Změna předvoleného BMP u malování Vyřešeno

Tvorba grafiky, grafické programy a vše o nich…

Moderátor: Mods_senior

Uživatelský avatar
Vitja
Level 1
Level 1
Příspěvky: 88
Registrován: prosinec 07
Pohlaví: Muž

Změna předvoleného BMP u malování  Vyřešeno

Příspěvekod Vitja » 18 pro 2008 17:14

Ahoj,
poraďte prosím jak nastavit, aby mi Malování při příkazu ,,Uložit jako,, nehodilo jako základní BMP, ale třeba png, dík. A nepište mi prosím, že existují lepší programy než Malování atd., tohle všechno vím, jen bych potřeboval vědět, jak udělat tu změnu.
Vitja


Jak řekl moudrý: "Я не голодный, но потрахаться было бы не плохо! "

Reklama
Uživatelský avatar
tanatos
Level 3
Level 3
Příspěvky: 519
Registrován: listopad 07
Bydliště: Hodonín
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Změna předvoleného BMP u malování

Příspěvekod tanatos » 18 pro 2008 17:46

to snad ani nejde nebo jo? jako jestli se ti nechce klikat na šipku a volit jiný formát tak nevím :smile:
myslím si že to nejde

Uživatelský avatar
X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 19042
Registrován: květen 07
Pohlaví: Muž

Re: Změna předvoleného BMP u malování

Příspěvekod X » 18 pro 2008 17:49

Vitja: To snad vidíš, že to nejde! Jestli se ti to nelíbí, doprogramuj si to do malování.

//Úplně zbytečný komentář. Pokud nedokážeš poradit, raději nekomentuj!
//mike007

Uživatelský avatar
Vitja
Level 1
Level 1
Příspěvky: 88
Registrován: prosinec 07
Pohlaví: Muž

Re: Změna předvoleného BMP u malování

Příspěvekod Vitja » 18 pro 2008 17:56

No vždyť o to jde, ale jak?
Jak řekl moudrý: "Я не голодный, но потрахаться было бы не плохо! "

Uživatelský avatar
tanatos
Level 3
Level 3
Příspěvky: 519
Registrován: listopad 07
Bydliště: Hodonín
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Změna předvoleného BMP u malování

Příspěvekod tanatos » 18 pro 2008 18:04

nejde :lol:

Uprav si v podpisu popis PC do méně řádků. Takto zabírá podpis více místa, než vlastní text dotazu nebo odpovědi a znepřehledňuje to orientaci na stránce. Děkuji za pochopení. Pic

Uživatelský avatar
Owner
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Příspěvky: 7260
Registrován: červenec 07
Bydliště: Třinec
Pohlaví: Muž

Re: Změna předvoleného BMP u malování

Příspěvekod Owner » 18 pro 2008 20:07

To Pic :Není náhodou nastaveno,že když má uživatel napsán podpis,že se stejně dodržuje stejná mezera a nemá vliv na to,jestli má uživatel 1 řádek nebo 6. :bigups:
Fallout fan | HJT | MWAV | CCleaner | Provozuji Minecraft server Minecore.cz | Osobní blog
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12

Uživatelský avatar
Myloš
Moderátor
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Příspěvky: 6972
Registrován: duben 06
Bydliště: Praha
Pohlaví: Muž

Re: Změna předvoleného BMP u malování

Příspěvekod Myloš » 18 pro 2008 21:48

Owner: Dotaz šel sica na Pica, ale zkusím odpovědět:
  • Mezera je jen u kratších příspěvků. Je-li příspěvek delší, pak se podpis ještě navíc připočte – podívej se hned na první (Vitjaův) příspěvek a bude ti to jasné.
  • Podpis je text navíc – nesouvisející s textem vlákna. Každý text navíc zabírá čtenářovu pozornost. Čím víc textu navíc, tím víc pozornosti je odváděno od vlastního obsahu vlákna.

Uživatelský avatar
Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 23245
Registrován: září 06
Bydliště: Východní Čechy
Pohlaví: Muž

Re: Změna předvoleného BMP u malování

Příspěvekod Pic » 18 pro 2008 23:15

I tak by bylo lepší a přehlednější volné místa než pár slov ztrácejících se v ostatním textu. Jinak to již Myloš objasnil.
Velikost natahuje avatar a vše pod ním.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

Uživatelský avatar
mike007
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Příspěvky: 5840
Registrován: srpen 07
Bydliště: Pardubice
Pohlaví: Muž

Re: Změna předvoleného BMP u malování

Příspěvekod mike007 » 23 pro 2008 14:21

Chlapi, nespamujte tu. Podpis si řešte přes SZ. Díky

Vitja: "Normálním způsobem" to asi nelze, ale ve Windows se dá téměř všechno obejít, tedy pokud víš jak. Toto se dá také obejít. Níže máš můj návod. Doufejme, že ti to bude takto vyhovovat. Určitě bych z hlavy vytáhl i nějaký jiný způsob, například nějaká ta změna v registru, ale to už je trochu nebezpečný zásah...

Takže tady je návod, jak obejít základní nastavení typu souboru v Malování:

1) Ulož si tento default.jpg obrázek například do složky C:\Windows
Jedná se o obyčejné bílé okno o velikosti 800x600

2) Klikni na obrázek pravým tlačítkem myši, z kontextovém menu vyber Vlastnosti a nastav atributy Jen na čtení.

2) Na ploše si vytvoř zástupce pro program Malování.

3) Klikni na něj pravým tlačítkem a z kontextového menu vyber možnost Vlastnosti. V okně Cíl dej za uvedenou cestu ( většinou %SystemRoot%\system32\mspaint.exe) cestu k obrázku default.jpg. Nezapomeň ji dát do uvozovek !

V okně Cíl tedy budeš mít následující :
%SystemRoot%\system32\mspaint.exe "C:\WINDOWS\default.jpg"

Nyní pokud otevřeš Malování pomocí tohoto upraveného zástupce, vždy budeš mít nastavený základní typ souboru JPG. Máš-li zájem o PNG, udělej si bílé okno v PNG (default.png). Já ti záměrně udělal návod pro JPG, protože to je nejpoužívanější formát.


Nejlepší hra je Excel!
Pravidla fóra PC-helpJak označit téma za vyřešené
»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
UPOZORNĚNÍ - můj Skype, Soukromé zprávy či email neslouží jako tech. podpora.
Dotazy pište do fóra. Od toho tu je.

Uživatelský avatar
Vitja
Level 1
Level 1
Příspěvky: 88
Registrován: prosinec 07
Pohlaví: Muž

Re: Změna předvoleného BMP u malování

Příspěvekod Vitja » 27 pro 2008 23:17

Paráda, díky moc.
Jak řekl moudrý: "Я не голодный, но потрахаться было бы не плохо! "


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Malování z Windows Vista v češtině?
    od SGvagon » 15 kvě 2020 00:25 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    6
    399
    od SGvagon
    16 kvě 2020 18:33
  • Změna frekvence RAM
    od buldok » 07 bře 2020 17:38 » v Taktování a další úpravy PC
    5
    980
    od buldok
    08 bře 2020 01:36
  • Změna ikony tlačítek
    od marabod » 16 bře 2020 17:09 » v Hry
    1
    528
    od Pic
    16 bře 2020 18:15
  • Změna hesla k wifi
    od Fjúčuring » 14 črc 2019 10:33 » v Administrace sítě
    2
    1117
    od Fjúčuring
    14 črc 2019 10:40
  • Hromadná změna hodnot v listu
    od Gizzer2 » 18 lis 2019 08:27 » v Kancelářské balíky
    4
    641
    od Gizzer2
    18 lis 2019 15:03

Zpět na “Design a grafické editory”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 0 hostů