Jak propojit 2PC za modem na IP telefonii (vyřešeno)

Problematika administrace LAN či WIFI sítí

Moderátor: Mods_senior

Jaaan
Level 1
Level 1
Příspěvky: 92
Registrován: leden 06
Pohlaví: Nespecifikováno

Jak propojit 2PC za modem na IP telefonii (vyřešeno)

Příspěvekod Jaaan » 22 srp 2006 14:52

Potřeboval bych poradit jak mám propojit 2PC na internet nezávisle na sobě (aby fungovali bez nutnosti zapnutého toho druhého) přes chello, ale mám ještě za modemem chella připojený modem pro IP telefonování a teprve z něj kabel do ¨jednoho PC. Nevím jak si tedy poradit s tímto problémem. Prosím poraďte. Díky
Naposledy upravil(a) Jaaan dne 03 zář 2006 14:35, celkem upraveno 1 x.

Reklama
Uživatelský avatar
Weslo
Level 6
Level 6
Příspěvky: 3548
Registrován: červenec 06
Bydliště: Obříství/Praha
Pohlaví: Muž

Příspěvekod Weslo » 22 srp 2006 16:18

router
E2180 | DFI LP UT ICFX 3200 TR2/G | 2x 1GB DDR2 800Mhz A-Data | ASUS HD 3650 512MB | WD 200GB | Corsair VX450 450W | Windows Vista Ultimate
Intel Little Falls 2 | 256MB DDR2 | 2x400GB | Fortron 250W | FreeNAS

Jaaan
Level 1
Level 1
Příspěvky: 92
Registrován: leden 06
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod Jaaan » 22 srp 2006 23:10

Co znamená router. To mi moc nepomohlo. Měl jsem na mysli zda IP brána, která je hned za modemem chella a musí prý být hned za modemem chella může být rozbočena až po ní. Myslím zda tedy můžu dát za tuto IP bránu ještě router nebo něco jiného, protože chello chce MAC adresu a tu mám teď nastavenou právě adresu té IP brány. Potřeboval bych tedy zda je možné za IP bránu dát ještě nějaké zařízení, které mi dovolí internet na obou PC nezávisle na sobě. Díky za všechny rady.

toncis
Level 2
Level 2
Příspěvky: 188
Registrován: srpen 05
Pohlaví: Nespecifikováno

hm

Příspěvekod toncis » 22 srp 2006 23:41

jedine riesenie nezavysle zapojenych pc je router ten sa postara o vsetko aj nastavenia staci tam len napchat kabel a ficis ale ma to jednu nevyhodu musis sa trafit na router na ktorom ty pofici games online aj p2p teda dc++...torennt mne sa to podarilo az na treti pokus nastastie som mohol vratit tie predosle routre tak drzim palce !!!

Uživatelský avatar
Weslo
Level 6
Level 6
Příspěvky: 3548
Registrován: červenec 06
Bydliště: Obříství/Praha
Pohlaví: Muž

Příspěvekod Weslo » 23 srp 2006 12:01

ano chello má Inet vázaný na mac adresu kterou si u nich zadáš...ale router má taky mac adresu a navíc umí klonovat mac adresu takže mu zadáš (tomu routeru) že má mac adresu kterou máš zaregistrovanou u chello a na routeru nastavíš NAT a vnitřní sít a běhá to..podrobnější návod ti nedám protože to vyžaduje aby si měl alespoň základní znalost síťí.
E2180 | DFI LP UT ICFX 3200 TR2/G | 2x 1GB DDR2 800Mhz A-Data | ASUS HD 3650 512MB | WD 200GB | Corsair VX450 450W | Windows Vista Ultimate
Intel Little Falls 2 | 256MB DDR2 | 2x400GB | Fortron 250W | FreeNAS

Jaaan
Level 1
Level 1
Příspěvky: 92
Registrován: leden 06
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod Jaaan » 24 srp 2006 11:35

Chello má opravdu pevnou MAC adresu, ale můžeš si jí libovolně měnit na svém účtu u nich, tak že by nebylo potřeba měnit MAC adresu routeru. Kdyby jsem neměl tu IP bránu pro IP telefonování, tak bych si s tím i snad věděl rady jak to zapojit, ale spíš mě zajímá jak to zapojit s tou IP bránou, aby chodil internet na obou PC, ale také bylo funkční IP telefonování.

Uživatelský avatar
Weslo
Level 6
Level 6
Příspěvky: 3548
Registrován: červenec 06
Bydliště: Obříství/Praha
Pohlaví: Muž

Příspěvekod Weslo » 24 srp 2006 11:52

MAC adresu nemá chello ale síťové zařízení(síťovka,router atp.)

zapojíš to tak že z jejich modemu to zavedeš do routeru a z routeru napojíš IP modem a oba PC
E2180 | DFI LP UT ICFX 3200 TR2/G | 2x 1GB DDR2 800Mhz A-Data | ASUS HD 3650 512MB | WD 200GB | Corsair VX450 450W | Windows Vista Ultimate
Intel Little Falls 2 | 256MB DDR2 | 2x400GB | Fortron 250W | FreeNAS

Jaaan
Level 1
Level 1
Příspěvky: 92
Registrován: leden 06
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod Jaaan » 03 zář 2006 14:35

Díky všem už jsme to vyřešil switchem.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Jak propojit notebook s 144hz monitorem.
    od slugie » 15 říj 2020 21:43 » v Vše ostatní (hw)
    7
    789
    od petr22
    17 říj 2020 09:15
  • Externí monitor - nejde propojit
    od Rox » 08 pro 2020 18:34 » v Problémy s hardwarem
    3
    494
    od Fox_25
    10 pro 2020 01:08
  • Modem pro O2 internet
    od Boro222 » 31 říj 2020 17:57 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    8
    866
    od Boro222
    01 lis 2020 08:36
  • Modem kompatibilní s O2
    od Levin » 27 pro 2020 15:53 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    3
    482
    od ITCrowd
    27 pro 2020 21:00
  • VDSL modem a O2
    od Dr3vil » 20 bře 2021 20:44 » v Sítě - hardware
    7
    825
    od ITCrowd
    21 bře 2021 11:12

Zpět na “Administrace sítě”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 0 hostů