Taktování PC

Taktujete či jinak upravujete své PC? Sdělte nám své zkušenosti, vložte sem své dotazy…

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Mr.Vojtěch
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Taktování PC

Příspěvekod Mr.Vojtěch » 25 zář 2009 21:57

Zdravím, Chtěl bych vás poprosit o pár rad ohledne taktovani PC, napisu vam zde sestavu aby jste vedeli o co se zhruba jedna a chtel bych zvednout vykon PC.

Zakladni deska:ASus rampage 2 extreme
procesor:Intel core i7-920 D0
Operacni pamet: RAM OCZ 3x2GB DDR3 1600 MHz CL7 (OCZ3P1600LV6GK) Platinum XT
Graficka karta:VGA Zotac 8800GT 512MB OC PCIE DDR3 TV-out dualDVI-I HDTV AM
Zdroj:Zdroj Fortron Blue Storm II 500W
VEtrak: COOLER CoolerMaster V8, soc. 1366
PC mam otevrene,protoze ho nezavru ale do bocnice vyriznu dir na vetrak a zavru ho kvuli lepsimu kolovani vzduchu,jinak v case mam dobry prutok vzduchu takze o chlazeni bych se moc nebal.

Je-li potreba uvest jeste neco dalsiho tak klidne reknete.. a dodam.
Nikdy jsem netaktoval PC,ale chtel bych. Momentalne mam zvednuty vykon procesoru pomoci utility, ktera je dodavana k desce, ale rad bych vedel jak se to dela rucne.Vim ze tento procesor davaji minimalne na 4ghz,jenze v mem pripade si myslim ze je to prozatim zbytecne kvuli graficke karte,ale rad bych ho dal naspon na 3,5+ghz.Vim kde se zhruba co dela,ale nevim to presne tak bych si nechal rad poradit. Predem vam moc dekuji za odpoved :)

Reklama
zao
Level 6.5
Level 6.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Re: Taktování PC

Příspěvekod zao » 26 zář 2009 08:54

máš podobnou sestavu jak já takže bych ti mohl pomoc aspoň nějak přibližně(máš výhodu v tom že tvůj cpu je revize D0 jdou líp taktit), takže si přečti trochu teorie a můžeš na to http://pctuning.tyden.cz/hardware/proce ... em?start=6

jinak dotaz tobě chybí výkon?? pokud ne je to zbytečnost protože to bude zbytečně žrát (zvednou se nároky na chlazení) ikdyž to už žere teď, podle mě je to prostě blbost je to jen tak si to zkusit a zase to vrátit
Jsem tu abych vám poradil s výběrem jakéhokoliv HW a klidně vám udělám sestavu na míru za peníz jakej si řeknete a samozřejmě pomůžu i z něčím jiným když budu vědět.

Mr.Vojtěch
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod Mr.Vojtěch » 26 zář 2009 15:27

Tak spotrebu zase neresim,chtel bych z toho vymacknout jeste neco vic, abych mel vice fps ve hrach.

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=731491

jinak kdyz jsem koukal na to co je na tom pctuningu.. tak jako to je vsechno v poho.. akorat nwm kde a jak presne muzu zvednout voltage, tim ze zvednu voltage musim zvednout jeste neco aby se zvedl vykon. V PC mam 3* utility.. mam tu TurboV-tim se da take nastavit neco na procesorui ale je to takovy vsechno pomateny takze s tim jsem moc nehrabal.Pak tu je CPU level up.. tam akorat nastavim na jakou frekvenci chci dat procesor ale muzu si nastvit jenom core i7-940-965. Ale k cemu mi bude takovy procesor kdyz nezvednu takt graf.karty a ramky. ramky uz vubec netusim jak se delaji a na grafu mam take nejakou utilitu primo od Nvidia.

CZechBoY
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod CZechBoY » 29 zář 2009 15:36

v biosu máš taktování všeho možnýho pohromadě, tam zvýšíš FSB a napětí :) ale hlídej paměti aby na nich nebylo zase moc...
PHP, Nette, MySQL, C#, TypeScript, Python
IntelliJ Idea, Docker, Opera browser, Linux Mint
iPhone XS
Raspberry PI 3 (KODI, Raspbian)
XBox One S, PS 4, nVidia GeForce NOW

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Taktování – Utilita k GK: Intel Arc A750 ?
    od Jarda_For » 14 říj 2024 01:37 » v Taktování a další úpravy PC
    5
    7666
    od Jarda_For Zobrazit poslední příspěvek
    17 pro 2024 07:46

Zpět na “Taktování a další úpravy PC”