Rychlý dotaz: Program vygeneruje obrázek č.1 o rozlišení a velikosti X,Y (gimp ukáže v informacích o obrázku tuto hodnotu), obrázek č.1 má velikost 200MB. V gimpu dám možnost nový obrázek, zadám rolišení i rozměry X,y (obrázku č.1) avšak velikost mi gimp oznámí že bude 3,5GB !
Může mi to někdo objasnit? Jde mi oto, že mám dva obrázky a potřebuji je v gimpu dát nad sebe. Takže jsem chtěl vytvořit nový obrázek a poté do něj vložit tyto dva nad sebe jako rozdílné vrstvy. A tím nad sebe myslím NAD sebe, ne přes sebe.
Velká velikost nového obrázku v gimpu Vyřešeno
Velká velikost nového obrázku v gimpu
AMD Phenom II 955 BE, CM hyper 212 plus; Gigabyte MA770-T-UD3P; 2x2GB RAM Kingstone Hyper X DDR3 1600MHz; nVIDIA GeForce GT730
Re: Velká velikost nového obrázku v gimpu
V prvnim pripade ukazuje velikost existujiciho souboru s kompresi, v druhem pripade moznou velikost souboru bez komprese.
-
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
Nemáš třeba nastavené místo pixelů centimetry, nebo něco podobného? A co barvy?
To nevím. OK v tom případě jak vytvořím kopii obrázku č.2, jen aby měla na výšku dvojnásobnou velikost velikosti obr. č.1?
Nebo jak zjistit kompresi toho prvního obrázku? Zkrátka aby ten "podklad" na který budu umistovat nebyl zbytečně velký víc než je nutné?
Nebo jak zjistit kompresi toho prvního obrázku? Zkrátka aby ten "podklad" na který budu umistovat nebyl zbytečně velký víc než je nutné?
AMD Phenom II 955 BE, CM hyper 212 plus; Gigabyte MA770-T-UD3P; 2x2GB RAM Kingstone Hyper X DDR3 1600MHz; nVIDIA GeForce GT730
Kdyz jsi ten obrazek vytvarel, tak bys mel preci vedet jaky format a komprese byla pouzita.
Tu velikost co ti to ukazuje je v pameti bez komprese - kdyz to ulozis, tak to bude samozrejmne mnohem mensi.
Tu velikost co ti to ukazuje je v pameti bez komprese - kdyz to ulozis, tak to bude samozrejmne mnohem mensi.
ten původní vytvořil program
Program to prece nevytvoril sam od sebe.
Co to je - JPG, TIF, PNG, BMP?
Co to je - JPG, TIF, PNG, BMP?
Program - maperitive, exportuje mapy (příkaz - export-bitmap scale=4) do formátu PNG - výsledná velikost 200MB, ta mi vyhovuje a chtěl bych aby dvojnásobně velký obrázek měl kolem 400MB
Re: Velká velikost nového obrázku v gimpu Vyřešeno
Bude mit kdyz ho ulozis jako PNG.
Kdyz ho ulozis jako bitmapu, tak bude mit tu velikost co to s ni vyhrozuje.
Kdyz ho ulozis jako bitmapu, tak bude mit tu velikost co to s ni vyhrozuje.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 5
- 3524
-
od L.L
Zobrazit poslední příspěvek
05 úno 2025 17:42
-
-
Problémy v síti na obrázku - proč nemůžou počítače komunikovat mezi sebou Příloha(y)
od zuzana3 » 25 pro 2024 20:33 » v Administrace sítě - 7
- 5175
-
od zuzana3
Zobrazit poslední příspěvek
25 pro 2024 22:23
-
-
- 2
- 2097
-
od thetommys