all slozky jen pro cteni

Vše ostatní o bezpečnosti…

Moderátoři: memphisto, Mods_senior, Security team

xwarrr
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

all slozky jen pro cteni

Příspěvekod xwarrr » 22 črc 2012 01:41

cus omlouvam se jestli to pisublbe, boli me hlava tak to delam narychlu, al lslozky maji jen pro cteni, potrebuju se toho zbavit poradte nava kdyz to zmenim okamzite se t oda zas ,skousel sjem to s tym attrib -r +r NAZEV SLOZKY prsote podle internet navodu a nic prosim poradne rano se tu mrknu zatim zdar

Reklama
tux
Elite Level 10
Elite Level 10
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: all slozky jen pro cteni

Příspěvekod tux » 22 črc 2012 02:04

Ok, a teď česky.
Just Fucking Google It!

cobr4in
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod cobr4in » 22 črc 2012 03:02

Pokojne aj mongolsky, len nech to nie je znova touto hatlaninou. Alebo počkaj na telepata, ten uľahčí život nielen Tebe, ale zrejme aj nám. A nakoniec si zožeň tabletky na hlavu (skutočne len proti bolesti) a pošli aj mne, z podobných príspevkov chytám hlavoboľ aj ja.
► Zobrazit spoiler

jaojao
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod jaojao » 22 črc 2012 06:48

xwarrr píše:cus omlouvam se jestli to pisublbe, boli me hlava tak to delam narychlu, al lslozky maji jen pro cteni, potrebuju se toho zbavit poradte nava kdyz to zmenim okamzite se t oda zas ,skousel sjem to s tym attrib -r +r NAZEV SLOZKY prsote podle internet navodu a nic prosim poradne rano se tu mrknu zatim zdar

no comment :-(

http://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_7-files/cannot-change-read-only-directory-attributes-all/5c3ee793-dae2-4427-a796-02066f4bbc88?page=1
Intel > nvidia > WD > Kingston > Seasonic > LG > XP <<< takhle nějak :) a zde např.: https://1url.cz/iriwZ (ta dívka tam to je dcera )

faraon
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod faraon » 22 črc 2012 08:02

Google translator nenašel žádný lidský jazyk, kterému by se tahle hatmatilka aspoň trochu podobala, ale asi po desátém přečtení jsem částečně pochopil o co tam jde, i přes zásadní nedostatek jakýchkoliv upřesňujících informací. Tak to zkus třeba takhle:

restart -> Nouzový režim -> Administrátor -> attrib +r NAZEV SLOZKY

A piš tam jen to +r, protože s mínusem si ty práva zase hned odebíráš!

Pokud to nezabere, budeš k tomu muset posadit někoho kdo tomu rozumí, a je také možné že ti to šteluje nějaká vtipná breberka, tak si vzpomeň kam jsi v poslední době na netu lezl a co staženého jsi spouštěl nebo instaloval ;-)

P.S. To je Windows 98? V těch novějších by to možná bylo lepší naklikat...
"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!

(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)

jaojao
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod jaojao » 22 črc 2012 08:27

Kdybys četl můj odkaz tak bys možná věděl o jakou "vtipnou breberku" se jedná.
Intel > nvidia > WD > Kingston > Seasonic > LG > XP <<< takhle nějak :) a zde např.: https://1url.cz/iriwZ (ta dívka tam to je dcera )

faraon
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod faraon » 22 črc 2012 08:37

Já na stránky Mrkwošrotu nelezu, viz můj avatar a podpis :-D Jen jsem naznačil standardní postup, jak bych to začal řešit já ;-)

jaojao
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod jaojao » 22 črc 2012 08:44

Někdy to není na škodu :smile: : čtení atributu obvykle vztahuje pouze na soubory ne složky. Systém Windows obvykle ignoruje tento atribut složek.

faraon
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod faraon » 22 črc 2012 08:55

Windoze toho ignoruje víc, třeba normy, dokonce i ty které redmodská pijavice vnutila ostatním, o zákonech nemluvě ;-)
Ono se mi na nich také občas nic neukázalo, kromě nápisu že tato informace není vhodná pro můj operační systém (ještě aby byla, když jedu na Linuxu)!

Ale když jsem kámošovi rozbíhal Metin, tak jsem musel všechna práva u všech složek i souborů odebrat a pak zase přidělit, protože jehoVista ho tam prostě nepustí, i když tvrdí že práva na to má... Takže vlastně ignoruje i svoje vlastní nastavení :evil:

Mimochodem, ten tvůj nápad s tím pravopisným tlačítkem nebyl špatný, dal bych na něj asi obrázek Komenského :lol:

jaojao
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod jaojao » 22 črc 2012 09:22

sorry OT
smazal jsem to nechci se rozčilovat, je to k ničemu, kdyby žil J.A. Komenský dnes, tak by Školu hrou asi nenapsal.
Spíše něco jako Škoda rány, která padne vedle, nebo Řezat, řezat a řezat :shock: :lol:

xwarrr
nováček
Stav:

Příspěvekod xwarrr » 22 črc 2012 12:40

dobra takze, vsechny slozky v pc jsou jen pro cteni, a ja potrebuju aby nebyly jen pro cteni chapene ? kdyz dam vlastnosti, tak jen pro cteni to je zaskrtnute, odeberu to, dak ok dam znovu vlastnosti a zas to je zaskrtnute nevim co mam delat

jaojao
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod jaojao » 22 črc 2012 20:29

Začni tím, že si to po sobě přečteš a převedeš to do češtiny, eventuelně ať ti to někdo přepisuje, asi nildo nemá náladu se v tomto babrat. :?

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • W11 - předdefinované složky Příloha(y)
    od draxxx » 18 čer 2025 08:45 » v Windows 11, 10, 8...
    2
    622
    od draxxx Zobrazit poslední příspěvek
    18 čer 2025 16:25
  • Obsah složky se zrcadlí na ploše Příloha(y)
    od Grander » 01 dub 2025 17:44 » v Windows 11, 10, 8...
    4
    2751
    od Grander Zobrazit poslední příspěvek
    02 dub 2025 15:29

Zpět na “Vše ostatní (bezp)”