Změní se pouze Základní rychlost :/ Vyřešeno

Taktujete či jinak upravujete své PC? Sdělte nám své zkušenosti, vložte sem své dotazy…

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Uživatelský avatar
Donator_HD
Level 2
Level 2
Příspěvky: 166
Registrován: říjen 18
Bydliště: Karlovarský Kraj
Pohlaví: Muž

Změní se pouze Základní rychlost :/  Vyřešeno

Příspěvekod Donator_HD » 24 lis 2019 00:13

Zdravím, předem upozorňuji všechny, co sem přijdou mlejt nesmysly o tom, že to nemám dělat že se v tom nevyznám, tak ať hnedka odejdou, protože na to nemám náladu ani čas. Všem ostatním díky!

Takže, mám AMD Ryzen 3 1200 na základní desce MSI A320M PRO-E, jelikož jsem byl vůl a myslel jsem si že 4 jádro na taktu 3,1 GHz bude stačit, nestačí, chtěl bych procák přetaktovat alespoň na nějakých 3,8GHz.
Když to různě přenastavuju, tak se mi mění jen základní rychlost ve správci úloh, po vytížení cpu mi to zůstane jen na nějakých 3.08GHz.
Koukal jsem na všechny různý tutoriály, ale já se v tutom biosu prostě nevyznám.
Díky
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.


CPU: AMD Ryzen 7 2700,RAM: HyperX Furry Black Series 2X8GB 2666MHz,GPU: SAPPHIRE Radeon RX 470 8GB Nitro+,MB: MSI A320M PRO-E,PSU: EVGA 650 GQ

Reklama
flowem
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 2526
Registrován: březen 13
Pohlaví: Muž

Re: Změní se pouze Základní rychlost :/

Příspěvekod flowem » 24 lis 2019 00:17

Napiš, co přesně v tom BIOSu nastavuješ. Popř. i fotky.

Ani bych se nedivil, kdyby na té desce taktovat nešlo.
AMD Ryzen 7 2700 + Fera 2 | MSI B350 PC MATE | Crucial Ballistix Sport LT 16GB 3200 | Kingston A2000 1TB | Sapphire NITRO+ RX 480 4GB | EVGA 500B

Uživatelský avatar
Donator_HD
Level 2
Level 2
Příspěvky: 166
Registrován: říjen 18
Bydliště: Karlovarský Kraj
Pohlaví: Muž

Re: Změní se pouze Základní rychlost :/

Příspěvekod Donator_HD » 24 lis 2019 00:27

Na desce taktovat jde.
CPU Ratio
FCH Base Clock
Různě taktuju pod sekci CPU Core Voltage OVERRIDE CPU Voltage
CPU NB/SoC Voltage
CPU: AMD Ryzen 7 2700,RAM: HyperX Furry Black Series 2X8GB 2666MHz,GPU: SAPPHIRE Radeon RX 470 8GB Nitro+,MB: MSI A320M PRO-E,PSU: EVGA 650 GQ

flowem
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 2526
Registrován: březen 13
Pohlaví: Muž

Re: Změní se pouze Základní rychlost :/

Příspěvekod flowem » 24 lis 2019 00:31

Furt jsi nenapsal, co přesně tam nastavuješ. Jakou rychlost ukazuje bios?
AMD Ryzen 7 2700 + Fera 2 | MSI B350 PC MATE | Crucial Ballistix Sport LT 16GB 3200 | Kingston A2000 1TB | Sapphire NITRO+ RX 480 4GB | EVGA 500B

Uživatelský avatar
Donator_HD
Level 2
Level 2
Příspěvky: 166
Registrován: říjen 18
Bydliště: Karlovarský Kraj
Pohlaví: Muž

Re: Změní se pouze Základní rychlost :/

Příspěvekod Donator_HD » 24 lis 2019 00:41

Když změním CPU Ratio na 35.00, tak se změní Adjusted CPU Frequency na 3500MHz
Potom je tam CPU Core Voltage, tam bohužel nejde napsat třeba 1.3000 V ale mám na výběr z Override Mode a Offset Mode.
Tak tam dám Override Mode a nastavím tam 1.3000, poté dám F10 a ok, uloží se to a PC by se měl zapnout do Windowsu. Mno, ale nezapne se to, počítač běží a monitory jsou vypnutý. Když to je bez reakce, malým šroubovákem spojím JBAT1 a počítač se vypne, po 10ti sekundách to zapnu a ukáže mi to, jestli chci dát defaultní nastavení, nebo pokračovat do BIOSu.
Po tom co vlezu do BIOSu zjistím, že je zase všechno tak, jako předtím. Logicky. Jinak už nevím jak to vysvětlit.
CPU: AMD Ryzen 7 2700,RAM: HyperX Furry Black Series 2X8GB 2666MHz,GPU: SAPPHIRE Radeon RX 470 8GB Nitro+,MB: MSI A320M PRO-E,PSU: EVGA 650 GQ

flowem
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 2526
Registrován: březen 13
Pohlaví: Muž

Re: Změní se pouze Základní rychlost :/

Příspěvekod flowem » 24 lis 2019 00:46

Zkus nižší frekvenci, klidně 3000MHz. Z Áčkovýho chipsetu toho moc nedostaneš. Nnavíc ta deska nemá ani pasivy na VRM.
To napětí je celkem vysoký, snad každej Ryzen by měl dát 3.8GHz na 1.25V.
AMD Ryzen 7 2700 + Fera 2 | MSI B350 PC MATE | Crucial Ballistix Sport LT 16GB 3200 | Kingston A2000 1TB | Sapphire NITRO+ RX 480 4GB | EVGA 500B

Uživatelský avatar
Donator_HD
Level 2
Level 2
Příspěvky: 166
Registrován: říjen 18
Bydliště: Karlovarský Kraj
Pohlaví: Muž

Re: Změní se pouze Základní rychlost :/

Příspěvekod Donator_HD » 24 lis 2019 00:52

Rozjelo se to. S přetaktováním na 3000MHz jede na maximální zatížení 2980MHz.
Takže teďkon bych měl zkoušet postupně přidávat frekvenci a nechat to na 1.25V?
CPU: AMD Ryzen 7 2700,RAM: HyperX Furry Black Series 2X8GB 2666MHz,GPU: SAPPHIRE Radeon RX 470 8GB Nitro+,MB: MSI A320M PRO-E,PSU: EVGA 650 GQ

flowem
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 2526
Registrován: březen 13
Pohlaví: Muž

Re: Změní se pouze Základní rychlost :/

Příspěvekod flowem » 24 lis 2019 00:53

Jop, postupně zkoušej přidávat.

U toho sleduj teploty, třeba přes HWInfo.
AMD Ryzen 7 2700 + Fera 2 | MSI B350 PC MATE | Crucial Ballistix Sport LT 16GB 3200 | Kingston A2000 1TB | Sapphire NITRO+ RX 480 4GB | EVGA 500B

Nitram1980CZ
Level 2
Level 2
Příspěvky: 231
Registrován: září 17
Bydliště: Praha 4
Pohlaví: Muž

Re: Změní se pouze Základní rychlost :/

Příspěvekod Nitram1980CZ » 24 lis 2019 00:57

Omlouvám se třeba se pletu ale desky tipu A320 by neměly oficiálně umožnovat taktování procesoru,měly být uzamčené ale třeba se to změnilo a nebo záleží na výrobci. Vím že na některých jdou aspon popohnat paměti ale procesor ??

Uživatelský avatar
Donator_HD
Level 2
Level 2
Příspěvky: 166
Registrován: říjen 18
Bydliště: Karlovarský Kraj
Pohlaví: Muž

Re: Změní se pouze Základní rychlost :/

Příspěvekod Donator_HD » 24 lis 2019 00:59

Když koukám na teploty přes HW Info, tak se mi to měření ve 40 °C sekne a přitom to je v jiným programu už třeba 50°C.
Dal jsem CPU Ratio na 32.00 = 3200MHz a zase je to omezený na nějakých 3.07GHz.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
CPU: AMD Ryzen 7 2700,RAM: HyperX Furry Black Series 2X8GB 2666MHz,GPU: SAPPHIRE Radeon RX 470 8GB Nitro+,MB: MSI A320M PRO-E,PSU: EVGA 650 GQ

flowem
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 2526
Registrován: březen 13
Pohlaví: Muž

Re: Změní se pouze Základní rychlost :/

Příspěvekod flowem » 24 lis 2019 00:59

Jo, asi to záleží na výrobci, někomu to jde, někomu ne. Ale i když to půjde, tak to nebude asi žádný zázrak.
Je potřeba to vyzkoušet.

Dodatečně přidáno po 42 vteřinách:
Máš nejnovější verzi BIOSu?
AMD Ryzen 7 2700 + Fera 2 | MSI B350 PC MATE | Crucial Ballistix Sport LT 16GB 3200 | Kingston A2000 1TB | Sapphire NITRO+ RX 480 4GB | EVGA 500B

Uživatelský avatar
Donator_HD
Level 2
Level 2
Příspěvky: 166
Registrován: říjen 18
Bydliště: Karlovarský Kraj
Pohlaví: Muž

Re: Změní se pouze Základní rychlost :/

Příspěvekod Donator_HD » 24 lis 2019 01:03

Nejsem si jistý.

Dodatečně přidáno po 3 minutách 28 vteřinách:
Ale taktovat to jde, asi před dvouma hodinama se mi to povedlo dát na 3.50GHz.
Ale jelikož mi to nestačilo, tak jsem se v tom zase šťoural a nemám ani to.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
CPU: AMD Ryzen 7 2700,RAM: HyperX Furry Black Series 2X8GB 2666MHz,GPU: SAPPHIRE Radeon RX 470 8GB Nitro+,MB: MSI A320M PRO-E,PSU: EVGA 650 GQ


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • 2020.01.28: Microsoft poslední aktualizací zasadil ránu Windows 7. Systém sám změní tapetu na černou
    od Χ‌‌ » 28 led 2020 08:40 » v Vše ostatní (bezp)
    6
    2404
    od petr22
    28 led 2020 19:12
  • PC pouze na hry (Pc vs Mac vs PS)
    od bohnice05 » 17 dub 2020 11:00 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    64
    2871
    od bohnice05
    27 dub 2020 01:58
  • Rychlost LAN
    od Harold » 26 pro 2019 16:41 » v Sítě - hardware
    10
    677
    od Harold
    26 pro 2019 20:47
  • NEED FOR SPEED pouze pod WIn 10?
    od Veroniqua » 11 pro 2019 19:16 » v Hry
    15
    1160
    od petr22
    12 pro 2019 10:13
  • Rychlost pc po přidání SSD
    od Smile » 16 pro 2019 21:00 » v Problémy s hardwarem
    6
    527
    od petr22
    17 pro 2019 21:28

Zpět na “Taktování a další úpravy PC”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 2 hosti