Dobrý den. Chtěl jsem udělat Bitovou kopii systému Windows 8 na externí disk a po několika hodinách mi to napsalo : ZÁLOHOVÁNÍ ( NA EXTERNÍ DISK H ) SE NEZDAŘILO. BYLY NALEZENY POŠKOZENÉ CLUSTERY. ( 0x8078007F ).
CHYBA DAT ( cyklická redundantní kontrola ). ( 0x80070017 ).
Chtěl jsem si pak otevřít externí disk a píše mi to, že struktura disku je porušena a není čitelná. Chtěl jsem dát kontrolu disku a píše mi to, že kontrolu nelze provést, protože Windows nemůže k disku získat přístup.
Tak bych se prosil zeptat, co s tím mám dělat, abych se do externího disku dostal - otevřel. Rozhodl jsem se, že zálohu systému již nebudu dělat na externí disk, ale na flešku raději. Děkuji za případné rady. Jsem amatér, tak bych prosil nějaké jednoduché řešení, je-li to vůbec možné. A také neumím anglicky. Je mi skoro 60 roků. Hezký den.
Jak opravit poškozené clustery
-
- Pohlaví:
Re: Jak opravit poškozené clustery
Můžeš zkusit externí disk rozebrat, vyjmout HDD a připojit jej k PC jako normální pevný disk. Zkontroluj je pomocí CDI a HDTune.
Nicméně moc tomu nedávám.
Zálohovat na externí disky či flashky je nesmysl, je to to nejhorší medium. Když si prohlédneš toto fórum, tak se to jen hemží podobnými dotazy, jako je ten tvůj.
Nicméně moc tomu nedávám.
Zálohovat na externí disky či flashky je nesmysl, je to to nejhorší medium. Když si prohlédneš toto fórum, tak se to jen hemží podobnými dotazy, jako je ten tvůj.
Nejhorší médium? Tak tuhle zkušenost jsem v životě neudělal. Nikdy mi neodešla data na externím disku. Zato bych přišel o hodně vypálených dat, pokud bych se spoléhal jen na CD. Tobě externí disky odcházejí tak často?
A konečně je rozdíl, jestli disky používáš výhradně na zálohování, nebo je používáš zároveň i na běžné přenášení dat – pár flasahek mi už takhle odešlo, ale magnetický disk mi data do křemíkového nebe neodnesl ani jeden – i při tom přenášení. A že jsem jich měl a mám… Akorát že ty opravdu nejstarší už nepoužívám na zálohování – nejde ani tak o jejich věk jako o to, co mají odslouženo (všechny své externí disky jsem měl dřív v PC jako interní; klasický externí disk jsem nekupoval nikdy).
A konečně je rozdíl, jestli disky používáš výhradně na zálohování, nebo je používáš zároveň i na běžné přenášení dat – pár flasahek mi už takhle odešlo, ale magnetický disk mi data do křemíkového nebe neodnesl ani jeden – i při tom přenášení. A že jsem jich měl a mám… Akorát že ty opravdu nejstarší už nepoužívám na zálohování – nejde ani tak o jejich věk jako o to, co mají odslouženo (všechny své externí disky jsem měl dřív v PC jako interní; klasický externí disk jsem nekupoval nikdy).
- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
Ono to nejhorsi medium skutecne je, jenze soucasne take nejlepsi. Protoze zadna jina moznost kam by se dalo ulozit nekolik desitek GB dat pro bezneho uzivatele proste neexistuje. Hlavni problem je, ze lidi s externim diskem mlati, nekteri dokonce i kdyz je zapnuty. Naprosta vetsina selhani externiho disku je zpusobena prave nevhodnym zachazenim.
V kazdem pripade CHYBA DAT ( cyklická redundantní kontrola ) = vadny disk.
V kazdem pripade CHYBA DAT ( cyklická redundantní kontrola ) = vadny disk.
Takže už ten externí disk neotevřu - ani nějakým programem na opravu ?
-
- Pohlaví:
ITCrowd píše:Můžeš zkusit externí disk rozebrat, vyjmout HDD a připojit jej k PC jako normální pevný disk. Zkontroluj je pomocí CDI a HDTune.
to myloš - asi sem moc nechodíš. Dotaz na poškozený exterák, případně flashku je tu co chvíli.
Naposledy upravil(a) Uziv00 dne 06 bře 2014 09:31, celkem upraveno 1 x.
Hraba:Obávám se, že poškozené clustery už neopravíš; jediné, co se dá dělat, je nechat je zkontrolovat disk a vadné sektory nechat označené jako vadné, aby se na ně disk nesnažil zapisovat.
Jestliže je ale hodně vadných sektorů, je navýsost pravděpodobné, že další budou přibývat, neboli životnost disku je u konce.
Jestli na něm nemáš žádná data, o která nechceš přijít, zkus ho naformátovat s tím, že to NEBUDE tzv. „rychlý formát“ (to je jedna z voleb) – při kompletním formátu by měl systém disk zároveň kontrolovat a vadné sektory pro další práci znepřístupnit.
Jestliže ovšem nemožnost přístupu k disku znamená i to, že nejde naformátovat, zkus ho otevřít ve správě disků:
Start → Spustit → napiš diskmgmt.msc + ENTER
a 1) odstranit diskovou oblast (partition, „pártyšnu“), 2) vytvořit novou (primární o plné kapacitě disku) a 3) tu pak naformátovat.
Jestliže je ale hodně vadných sektorů, je navýsost pravděpodobné, že další budou přibývat, neboli životnost disku je u konce.
Jestli na něm nemáš žádná data, o která nechceš přijít, zkus ho naformátovat s tím, že to NEBUDE tzv. „rychlý formát“ (to je jedna z voleb) – při kompletním formátu by měl systém disk zároveň kontrolovat a vadné sektory pro další práci znepřístupnit.
Jestliže ovšem nemožnost přístupu k disku znamená i to, že nejde naformátovat, zkus ho otevřít ve správě disků:
Start → Spustit → napiš diskmgmt.msc + ENTER
a 1) odstranit diskovou oblast (partition, „pártyšnu“), 2) vytvořit novou (primární o plné kapacitě disku) a 3) tu pak naformátovat.
- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Bitová kopie poškozené SD karty - náhledy OK, fotky ne Příloha(y)
od simio.simsoft » 18 pro 2024 21:59 » v Problémy s hardwarem - 1
- 2745
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
18 pro 2024 23:15
-