Dal by se nějak upravit obrázek, aby na něm více vynikli zástupci? Vyřešeno

Tvorba grafiky, grafické programy a vše o nich…

Moderátor: Mods_senior

Uživatelský avatar
Peťa
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2053
Registrován: duben 10
Pohlaví: Muž

Dal by se nějak upravit obrázek, aby na něm více vynikli zástupci?

Příspěvekod Peťa » 04 čer 2017 10:02

Ahoj,

rád bych použil obrázek, který přikládám níže jako tapetu na plochu. Jedná se o WIN7 a Full HD monitor. Problém je, že zástupci a další věci, které mám na ploše, nejsou na této tapetě příliš dobře vidět. Pokud obrázek jednoduše ztmavím, trochu se to zlepší, ale zase jsou špatně vidět ty Tatrovky.
Dal by se obrázek nějak upravit, aby byla dobře vidět auta ale aby byl zároveň použitelný i jako podklad pro věci na ploše?

Obrázek
Naposledy upravil(a) Peťa dne 07 čer 2017 14:02, celkem upraveno 4 x.



Reklama
petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 42738
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Dal by se nějak upravit obrázak, aby na něm více vynikly zástupci?

Příspěvekod petr22 » 04 čer 2017 10:07

Sice tu zadny obrazek nevidim, ale upravit lze i jen cast obrazku.

Uživatelský avatar
Peťa
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2053
Registrován: duben 10
Pohlaví: Muž

Re: Dal by se nějak upravit obrázak, aby na něm více vynikly zástupci?

Příspěvekod Peťa » 04 čer 2017 10:23

petr22 už jsem vložení obrázku opravil.

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 42738
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Dal by se nějak upravit obrázak, aby na něm více vynikly zástupci?

Příspěvekod petr22 » 04 čer 2017 10:27

Kde mas ty ikony?

Vejdou se tam co jsou svetle casti - beton dole, obloha nahore?

Uživatelský avatar
Peťa
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2053
Registrován: duben 10
Pohlaví: Muž

Re: Dal by se nějak upravit obrázak, aby na něm více vynikli zástupci?

Příspěvekod Peťa » 04 čer 2017 10:34

Přikládám screen i se zástupci. Samozřejmě se to mění, ale nejčastějni jsou to takto cca čtyři sloupce.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Uživatelský avatar
X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 19042
Registrován: květen 07
Pohlaví: Muž

Re: Dal by se nějak upravit obrázak, aby na něm více vynikli zástupci?

Příspěvekod X » 04 čer 2017 11:00

Než to pytlíkovat tak jak uvažuješ, tak doporučím manažer ikon, který má desetkrát více funkcí než plocha. Klikni do mého podpisu na Software a najdi příspěvek o Drag Stripu, stáhni (pokud odkaz nefunguje, pošli mi SZ a já ho obnovím), uprav, ...

Obrázek

Obrázek

Uživatelský avatar
Rewqa
Moderátor
Master Level 9
Master Level 9
Příspěvky: 7947
Registrován: říjen 06
Bydliště: Praha
Pohlaví: Muž

Re: Dal by se nějak upravit obrázak, aby na něm více vynikli zástupci?

Příspěvekod Rewqa » 04 čer 2017 11:14

Neber si to nějak špatně X, ale vždycky se tak pousměju nad těma tvejma prográmka z roku skoč na mě z boku :D Je to možná praktický, ale asi ne každej má na ploše milion ikon a potřebuje mít něco co vypadá jak z Windows 3.1 :D
ASUS TUF Gaming B550-PLUS | Ryzen 5 3600 | MSI GTX 1060 6GB Camo Squad | 16GB Crucial DDR4 | Be Quiet! Pure Power L8 500W | Corsair 230T Graphite Series
Pravidla PC-Help

Uživatelský avatar
faraon
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Příspěvky: 6984
Registrován: prosinec 10
Pohlaví: Muž

Re: Dal by se nějak upravit obrázek, aby na něm více vynikli zástupci?

Příspěvekod faraon » 04 čer 2017 11:37

Co ten obrázek ztmavit/zešednout? Když už musíš mít takový barevný cirkus ;-)
Nebo nechat střed s těmi Tatrami jak je, a udělat od něj pozvolné přechody do jednobarevného okraje.

Když jsem ještě míval ikony na ploše, tak jsem dospěl k monochromatickým pozadím, buď čistě grayscale nebo mírně tónované do jedné barvy - hnědá/zelená/modrá, aby na tom různobarevné ikony víc vynikly. Příklad:

BIRDS.jpg

RMS.jpg


P.S. Bývaly časy kdy jsem měl plochu zaplněnou úplně celou, místy až ve čtyřech vrstvách :lol:
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
"Dokud nebyly počítače, programování nebylo problémem.
Jestliže bylo několik slabých počítačů, bylo programování malým problémem.
Když však programátoři získali počítače na svou dobu ohromné síly, stalo se také programování ohromným problémem."

E. W. Dijkstra, 1972

Uživatelský avatar
X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 19042
Registrován: květen 07
Pohlaví: Muž

Re: Dal by se nějak upravit obrázak, aby na něm více vynikli zástupci?

Příspěvekod X » 04 čer 2017 13:36

Rewqa: No popravdě, ty vaše přiblblý, degradovaný Windows 10 vypadají jako Windows 1.0 z roku raz dva :P Drag Strip se sice neinovuje, má však skoro vše co potřebuji. A jestli si to chceš vyparádit, jde strčit do pozadí panelů obrázek, ale to jsme zase na tom stejném, přehlednost se sníží - proto preferuji jednobarevné plochy manažeru.

P.S.: na každou plochu manažeru lze přilepit jiný obrázek ...

Obrázek
Naposledy upravil(a) X dne 04 čer 2017 13:48, celkem upraveno 1 x.

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 42738
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Dal by se nějak upravit obrázak, aby na něm více vynikli zástupci?

Příspěvekod petr22 » 04 čer 2017 13:42

To tvoje zase ze vseho nejvic primpomnina bud OS/2, nebo Atari TOS :-)

Ja bych ty ikony proste nacpal tam co je svetla barva (nebe, svetly beton) a bylo by to.

Uživatelský avatar
X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 19042
Registrován: květen 07
Pohlaví: Muž

Re: Dal by se nějak upravit obrázak, aby na něm více vynikli zástupci?

Příspěvekod X » 04 čer 2017 13:51

Každý obrázek ikony znepřehlední, jeden víc a druhý (vhodnější) méně, ale podle mě to není ono ... také jsem s tím kdysi experimentoval, ale upustil jsem od toho. Jsem zvyklý určitý ikony podbarvit vlastní barvou, takže vždy se nějaká ikona / text ikony skoro ztratí proti obrázku. No a co se týče vzhledu Drag Stripu, tak ho vidím jen když na něj zajedu kurzorem myši (eventuálně vyvolám klávesovou zkratkou), protože je za hranou obrazovky:

Obrázek

richchie
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Příspěvky: 8561
Registrován: listopad 06
Bydliště: ano
Pohlaví: Muž

Re: Dal by se nějak upravit obrázak, aby na něm více vynikli zástupci?

Příspěvekod richchie » 04 čer 2017 14:36

A co použít nějaký prográmek typu-
free-https://rocketdock.com/DOWNLOAD

nebo placený-
http://www.stardock.com/products/fences/

a samozřejmě je jich povícero.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Jak úpravit plugin Contact form 7
    od Martin Baroch » 20 led 2020 21:16 » v Vše ostatní (sw)
    0
    362
    od Martin Baroch
    20 led 2020 21:16
  • Obrázek v HTML5
    od pavel2010 » 22 srp 2019 20:43 » v Web-tipy a vaše weby
    1
    1370
    od LuCaCZ
    22 srp 2019 21:40
  • Jdou nějak použít dlaždice (Metro) z Win 8.1 ve Win 10?
    od Minapark » 14 bře 2020 13:29 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    9
    1034
    od petr22
    21 čer 2020 10:44
  • Lze nějak zprovoznit instalaci 16bit programu na Win 10 64 bit?
    od spartane » 27 pro 2019 16:37 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    17
    1333
    od ITCrowd
    01 led 2020 14:10
  • Dá se nějak změnit heslo od facebooku na to původní?
    od Terry2 » 08 kvě 2020 10:55 » v Komunikace na internetu
    5
    428
    od X
    08 kvě 2020 15:21

Zpět na “Design a grafické editory”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 0 hostů