Zdravím,
jsem pouze obyčejný uživatel PC, takže potřebuji radu. Mám podezření, že někdo vidí mou činnost na počítači. Dotyčná osoba se mnou bydlí ve stejném bytě a rozhodně se v počítačích vyzná lépe než já. A poslední dobou ví věci, které by vědět neměl. Vypadá to, že přesně ví, které stránky navštěvuji. Předpokládám, že mé heslo k počítači neprolomil, takže jediné, co mě napadá, je router. Mé podezření podporuje i fakt, že se nedostanu na nastavení wifi (přitom když jsme ji před rokem společně nastavovali, heslo jsme neměnili). A taky mi některé stránky blokuje (protože když jsem připojená jinde než doma, není problém).
Nevíte, jak mu to můžu překazit? Sama si opravdu nevím rady.
Dodatečné informace - router TP-LINK TL-WR841N, Windows 8, Avast (free)
Špehuje mě někdo přes router? Jak to poznám? * Vyřešeno
Špehuje mě někdo přes router? Jak to poznám? *
Naposledy upravil(a) Myloš dne 14 črc 2014 10:19, celkem upraveno 2 x.
Důvod: Upřesnění nadpisu „Špehování přes router?“
Důvod: Upřesnění nadpisu „Špehování přes router?“
-
- Pohlaví:
Re: Špehování přes router?
S Routerem to nebude mít nic společného. V první řadě si změň heslo a zde v sekci HijackThis požádej o kontrolu logu. Návod - viewtopic.php?t=5119
Spíš je podezření na nějaký keylogger.
Spíš je podezření na nějaký keylogger.
- jaro3
- člen Security týmu
-
Guru Level 15
- Pohlaví:
- Stav:
Při práci s programy HJT, ComboFix,MbAM, SDFix aj. zavřete všechny ostatní aplikace a prohlížeče!
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše forum:Podpora fóra
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.
Podezření s Keyloggerem bylo správné a dle času nainstalování už i vím, kdo to udělal.
Mám online heslo a přesto se nějak na můj počítač dostal, nemáte nějaká doporučení jak předejít podobnému případu znovu? (kromě toho tahat s sebou notebook i na nákup :))
A přes ten router to doopravdy není možné? Neměla bych si zjistit něco o vpn klientech a začít je používat? (protože tu jednu stránku určitě zablokoval na routeru, na všech ostatních sítích mi jeden, jen doma ne, jde o Facebook, ne, že bych ho potřebovala k životu, trávím tam 2 minuty denně, ale štve mě, že se sama nemůžu rozhodnout, jestli tam půjdu, nebo ne)
Mám online heslo a přesto se nějak na můj počítač dostal, nemáte nějaká doporučení jak předejít podobnému případu znovu? (kromě toho tahat s sebou notebook i na nákup :))
A přes ten router to doopravdy není možné? Neměla bych si zjistit něco o vpn klientech a začít je používat? (protože tu jednu stránku určitě zablokoval na routeru, na všech ostatních sítích mi jeden, jen doma ne, jde o Facebook, ne, že bych ho potřebovala k životu, trávím tam 2 minuty denně, ale štve mě, že se sama nemůžu rozhodnout, jestli tam půjdu, nebo ne)
-
- Pohlaví:
nemáte nějaká doporučení jak předejít podobnému případu znovu? (kromě toho tahat s sebou notebook i na nákup :))
Heslo cez BIOS. Pri štarte PC si ešte pred bootom windowsu vypýta heslo.
RP8 píše:Mám online heslo a přesto se nějak na můj počítač dostal, nemáte nějaká doporučení jak předejít podobnému případu znovu? (kromě toho tahat s sebou notebook i na nákup :))
Najmout si někoho, aby dotyčnému rozbil držku.
Dík za rady, heslo na bios si raději nechám nastavit od někoho zkušenějšího a co se týče druhé rady, ta by to myslím jen zhoršila.
- Orcus
- člen Security týmu
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Tohle je dost slušný zásah do soukromí, který pár ran zaslouží. Nicméně,... proč Ti to vlastně dělá? Zkus se ho na to zeptat. 

Láska hřeje, ale uhlí je uhlí.
Log z HJT vkládejte do HJT sekce. Je-li moc dlouhý, rozděl jej do více zpráv.
Pár rad k bezpečnosti PC.
Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto, jaro3 a Diallix
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše fórum.

Log z HJT vkládejte do HJT sekce. Je-li moc dlouhý, rozděl jej do více zpráv.
Pár rad k bezpečnosti PC.
Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto, jaro3 a Diallix
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše fórum.
On to prý neudělal... Ale důvod znám i bez toho, prostě si chce ověřit, že mluvím pravdu :)
I router by to mohl být,protože některé logují kde který připojený uživatel byl.
„Zeptáš-li se, budeš 5 minut vypadat jako blbec. Nezeptáš-li se, budeš blbcem po celý život.“
„Mnozí z těch, co žijí, by zasluhovali smrt. A mnozí z těch, co zemřeli, by si zasloužili žít.“ - John Ronald Reuel Tolkien
„Je lepší být nenáviděn pro to, jaký jsi, než být milován pro to, co nejsi.“ - Kurt Cobain
https://rhscz.eu
https://github.com/rhsCZ
A tomu by se nějak zabránit dalo?
- jaro3
- člen Security týmu
-
Guru Level 15
- Pohlaví:
- Stav:
Tohle nebude ten případ ,(nemá s keyloggerem nic společného) , nicméně i router může být zavirovaný , pomůže jedině reset do továrního nastavení , většinou je tam dírka , vložit hrot tužky a držet 5s.
Pozor:
S resetem se smaže nastavení wifi sítě , je třeba jí znovu nakonfigurovat!
Pozor:
S resetem se smaže nastavení wifi sítě , je třeba jí znovu nakonfigurovat!
Při práci s programy HJT, ComboFix,MbAM, SDFix aj. zavřete všechny ostatní aplikace a prohlížeče!
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Poradí mi někdo dobré offline hry pro telefon nubia. Příloha(y)
od pidlo » 23 čer 2024 14:48 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení - 3
- 3912
-
od MrVoltz
Zobrazit poslední příspěvek
25 čer 2024 21:49
-
-
- 2
- 2398
-
od liborek