Pokazil jsem si grafiku

Taktujete či jinak upravujete své PC? Sdělte nám své zkušenosti, vložte sem své dotazy…

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Uživatelský avatar
togr99
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 366
Registrován: květen 13
Bydliště: Kralupy nVlt / Mělník
Pohlaví: Muž

Pokazil jsem si grafiku

Příspěvekod togr99 » 04 bře 2017 14:22

Zdravím,
jsem majitel karty Sapphire r7 240 gddr5 1gb. S kartou jsem neměl rok a půl žádný problém, nedávno jsem ale brouzdal kolem taktování gk a dle doporučení jsem zkusil přetaktovat i svou kartu. Vše proběhlo bez problému nárůst konečného výkonu bez zvýšení Voltage byl cca 7-9 fps ve hře Witcher 3 a teploty stabilní kolem 60° v zatížení.

Chtěl jsem jít ale ještě dál tak jsem si dle instrukcí na tomto foru http://www.overclock.net/t/1493854/radeon-r7-240-gddr5-overclock-1-512-ghz stáhl nový grafický BIOS.

Po instalaci se ovšem pc odmítal spustit - respektive se zapnul ale nenaběhl bios natož systém. Po vyjmutí gk ale pc funguje normálně.
Chtěl bych se pokusit kartu znovu zpovoznit, v biosu jsem nastavil jako primární IGP s tím, že na kartu pak nějak nahraji starý bios. Nevim ale jak přesně postupovat.


CPU Pentium G3258 4.2 Ghz
RAM 8GB 1400 MHz
GPU Radeon HD 7870 Gigabyte OC Edition
HDD 1TB WD Green

Reklama
souky5
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1078
Registrován: leden 11
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Pokazil jsem si grafiku

Příspěvekod souky5 » 04 bře 2017 19:07

togr99 píše:Zdravím,
jsem majitel karty Sapphire r7 240 gddr5 1gb. S kartou jsem neměl rok a půl žádný problém, nedávno jsem ale brouzdal kolem taktování gk a dle doporučení jsem zkusil přetaktovat i svou kartu. Vše proběhlo bez problému nárůst konečného výkonu bez zvýšení Voltage byl cca 7-9 fps ve hře Witcher 3 a teploty stabilní kolem 60° v zatížení.

Chtěl jsem jít ale ještě dál tak jsem si dle instrukcí na tomto foru http://www.overclock.net/t/1493854/radeon-r7-240-gddr5-overclock-1-512-ghz stáhl nový grafický BIOS.

Po instalaci se ovšem pc odmítal spustit - respektive se zapnul ale nenaběhl bios natož systém. Po vyjmutí gk ale pc funguje normálně.
Chtěl bych se pokusit kartu znovu zpovoznit, v biosu jsem nastavil jako primární IGP s tím, že na kartu pak nějak nahraji starý bios. Nevim ale jak přesně postupovat.


od sud si stáhni bios jestli si udělal zálohu jak si měl tak ho nepotřebuješ https://www.techpowerup.com/vgabios/
a tímhle program flash https://www.techpowerup.com/download/ati-atiflash/

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 39131
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Pokazil jsem si grafiku

Příspěvekod petr22 » 04 bře 2017 19:45

Zapominas na to, ze v tom stavu jak to ma nezapne pocitac.

Kdyz je v PCI-E slotu karta, nejde pouzit IGPU a ta grafika nejde aktivovat.

Je potreba zakladni deska se dvema PCI-E sloty na dve grafiky, do primarniho dat funkcni grafiku, do sekundarniho nefunkcni a tak to flashnout.

Jedina moznost jak to udelat s 1 slotem a jen s nefunkcni kartou je udelat bootovaci flashdisk kde v autoxecu bude prikaz na flashovani, ktery se spusti automaticky. Pak to jde udelat i s pocitacem ktery nic nezobrazuje na monitoru.

souky5
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1078
Registrován: leden 11
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Pokazil jsem si grafiku

Příspěvekod souky5 » 04 bře 2017 20:17

ani když nastaví IGPU jako primární GK. IGPU mě šla použít s kartou ve slotu.

Uživatelský avatar
Martab
Moderátor / člen HW týmu
Guru Level 13.5
Guru Level 13.5
Příspěvky: 27441
Registrován: březen 11
Pohlaví: Muž

Re: Pokazil jsem si grafiku

Příspěvekod Martab » 04 bře 2017 20:39

Nevím co má za desku, ale když v BIOSu nastaví natvrdo iGPU jako hlavní, tak by se na PCIe přepnout nemusela, je třeba vyzkoušet...
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD

„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)

Neboj se použít SZ a upozornit na své téma ;)

Přehled desktopových socketů a CPU

Uživatelský avatar
X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 18985
Registrován: květen 07
Pohlaví: Muž

Re: Pokazil jsem si grafiku

Příspěvekod X » 04 bře 2017 22:59

Desky Asus Maximus (nejspíš ale jen nejvyšší edice: Extreme) mají vypínače slotů PCI-E, takže tam není problém deaktivovat třeba 1. slot PCI-E a mít funkční grafiku ve 3. slotu PCI-E (3. slot: 8 linek PCI-E, 2. slot: 4 linky).

Uživatelský avatar
togr99
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 366
Registrován: květen 13
Bydliště: Kralupy nVlt / Mělník
Pohlaví: Muž

Re: Pokazil jsem si grafiku

Příspěvekod togr99 » 09 bře 2017 11:40

Omlouvám se za předchozí neaktivitu byl jsem mimo technologie :).

Mám desku B85 G1 Pc Mate, po nastavení igp jako primární a vložení grafiky (té nefunkční) do sekundárního PCI-e slotu se pc spustilo. (když byla karta v primárním slotu nic nefungovalo)

V tuhle chvíli mi tedy stačí pouze nainstalovat nový bios a pc samo rozpozná grafiku?
CPU Pentium G3258 4.2 Ghz
RAM 8GB 1400 MHz
GPU Radeon HD 7870 Gigabyte OC Edition
HDD 1TB WD Green

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 39131
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Pokazil jsem si grafiku

Příspěvekod petr22 » 09 bře 2017 12:43

Tak tak.

souky5
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1078
Registrován: leden 11
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Pokazil jsem si grafiku

Příspěvekod souky5 » 09 bře 2017 13:09

palec nahoru dobrý tip na ten druhý slot. při identifikaci karty ji vytáhni je tam na štítcích kopa čísel z té www co sem poslal je porovnej :)

Uživatelský avatar
togr99
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 366
Registrován: květen 13
Bydliště: Kralupy nVlt / Mělník
Pohlaví: Muž

Re: Pokazil jsem si grafiku

Příspěvekod togr99 » 09 bře 2017 14:03

Tak nevim co delam spatne :/ problem setrval.
Instalace biosu probehla okamzite, ale nic se nezmenilo. A jsem si jisty ze jsem instaloval spravny.
CPU Pentium G3258 4.2 Ghz
RAM 8GB 1400 MHz
GPU Radeon HD 7870 Gigabyte OC Edition
HDD 1TB WD Green

souky5
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1078
Registrován: leden 11
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Pokazil jsem si grafiku

Příspěvekod souky5 » 09 bře 2017 14:40

Pokud to byla záloha orig. biosu tak je karta K.O jinak si myslím že si ho prostě netrefil. a ten flash je úspěšně dokončený ? děláš to přes OS nebo přes cmd s boot 95/98 už nevím co to bylo

Uživatelský avatar
togr99
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 366
Registrován: květen 13
Bydliště: Kralupy nVlt / Mělník
Pohlaví: Muž

Re: Pokazil jsem si grafiku

Příspěvekod togr99 » 09 bře 2017 14:59

Přes OS vždy to teměř okamżitě napsalo installation sucesfull
CPU Pentium G3258 4.2 Ghz
RAM 8GB 1400 MHz
GPU Radeon HD 7870 Gigabyte OC Edition
HDD 1TB WD Green


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Jsem na Skype ukrytá?
    od Momochan » 08 úno 2019 23:34 » v Vše ostatní (bezp)
    6
    961
    od faraon
    09 úno 2019 09:56
  • Smazala jsem si WiFi :(
    od Arelis » 02 dub 2019 13:29 » v Vše ostatní (inet)
    5
    859
    od ITCrowd
    02 dub 2019 22:35
  • Vyzkratoval jsem GPU (gtx 970) ?
    od tielk0007 » 28 pro 2018 01:15 » v Problémy s hardwarem
    2
    446
    od Cleric
    28 pro 2018 15:01
  • Hurá, roztočil jsem krychli v Blenderu
    od petr.sadek » 05 kvě 2019 20:36 » v Design a grafické editory
    0
    491
    od petr.sadek
    05 kvě 2019 20:36
  • Omylem jsem odstranil něco z windows
    od Kuk159 » 29 srp 2019 17:49 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    4
    391
    od ITCrowd
    29 srp 2019 19:18

Zpět na “Taktování a další úpravy PC”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 1 host