fungovalo, teď mám nově bezdrátový internet, Připojení na internet mi funguje na obou, záleží, který počítač připojím na kabel... to je pro mě naprosto vyhovující a dostačující, protože oba PC současně nepoužívám, ale občas potřebuji přetáhnout větší množství souborů z jednoho PC do druhého, jenže když teď obě PC propojím křížovým kabalem hlásí mi to že není možné načíst IP adresu, nebo tak něco... a k tomu připojení k síti omezené nebo neúplné, teď si přesně nevzpomenu. Poradíte mi jak situaci bez investic a velikého nastavování vyřešit?

/změna nadpisu
/mikel

Reklama
Uživatelský avatar
8ndra
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 126
Registrován: červenec 06
Bydliště: Karlovy Vary
Pohlaví: Muž

Příspěvekod 8ndra » 30 črc 2006 13:27

mam podobnej problem, mal sem normalne v pohode zasitovany 2 pc, ale kdyz sem si poridil net tak se proste nevidi!!! poraďte nám někdo prosíme!

Uživatelský avatar
Weslo
Level 6
Level 6
Příspěvky: 3548
Registrován: červenec 06
Bydliště: Obříství/Praha
Pohlaví: Muž

Příspěvekod Weslo » 30 črc 2006 13:36

bohužel to asi nepůjde bez malé investice a melého nastavování..udělal bych to takto

ten PC který se používá víc bych připojil k inetu a dokoupil do něj ještě jednu síťovku asi za 150Kč
pak bych pomocí té druhé síťovky propojil ty dva PC a nastavil lokální síť a sdílení Inetu a souborů

pokud to tak budete chtít udělat tak se ozvěte a já tady napíšu postup
E2180 | DFI LP UT ICFX 3200 TR2/G | 2x 1GB DDR2 800Mhz A-Data | ASUS HD 3650 512MB | WD 200GB | Corsair VX450 450W | Windows Vista Ultimate
Intel Little Falls 2 | 256MB DDR2 | 2x400GB | Fortron 250W | FreeNAS

Uživatelský avatar
8ndra
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 126
Registrován: červenec 06
Bydliště: Karlovy Vary
Pohlaví: Muž

Příspěvekod 8ndra » 30 črc 2006 19:24

síťovku mam, za postup ti budu moc zavázanej, a jestli mi to bude i fungovat tak ti budu i vděčnej :roll:

Uživatelský avatar
marcucci
Level 3
Level 3
Příspěvky: 404
Registrován: duben 05
Bydliště: Ireland
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod marcucci » 30 črc 2006 19:42

Mrkni sem,to je nastaveni stardantnich LANek.
AsusP5B,C2D E6400 2,13@3,0GHz,OCZ OpsEd 667@800Mhz 3×1GB, 250GB Maxtor+4×500GB WD,nVidia8800GTX,SB X-Fi ProGamerFatality,Samsung 22"LCD,Logitech 5.1 Z5500,2×DVD+RW,NZXT Apollo,Corsair 520W,LogitechG5+G7,Vista64bitUltimate+XP32bitHome+LinuxSuse64bit

Uživatelský avatar
8ndra
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 126
Registrován: červenec 06
Bydliště: Karlovy Vary
Pohlaví: Muž

Příspěvekod 8ndra » 30 črc 2006 20:30

IPecka mam spravne, ty kompy se mi proste nenajdou. Od ty doby co mam net je to v p..i

Uživatelský avatar
8ndra
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 126
Registrován: červenec 06
Bydliště: Karlovy Vary
Pohlaví: Muž

Příspěvekod 8ndra » 30 črc 2006 20:35

nejsem v tomdle zbehlej, ale neni to neco v systemu, bo v registrech nebo nekde, normalni cestou to nejde

Uživatelský avatar
Weslo
Level 6
Level 6
Příspěvky: 3548
Registrován: červenec 06
Bydliště: Obříství/Praha
Pohlaví: Muž

Příspěvekod Weslo » 30 črc 2006 20:51

to nemá co společného s registry--polopaticky

PC 01 napojíš iNet a namontuješ druhou síťovku
na tom PC 01 si nastavíš pracovní skupinu např doma
povolíš v síťových připojeních sdílení připojení k internetu
na té síťovce na které máš připojený ten další PC nastavíš IP adresu 10.0.0.1 a masku podsíťě 255.255.255.0

pak se vrhneš na pc 02

nastavíš pracovní skupinu STEJNOU jako na PC01 např. doma

nastavíš IP adresu na 10.0.0.2 masku podsíťě na 255.255.255.0 a výchozí bránu 10.0.0.1

nasdílíš data na obou PC

a je to net jede a síť taky
E2180 | DFI LP UT ICFX 3200 TR2/G | 2x 1GB DDR2 800Mhz A-Data | ASUS HD 3650 512MB | WD 200GB | Corsair VX450 450W | Windows Vista Ultimate
Intel Little Falls 2 | 256MB DDR2 | 2x400GB | Fortron 250W | FreeNAS

Uživatelský avatar
8ndra
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 126
Registrován: červenec 06
Bydliště: Karlovy Vary
Pohlaví: Muž

Příspěvekod 8ndra » 31 črc 2006 15:32

nastavil sem to jak si rekl a: v pc01 net beha, v okolnich pocitacich neni nic, a nemam pristup do pracovni skupiny DOMA
pc02: je v okolnich pocitacich jenom pc02 v pracovni skupine jenom onen pristroj :mad: co stim?

seitec
Level 3
Level 3
Příspěvky: 512
Registrován: březen 06
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod seitec » 31 črc 2006 15:38

jestli to mas nastaveny takhle tak na pc02 zkus dat start-> spustit-> cmd-> ping 10.0.0.1 a napis co ti to napise jestli ti prisla odpoved od druhyho pc
:)

Uživatelský avatar
8ndra
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 126
Registrován: červenec 06
Bydliště: Karlovy Vary
Pohlaví: Muž

Příspěvekod 8ndra » 31 črc 2006 15:58

vypršel časový limit 100% ztráta - na obou Pc

Uživatelský avatar
8ndra
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 126
Registrován: červenec 06
Bydliště: Karlovy Vary
Pohlaví: Muž

Příspěvekod 8ndra » 31 črc 2006 16:02

na pc02 se mi uz v okolnich pocitacich zobrazilo pc01, ale nemam pristup


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Nefunguje propojení Domácího kino s TV
    od Larses » 04 led 2021 20:39 » v Multimédia (filmy, hudba, CDs/DVDs)
    1
    539
    od cervcek
    09 úno 2021 11:20
  • Propojení monitoru s PC
    od JohnSaw » 28 říj 2020 20:05 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    2
    440
    od mmmartin
    29 říj 2020 10:48
  • Propojení Gmail/Centrum
    od miple » 06 led 2021 16:29 » v Internet a internetové prohlížeče
    5
    763
    od miple
    10 led 2021 17:29
  • Redukce k propojení zdroje?
    od luis21 » 10 led 2021 19:40 » v Vše ostatní (hw)
    11
    523
    od dvorakj
    10 led 2021 22:54
  • OneDrive, zrušení propojení PC
    od Marek Lučin » 21 led 2021 19:04 » v Windows 10, 8, 7..
    5
    403
    od Marek Lučin
    22 led 2021 08:25

Zpět na “Administrace sítě”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 2 hosti