Jak nastavit Thunderbird PORTABLE jako výchozí ve WIN7
Jak nastavit Thunderbird PORTABLE jako výchozí ve WIN7
Jak nastavit Thunderbird PORTABLE jako výchozí poštovní klient ve WIN7? Potřebuji, aby se mi při kliknutí na adresu (nahypertextovanou v OpenOffice Calc Portable) otevírala rovnou nová zpráva.
- Jan Pašek
- Tvůrce článků
-
Level 6.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Jak nastavit Thunderbird PORTABLE jako výchozí ve WIN7

ovšem jedná se o přenosnou aplikaci dají se předpokládat následující problémy po vyjmutí Flash disku s PC problémy s poštou na PC kde byl disk připojen.
pokud má PC nastaven nějaké samočisticí mechanismy jako například aut zapnutí CCleaneru při startu PC je třeba nastavovat jako výchozího klienta při každém připojení Flash disku.
Jedná se totiž o zápis do registrů operačního systému a tady se dá čekat další problém ta to pokud nemáš k PC administrátorská práva může nastavení odmítat.
Jendův rozcestník (Odkazy, které jsem měl dříve v podpisu najdete v mém rozcestníku.) Jendovy novinky - Co je pro Vás odemne nového Pokud potřebujete mermomocí vědět na čem páchám PC kriminalitu sestavy jsou v profilu.
Používat TB jako výchozí pro poštu zaškratávám pokaždé a pokaždé znovu zaškrtnutí samo zmizí a při příštím zapnutí tam není. A to nemám TB na flashce, ale na disku. Mám to kvůli snadné spustitelnosti zálohy po zálohování a aby TB běžel teprve, až když jej opravdu zapnu. Ale i když zaškrtnu "výchozí", na OpenOffice se to neprojeví a při kliknutí na mailovou adresu v buňce programu Calc to vyhodí hlášku, že není nastaven žádný poštovní klient jako výchzí a mám to udělat pomocí ovládacího panelu Výchozí programy. Tam ale v seznamu TB vůbec není.
...nějaký jiný návrh?
Nešlo by třeba nějak zapsat přímo do registrů systému TB jako výchozí klient? Nafurt?
- Jan Pašek
- Tvůrce článků
-
Level 6.5
- Pohlaví:
- Stav:
Nainstaluj si normální TB, nainstaluj CCleaner a v CCleaneru položka po startu zakaž spuštění TB poběží ti až když ho spustíš poklepáním na zástupce. Problém s výchozím klientem by měl být takto vyřešen protože klasická desktop instalace ti TB zapíše do registrů pc a pokud poklepeš na odkaz vztahující se k poště měl by se TB spustit též.
Jendův rozcestník (Odkazy, které jsem měl dříve v podpisu najdete v mém rozcestníku.) Jendovy novinky - Co je pro Vás odemne nového Pokud potřebujete mermomocí vědět na čem páchám PC kriminalitu sestavy jsou v profilu.
Nechci nic instalovat, kdyby ano, nemusel bych hledat rady a udělal bych to. Takovej trubka nejsem, aby mě to nenapadlo. Chci, aby každá záloha TB byla sama o sobě plně funkční, mj. proto mám Portable. Hledám řešení pro stávající situaci, nechci a nebudu ji měnit.
Takže žádné řešení pro stávající situaci? Do registrů woken nejde zapisovat přímo?
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Jak nastavit síťový disk z WIn11 na NAS Příloha(y)
od Speed_dead » 01 črc 2024 21:59 » v Windows 11, 10, 8... - 20
- 6640
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
07 črc 2024 09:58
-
-
-
Nejde nastavit rozlisenie na novej OLED TV Příloha(y)
od mandes » 08 úno 2025 18:35 » v Problémy s hardwarem - 10
- 4005
-
od meda2016
09 úno 2025 10:26
-
-
-
jaK nastavit zvuk na ROG STRIX X870-F GAMING WIFI Příloha(y)
od Mapa111 » 12 bře 2025 13:45 » v Problémy s hardwarem - 4
- 11544
-
od Mapa111
17 bře 2025 12:12
-
-
-
Jak nastavit android tablet, aby fungoval jako router
od xCloudGirl » 20 čer 2024 08:53 » v Vše ostatní (sw) - 2
- 3823