Pro engineer

Tvorba grafiky, grafické programy a vše o nich…

Moderátor: Mods_senior

broucis
nováček
Příspěvky: 13
Registrován: únor 09
Pohlaví: Muž

Pro engineer

Příspěvekod broucis » 28 úno 2009 21:34

Zdravím,
Mám problém s cadovským programem Pro Engineer. Když jsem v modelářském prostředí a chci vybrat rovinu za pomoci myši, nebo když přejedu kurzorem myši přes roviny, tak se mi tak na 3 sekundy zasekne prostředí a místo toho aby to tu rovinu zvíraznilo červeně okamžitě a vybralo jí, tak se velmi pomalu ta rovina vybarvuje do červena. Nevím čím to je, ale na stejném PC už s pro engineerem pracuju asi tři roky a nikdy jsem s tím takovéhle problémy neměl. Mám CPU AMD Sempron 1400Mhz, 1GB ramku a grafiku Radeon X1650 (512MB). Zkoušel jsem i různé verze wildfire 2,4 a ve všech se ten problém vyskytuje.
Moc dík za rady



Reklama
Uživatelský avatar
Pepas87
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1277
Registrován: únor 07
Bydliště: Jiřetín pod Bukovou
Pohlaví: Muž

Re: Pro engineer

Příspěvekod Pepas87 » 28 úno 2009 21:43

zdravim a vítám tě na PC-HELP

s tímto programem jsem se setkal jen tak lehce, ale co jsem tak poznal, tak je velmi naročný na výkon PC, podobně jako Inventor 2009...

jinak pokud píšeš, že to kdysi šlo a že to začlo až nyní, tak chyba bude zřejmě v "nepořádku" v PC... běží ti jistě nějaké programy, které ti vytěžují, i když třeba jen minimálně, procesor a RAM, ale na tvém "železe" to možná bude znát hodně..

jinak zkus vyčistit PC od nepořádku Ccleanerem, případně přihoď LOG z HiJackThis ať se zbavíš zbytečných běžících procesů...
Asus M4N68T; AMD Athlon X3 450 (3,2GHz);
2x (2x2048) RAM (1333MHz); ATI HD6850 1GB; 22" + 24" LG;
Vertex4 128GB + Samsung 1TB + 3TB; Samsung SH-s183l;
tiskárna Kyocera TASKalfa 250ci

broucis
nováček
Příspěvky: 13
Registrován: únor 09
Pohlaví: Muž

Re: Pro engineer

Příspěvekod broucis » 28 úno 2009 22:46

Díky za rady. Já jsem zkoušel spoustu věcí a nakonec jsem kvůli tomu zformátoval i celé okna a nainstaloval nové se vším tak jako vždycky. Vím, že je pro engineer celkem náročný, nepřišlo by mi to divné kdyby mi to na té samé sestavě nechodilo už dřív. Nemůže to být třeba nastavením v biosu? Protože jsem měl ještě jeden problém se síťovkou a kvůli tomu jsem do biosu trochu šťoural a nakonec nastavil defaultní nastavení. Pak jsem ten bios znova projížděl a myslím že je vše nastaveno dobře. Ale nejsem v tědlech věcech moc kovanej, tak nevím. Kdyby bylo možné že nějáké to nastavení v biosu je špatně co by to mohlo být?
Ještě jednou dík.

Uživatelský avatar
Pepas87
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1277
Registrován: únor 07
Bydliště: Jiřetín pod Bukovou
Pohlaví: Muž

Re: Pro engineer

Příspěvekod Pepas87 » 28 úno 2009 22:51

tak pokud je to pomalejší na čisté instalaci windows, tak to nechápu v tuto chvíly by to mělo být nejrychlejší...

dle mě by na to neměl mít BIOS žádný vliv, maximálně, že by se podtaktoval procesor, což mě přijde jako blbost...

možná opravdu zkus udělat LOG z HiJackThis zda nemáš v PC nějakýho šmejda..
Asus M4N68T; AMD Athlon X3 450 (3,2GHz);
2x (2x2048) RAM (1333MHz); ATI HD6850 1GB; 22" + 24" LG;
Vertex4 128GB + Samsung 1TB + 3TB; Samsung SH-s183l;
tiskárna Kyocera TASKalfa 250ci

broucis
nováček
Příspěvky: 13
Registrován: únor 09
Pohlaví: Muž

Re: Pro engineer

Příspěvekod broucis » 28 úno 2009 23:01

tady je LOG, já z toho nic nepoznám, ale kdyby se někomu chtělo na to kouknout budu rád, předem dík
Logfile of Trend Micro HijackThis v2.0.2
Scan saved at 22:56:04, on 28.2.2009
Platform: Windows XP SP3 (WinNT 5.01.2600)
MSIE: Internet Explorer v6.00 SP3 (6.00.2900.5512)
Boot mode: Normal

Running processes:
C:\WINDOWS\System32\smss.exe
C:\WINDOWS\system32\winlogon.exe
C:\WINDOWS\system32\services.exe
C:\WINDOWS\system32\lsass.exe
C:\WINDOWS\system32\Ati2evxx.exe
C:\WINDOWS\system32\svchost.exe
C:\WINDOWS\System32\svchost.exe
C:\WINDOWS\system32\Ati2evxx.exe
C:\WINDOWS\Explorer.EXE
C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\aswUpdSv.exe
C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashServ.exe
C:\WINDOWS\SOUNDMAN.EXE
C:\PROGRA~1\ALWILS~1\Avast4\ashDisp.exe
C:\Program Files\Adobe\Acrobat 7.0\Distillr\Acrotray.exe
C:\WINDOWS\system32\spoolsv.exe
C:\WINDOWS\system32\ctfmon.exe
C:\Program Files\ATI Technologies\ATI.ACE\Core-Static\MOM.exe
C:\Program Files\ATI Technologies\ATI.ACE\Core-Static\ccc.exe
C:\WINDOWS\system32\rclumad.exe
C:\WINDOWS\system32\wuauclt.exe
C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashMaiSv.exe
C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashWebSv.exe
C:\Program Files\ICQ6.5\ICQ.exe
C:\Program Files\Mozilla Firefox\firefox.exe
C:\WINDOWS\system32\cmd.exe
C:\WINDOWS\system32\cmd.exe
C:\Program Files\proeWildfire 4.0\i486_nt\nms\nmsd.exe
C:\Program Files\proeWildfire 4.0\i486_nt\obj\xtop.exe
C:\Program Files\proeWildfire 4.0\i486_nt\obj\pro_comm_msg.exe
C:\Program Files\Trend Micro\HijackThis\HijackThis.exe

R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://www.seznam.cz/
R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar,LinksFolderName = Odkazy
O2 - BHO: AcroIEHlprObj Class - {06849E9F-C8D7-4D59-B87D-784B7D6BE0B3} - C:\Program Files\Adobe\Acrobat 7.0\ActiveX\AcroIEHelper.dll
O2 - BHO: AcroIEToolbarHelper Class - {AE7CD045-E861-484f-8273-0445EE161910} - C:\Program Files\Adobe\Acrobat 7.0\Acrobat\AcroIEFavClient.dll
O3 - Toolbar: DAEMON Tools Toolbar - {32099AAC-C132-4136-9E9A-4E364A424E17} - C:\Program Files\DAEMON Tools Toolbar\DTToolbar.dll
O3 - Toolbar: Adobe PDF - {47833539-D0C5-4125-9FA8-0819E2EAAC93} - C:\Program Files\Adobe\Acrobat 7.0\Acrobat\AcroIEFavClient.dll
O4 - HKLM\..\Run: [SoundMan] SOUNDMAN.EXE
O4 - HKLM\..\Run: [StartCCC] "C:\Program Files\ATI Technologies\ATI.ACE\Core-Static\CLIStart.exe" MSRun
O4 - HKLM\..\Run: [avast!] C:\PROGRA~1\ALWILS~1\Avast4\ashDisp.exe
O4 - HKLM\..\Run: [Acrobat Assistant 7.0] "C:\Program Files\Adobe\Acrobat 7.0\Distillr\Acrotray.exe"
O4 - HKCU\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\system32\ctfmon.exe
O4 - HKCU\..\Run: [ICQ] "C:\Program Files\ICQ6.5\ICQ.exe" silent
O4 - HKUS\S-1-5-19\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\system32\CTFMON.EXE (User 'LOCAL SERVICE')
O4 - HKUS\S-1-5-20\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\system32\CTFMON.EXE (User 'NETWORK SERVICE')
O4 - HKUS\S-1-5-18\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\system32\CTFMON.EXE (User 'SYSTEM')
O4 - HKUS\.DEFAULT\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\system32\CTFMON.EXE (User 'Default user')
O4 - Global Startup: Adobe Acrobat Speed Launcher.lnk = ?
O4 - Global Startup: Microsoft Office.lnk = C:\Program Files\Microsoft Office\Office10\OSA.EXE
O8 - Extra context menu item: E&xportovat do aplikace Microsoft Excel - res://C:\PROGRA~1\MICROS~2\Office10\EXCEL.EXE/3000
O8 - Extra context menu item: Převést cíl vazby do Adobe PDF - res://C:\Program Files\Adobe\Acrobat 7.0\Acrobat\AcroIEFavClient.dll/AcroIECapture.html
O8 - Extra context menu item: Převést cíl vazby do existujícího PDF - res://C:\Program Files\Adobe\Acrobat 7.0\Acrobat\AcroIEFavClient.dll/AcroIEAppend.html
O8 - Extra context menu item: Převést do Adobe PDF - res://C:\Program Files\Adobe\Acrobat 7.0\Acrobat\AcroIEFavClient.dll/AcroIECapture.html
O8 - Extra context menu item: Převést do existujícího PDF - res://C:\Program Files\Adobe\Acrobat 7.0\Acrobat\AcroIEFavClient.dll/AcroIEAppend.html
O8 - Extra context menu item: Převést vybrané vazby do Adobe PDF - res://C:\Program Files\Adobe\Acrobat 7.0\Acrobat\AcroIEFavClient.dll/AcroIECaptureSelLinks.html
O8 - Extra context menu item: Převést vybrané vazby do existujícího PDF - res://C:\Program Files\Adobe\Acrobat 7.0\Acrobat\AcroIEFavClient.dll/AcroIEAppendSelLinks.html
O8 - Extra context menu item: Převést výběr do Adobe PDF - res://C:\Program Files\Adobe\Acrobat 7.0\Acrobat\AcroIEFavClient.dll/AcroIECapture.html
O8 - Extra context menu item: Převést výběr do existujícího PDF - res://C:\Program Files\Adobe\Acrobat 7.0\Acrobat\AcroIEFavClient.dll/AcroIEAppend.html
O9 - Extra button: (no name) - {e2e2dd38-d088-4134-82b7-f2ba38496583} - C:\WINDOWS\Network Diagnostic\xpnetdiag.exe
O9 - Extra 'Tools' menuitem: @xpsp3res.dll,-20001 - {e2e2dd38-d088-4134-82b7-f2ba38496583} - C:\WINDOWS\Network Diagnostic\xpnetdiag.exe
O9 - Extra button: ICQ6 - {E59EB121-F339-4851-A3BA-FE49C35617C2} - C:\Program Files\ICQ6.5\ICQ.exe
O9 - Extra 'Tools' menuitem: ICQ6 - {E59EB121-F339-4851-A3BA-FE49C35617C2} - C:\Program Files\ICQ6.5\ICQ.exe
O9 - Extra button: Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe
O9 - Extra 'Tools' menuitem: Windows Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe
O18 - Protocol: skype4com - {FFC8B962-9B40-4DFF-9458-1830C7DD7F5D} - C:\PROGRA~1\COMMON~1\Skype\SKYPE4~1.DLL
O23 - Service: avast! iAVS4 Control Service (aswUpdSv) - ALWIL Software - C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\aswUpdSv.exe
O23 - Service: Ati HotKey Poller - ATI Technologies Inc. - C:\WINDOWS\system32\Ati2evxx.exe
O23 - Service: ATI Smart - Unknown owner - C:\WINDOWS\system32\ati2sgag.exe
O23 - Service: avast! Antivirus - ALWIL Software - C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashServ.exe
O23 - Service: avast! Mail Scanner - ALWIL Software - C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashMaiSv.exe
O23 - Service: avast! Web Scanner - ALWIL Software - C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashWebSv.exe
O23 - Service: Cluster Manager Service V2 (rcluma) - Unknown owner - C:\WINDOWS\system32\rclumad.exe

--
End of file - 6073 bytes

broucis
nováček
Příspěvky: 13
Registrován: únor 09
Pohlaví: Muž

Re: Pro engineer

Příspěvekod broucis » 28 úno 2009 23:05

On ten program pracuje rychle (teda spíš normálně, jako dřív), jenom když kliknu na ty roviny tak se to zasekne. Jinak když si třeba otevřu nějákou složitější sestavu tak je to ok. Ale díky těm rovinám se v tom pracovat nedá.

Uživatelský avatar
Pepas87
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1277
Registrován: únor 07
Bydliště: Jiřetín pod Bukovou
Pohlaví: Muž

Re: Pro engineer

Příspěvekod Pepas87 » 28 úno 2009 23:11

pokud to zvlada slozite sestavy, tak to je jeste zajimavejsi...

jinak kvuli tem rovinam, jsem proengineer zavrhl, protoze to je neco hroznyho v tom delat... mozna to je pro to, ze ja delam uz asi 6 let v Inventoru, takze zde to je uplne jiny styl kresleni... mozna bych si po par letech taky zvykl.:-P


jinak co se tyka toho LOGu, tak jsem mozna mel napsat, at ho vlozis do prislusne sekce, zde na to kontrolori zrejme nenarazi..

takze se omlouvam a zadam te o zalozeni noveho topicu v sekci HiJackThis...
Asus M4N68T; AMD Athlon X3 450 (3,2GHz);
2x (2x2048) RAM (1333MHz); ATI HD6850 1GB; 22" + 24" LG;
Vertex4 128GB + Samsung 1TB + 3TB; Samsung SH-s183l;
tiskárna Kyocera TASKalfa 250ci

broucis
nováček
Příspěvky: 13
Registrován: únor 09
Pohlaví: Muž

Re: Pro engineer

Příspěvekod broucis » 01 bře 2009 00:42

nevím co se stím stalo. Jestli nějáká chyba v tom vykreslování, nebo něco takového. Nebo problém s grafikou, ale všechno se tváří tak jak má. A když právě otevřu nějákou sestavu tak je absolutně bez chyb v barvách, normálně s ní otáčím, jenom když najedu na rovinu tak se to zasekne.

Taky bych dělal asi v nějákém jiném Cadu kdybych si mohl dobrovolně vybrat, ale potřeboval jsem to do školy, hlavně kvůli modulům co třeba v inventoru nejsou a taky kvůli zesíťování součástí a potom převedení do MSC.Marc. No budu ještě bádat, musím to něják vyřešit protože mi stojí práce :huh:

Uživatelský avatar
mike007
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Příspěvky: 5840
Registrován: srpen 07
Bydliště: Pardubice
Pohlaví: Muž

Re: Pro engineer

Příspěvekod mike007 » 01 bře 2009 14:51

broucis: Log umísti samostatně do sekce Hijackthis. Tady si ho nikdo, kdo tomu rozumí nevšimne.
Nejlepší hra je Excel!
Pravidla fóra PC-helpJak označit téma za vyřešené
»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
UPOZORNĚNÍ - můj Skype, Soukromé zprávy či email neslouží jako tech. podpora.
Dotazy pište do fóra. Od toho tu je.

Uživatelský avatar
memphisto
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 21113
Registrován: září 06
Bydliště: Zlín - České Budějovice
Pohlaví: Muž

Re: Pro engineer

Příspěvekod memphisto » 01 bře 2009 15:02

ale všimne :smile:

// njn, já a tebe úplně zapomněl ;)
//mike007


log je ok. odinstaluj Deamon Tools Toolbar
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

broucis
nováček
Příspěvky: 13
Registrován: únor 09
Pohlaví: Muž

Re: Pro engineer

Příspěvekod broucis » 01 bře 2009 15:18

Nazdar, Log jsem dal do příslušné sekce. Jinak také díky za kontrolu. Daemon jsem zrušil.

Uživatelský avatar
memphisto
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 21113
Registrován: září 06
Bydliště: Zlín - České Budějovice
Pohlaví: Muž

Re: Pro engineer

Příspěvekod memphisto » 01 bře 2009 15:29

nemusels úplně. stačilo odinstalovat jen ten Toolbar :wink:

PS: tak jaro na tebe jde s Combofixem :smile:
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji


Zpět na “Design a grafické editory”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 1 host