Dobrý den, mám dotaz. Jak zašifrovat harddisk aby se do něho nikdo nedostal , třeba v jiném PC.
A nebo je možnost jak smazat všechny data z HDD ale zároveň si na něm nechat par her které se mi nehcou znova stahovat a instalovat?a ovladače. Prosté
Vše hudbu uložené hesla jako po přeformatovani? Díky
Psal jsem z tabletu omluvte chyby.
vymazaní hdd Vyřešeno
Re: vymazaní hdd
Truecrypt je na to perfektní, je free, je do něj čeština a můžeš šifrovat i disk s datama, nebo i systémový s nainstalovaným OS.
Smazat/skartovat data můžeš například pomocí programu Eraser. Tímto programem můžeš jak bezpečně mazat existující data, tak i přemazat prázdný prostor na disku (ve skutečnosti totiž není prázdný, ale to nejspíš víš, že klasickým smazáním souboru se pouze uvolní místo k následnému přepsání odstraněním informace o „mazaném“ souboru, ale ten až do přepsání zůstává na svém místě).
A Eraser je taky free.
A Eraser je taky free.
- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
Aha, díky, a nebyla by možnost nějak vymazat celý pc krom win,a nějakých her videi atd? Ztratil jsem cd.Nebo, to bych nějak udělal, ale je možné rozdělit disk tak aby na jeden byl při reinstalaci nedotčený a aby se nezmazal?
Postupů je jistě víc. Navrhuji:
Stačí takhle?
- Ručně odinstaluj vše nepotřebné, ručně smaž všechna uživatelská data (dokumenty, fotky…)
- Rozděl disk na dvě primární oblasti (považuji za vhodnější než aby byla druhá jednotka logická v rozšířené oblasti – snáze se následně mění velikost, když si to později rozmyslíš).
Pokud máš Visty, W7 nebo W8, použij k tomu Správu disků (Start → Spustit → napiš diskmgmt.msc + ENTER).
V případě IxPéček (které tuto operaci neumějí „zaživa“, tj. bez ztráty dat) použij například Easeus Partition Master (je zdarma). Novou partition naformátuj. - Na Céčku ti teď zbyly jen Windows a případné programy, které jsi ponechal, Déčko je prázdné. Pomocí Eraseru přemaž veškeré prázdné místo (Unused Space včetně Cluster Tips Area) na obou discích.
- Protože – jak píšeš – nemáš instalačku Windows, můžeš si udělat bitovou kopii systémového disku (C:) pomocí nějakého vhodného zálohovacího nástroje.
Stačí takhle?
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
Udělám to všehno ručně, Vymažu vše krom programů s licencí, a her.. Ale spíš mně trapí abych něco nepřehlédnul. Skryté soubory složky o kterých ani nevím
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Tím si nemůžeš být nikdyx jist, protože nevíš kde co Win ukládá. Pokud bys opravdu chtěl mít jistotu, tak jedině kompletní smazání disku programem, který zabrání obnově a pak čisté instalaci
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Pokud jde o ty skryté, přinejmenším můžeš vymazat v prohlížečích vyrovnávací paměť, vysypat koš a pomocí např. CCleaneru smazat všechnu ostatní cache.
Když si necháš zobrazit skryté a systémové soubory, pak si můžeš projít ještě složky uživatelských profilů (Document and Settings, respektive u novějších Windows je to tuším User) a hledat složky se jménem Data aplikací, jestli tam nezůstalo něco po něčem, co jsi už odinstaloval.
Když si necháš zobrazit skryté a systémové soubory, pak si můžeš projít ještě složky uživatelských profilů (Document and Settings, respektive u novějších Windows je to tuším User) a hledat složky se jménem Data aplikací, jestli tam nezůstalo něco po něčem, co jsi už odinstaloval.
- Mýliti se je Myloš.
To už jsem smazal .Děkuji za pomoc.