Změní se pouze Základní rychlost :/ Vyřešeno

Taktujete či jinak upravujete své PC? Sdělte nám své zkušenosti, vložte sem své dotazy…

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

flowem
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 2508
Registrován: březen 13
Pohlaví: Muž

Re: Změní se pouze Základní rychlost :/

Příspěvekod flowem » 24 lis 2019 01:07

https://www.msi.com/Motherboard/support/A320M-PRO-E

Flashni si tu nejnovější, asi bych tam dal 7A36vH2, s těma Beta BIOSy nemám zkušenosti...


AMD Ryzen 7 2700 + Fera 2 | MSI B350 PC MATE | Crucial Ballistix Sport LT 16GB 3200 | Kingston A2000 1TB | Sapphire NITRO+ RX 480 4GB | EVGA 500B

Reklama
Uživatelský avatar
Donator_HD
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 126
Registrován: říjen 18
Bydliště: Karlovarský Kraj
Pohlaví: Muž

Re: Změní se pouze Základní rychlost :/

Příspěvekod Donator_HD » 24 lis 2019 01:25

BIOS je nainstalovanej, problém je furt stejnej.
CPU: AMD Ryzen 7 2700,RAM: HyperX Furry Black Series 2X8GB 2666MHz,GPU: SAPPHIRE Radeon RX 470 8GB Nitro+,MB: MSI A320M PRO-E,PSU: EVGA 650 GQ

flowem
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 2508
Registrován: březen 13
Pohlaví: Muž

Re: Změní se pouze Základní rychlost :/

Příspěvekod flowem » 24 lis 2019 01:32

Když píšeš, že jsi to měl na 3.50GHz, tak tam máš asi něco špatně. Dej to do továrního nastavení a změň pouze CPU Ratio. Napětí zkus nechat na Auto.

Dodatečně přidáno po 2 minutách 9 vteřinách:
A na tu frekvenci koukej v CPU-Z, HWMonitor nebo HWinfo.

Když necháš napětí na Auto, bude se to v nízké zátěži podtaktovávat, když nastavíš fixní napětí, frekvence by měla být pořád stejná.
AMD Ryzen 7 2700 + Fera 2 | MSI B350 PC MATE | Crucial Ballistix Sport LT 16GB 3200 | Kingston A2000 1TB | Sapphire NITRO+ RX 480 4GB | EVGA 500B

Uživatelský avatar
Donator_HD
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 126
Registrován: říjen 18
Bydliště: Karlovarský Kraj
Pohlaví: Muž

Re: Změní se pouze Základní rychlost :/

Příspěvekod Donator_HD » 24 lis 2019 01:38

Změnil jse to vše na Default, Ratio jsem nastavil na 35.00 a změnila se jen základní rychlost, jinak to jede furt na 3.08GHz místo 3.50GHz
CPU: AMD Ryzen 7 2700,RAM: HyperX Furry Black Series 2X8GB 2666MHz,GPU: SAPPHIRE Radeon RX 470 8GB Nitro+,MB: MSI A320M PRO-E,PSU: EVGA 650 GQ

Uživatelský avatar
gogo1963
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2317
Registrován: srpen 19
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: Změní se pouze Základní rychlost :/

Příspěvekod gogo1963 » 24 lis 2019 07:28

na 320 oficiálně taktovat nejde, pokud tam i MSI něco zbastlil, je to bez záruky a o stabilitě se si mluvit nedá ... že se ti něco povedlo nastavit neznamená, že to i pojede, resp. pojede stabilně ... a pokud odpálíš procesor, desku, nemáš záruku ...

Uživatelský avatar
Donator_HD
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 126
Registrován: říjen 18
Bydliště: Karlovarský Kraj
Pohlaví: Muž

Re: Změní se pouze Základní rychlost :/

Příspěvekod Donator_HD » 24 lis 2019 08:02

Tak já si to ještě vyzkouším. A pokud to nepůjde, tak jdu do AMD Ryzen 7 2700X. Myslíte že to SilentiumPC NAVIS Pro 120 uchladí?
CPU: AMD Ryzen 7 2700,RAM: HyperX Furry Black Series 2X8GB 2666MHz,GPU: SAPPHIRE Radeon RX 470 8GB Nitro+,MB: MSI A320M PRO-E,PSU: EVGA 650 GQ

Uživatelský avatar
xbs
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 18090
Registrován: prosinec 17
Bydliště: mezi venuší a marzem
Pohlaví: Muž

Re: Změní se pouze Základní rychlost :/

Příspěvekod xbs » 24 lis 2019 10:13

spíš si zajdi pro novou desku, dávat na ní 2700X nejni rozumný, navíc třístovkovej čipset nedokáže využít výhod X verzí druhej generace (hlavně automatickýho přetaktování)...

Nitram1980CZ
Level 2
Level 2
Příspěvky: 229
Registrován: září 17
Bydliště: Praha 4
Pohlaví: Muž

Re: Změní se pouze Základní rychlost :/

Příspěvekod Nitram1980CZ » 25 lis 2019 02:36

Do téhle desky bych doporučil spíš max. R5 2600 výší už asi nemají cenu je to přeci jenom ta nejnižší třída desek A320 i když tady testoval i R7 3900x http://www.ddworld.cz/pc-a-komponenty/z ... o-amd.html

Uživatelský avatar
Donator_HD
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 126
Registrován: říjen 18
Bydliště: Karlovarský Kraj
Pohlaví: Muž

Re: Změní se pouze Základní rychlost :/

Příspěvekod Donator_HD » 25 lis 2019 16:18

2700X tam pasuje a nepotřebuju nějak využívat těch služeb, ale chci to mít na nějakou tu dobu když už aji s tím že bych si koupil nějakou novou desku, mimochodem jsem to už úspěšně nataktoval na 4GHz
CPU: AMD Ryzen 7 2700,RAM: HyperX Furry Black Series 2X8GB 2666MHz,GPU: SAPPHIRE Radeon RX 470 8GB Nitro+,MB: MSI A320M PRO-E,PSU: EVGA 650 GQ


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • 2020.01.28: Microsoft poslední aktualizací zasadil ránu Windows 7. Systém sám změní tapetu na černou
    od Χ‌‌ » 28 led 2020 08:40 » v Vše ostatní (bezp)
    6
    2332
    od petr22
    28 led 2020 19:12
  • PC pouze na hry (Pc vs Mac vs PS)
    od bohnice05 » 17 dub 2020 11:00 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    64
    2781
    od bohnice05
    27 dub 2020 01:58
  • Rychlost LAN
    od Harold » 26 pro 2019 16:41 » v Sítě - hardware
    10
    655
    od Harold
    26 pro 2019 20:47
  • NEED FOR SPEED pouze pod WIn 10?
    od Veroniqua » 11 pro 2019 19:16 » v Hry
    15
    1111
    od petr22
    12 pro 2019 10:13
  • Rychlost internetu
    od viett » 19 lis 2019 19:19 » v Sítě - hardware
    8
    545
    od dvorakj
    19 lis 2019 19:58

Zpět na “Taktování a další úpravy PC”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 0 hostů