Ahoj, chtěl jsem se zeptat - chctel bych si vyhledove poridit novy CPU a zatim jsem uvazoval bud nejakou lepsi i5 nebo střední i7. Obe maji Turbo Boost. Ted mam Core 2 Quad (2,5GHz) a to odebírá 95W. i7 i i5 maji jen třeba 75W, takže by mi měl stačit muj 450W. Nezvýší se ale nějak odběr masivně pri TurboBoostu? Abych to neodpálil..
Díky :)
(kdyz okomentujete vyber procesoru tak radu ocením) :)
Turbo Boost TPD
-
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
-
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Turbo Boost TPD
Je to určené na hraní? Jaká je to značka zdroje? Kolik do toho chceš investovat?
-
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
Chieftec. Na hrani.. obcas na nejaky ten 3dsMAX. Ale vlastne jedine o co mi jde, jestli to přežije ten zdroj, když tam mam 560 Ti a mel bych tam tu i5 treba - o kolik se odber zvedne když se to automaticky pretaktuje..
- Marfy
- Moderátor
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Turbo Boost funguje jen,když nejsou vytížena všechny jádra.Takže TDP se tím pádem nemění,protože s tou vyšší frekvencí jedou třeba jen tři jádra a to ostatní se fláká a nic nebere.Takže těch 75W TDP je reálných tak jako tak.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
-
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
Bezva :) takže se nemusím bát, že by mi to nějak narostlo? a ještě když už jsem sem napsal - na co by se mělo koukat u zakladni desky.. k takove i5ce nebo i7cce - nechci zadnou co ma nejake zbytecne vymozenosti, ale jen aby nedegradovala vykon ktery dava procesor :)
díky moc za pomoc (rým nebyl schválně)
díky moc za pomoc (rým nebyl schválně)
jde o to k jakemu procesoru. i5 nebo i7 je fakt obecny pojem 

-
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
To jsem myslel tak zhruba bud tohle Intel Core i7-4770S, nebo Intel Core i5-4670. Ale jestli bys měl napad na něco lepšího, tak klíďo. Ale nějakou takovouhle cenovou hladinu.
Hodlas taktovat?
-
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
No ted se k tomu moc nemam, ale vím jak to dopadlo s grafikou.. ale lepší je asi uvažovat že ano.. netaktovat se da vždycky.. :)
EDIT: teda pokud by to neznamenalo že ta deska bude dvakrát dražší.. v takovém případě nechci taktovat :)
EDIT: teda pokud by to neznamenalo že ta deska bude dvakrát dražší.. v takovém případě nechci taktovat :)
Zpět na “Taktování a další úpravy PC”