Zdravím příznivce našich plechových miláčků...

Chci se zeptat znalejších, ohledně zvyšování FSB na základní desce. Samozřejmě, že vím, že se tímto způsobem taktuje procesor (který nemá otevřený násobič) a zároveň paměťové moduly, popřípadně frekvenec HT... Na mé základní desce Asus - M2N-SLI Deluxe mám osazený procesor AMD Athlon X2 4000+. Ten mám přetaktovaný o 15% (230Mhz x 10.5) pouze změnou FSB z původních 200Mhz na 230Mhz (230x10.5=2415Mhz). Násobič HT jsem zmenšil z původních 5x na 4x, abych měl frekvenci HT pod 1000Mhz, resp 920Mhz. (někde jsem četl, že HT nefunguje nad hranicí kolem 1000Mhz, prý pak nelze spustit PC - nevím co je na tom pravdy). Mým drahocenným

pamětem A-Data Extreme Edition 800+ 2x1GB v dual-channelu jsem dal napětí 2,1V, které uvádí výrobce a poskytuje na tuto voltáž záruku funkčnosti pamětí. Při děličce CPU/DRAM, kterou mám nyní 6 (2415/6=402,5Mhz), mám své DDR2 na 402,5Mhz (DDR2=805Mhz) s časováním 4-4-4-12 2T.
Nyní k tématu. Jde mi o to, že má deska zvládá nastavovat frekvenci FSB po kroku 1Mhz od hranice 200Mhz k 400Mhz. A tak mi napadlo, jestli by nebylo lepší využít maximálního FSB desky, tzn. 400Mhz, snížit násobič procesoru třeba na 6x (myslím, že tato možnost v BIOSu byla - mám tam několik možností nižších frekvencí násobiče), děličku pamětí můžu klidně nechat zatím na 6 (časem dám svým pamětem více zabrat

) a násobič HT snížit na 2x (měl bych HT=800Mhz, což by mělo fungovat). Jde mi o to, jestli mi tato změna přinese nějakou pozitivní změnu ve výkonu. Myslím, že by se měla zvýšit propustnost pamětí, ale rád si nechám poradit. A taky bych rád věděl jak se projevuje změna frekvence HT...