Lze vložit již hotovou animaci swf do projektu? Vyřešeno

Tvorba grafiky, grafické programy a vše o nich…

Moderátor: Mods_senior

Uživatelský avatar
preclik
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 276
Registrován: říjen 07
Pohlaví: Nespecifikováno

Lze vložit již hotovou animaci swf do projektu?  Vyřešeno

Příspěvekod preclik » 14 bře 2009 10:22

zdravim chtěl bych se zeptat jestli by šlo vložit již hotovou animaci swf do projektu..a popřípadě jak..myslim jako když mam stranky ve flashi a chtěl bych tam dát nějakou hotovou animaci.diky

// Přepokládáme, že se ptáš, takže slovo DOTAZ je v nadpise zbytečné.
// Navíc mate, protože vyvolává představu nějakého interního flashového příkazu/dotazu.
// Název jsem opravil; příště zkus vymyslet výstižnější nadpis sám.
// Myloš



Reklama
Uživatelský avatar
Jara
Level 2
Level 2
Příspěvky: 221
Registrován: prosinec 08
Bydliště: Frýdek-Místek
Pohlaví: Muž

Re: dotaz flash a hotová animace

Příspěvekod Jara » 16 bře 2009 21:00

Ahoj... Pokud pracuješ v Adobe Flash tak si tam můžeš přímo zvolit jak animaci prezentovat (exportovat).
Otevři flash a máš tam (nahoře) file -> publish settings (zde se ujisti ze je zaškrtnuta volba Flash a HTML
Potom klikni na file -> publish (vytvoří se ti animace swf a html soubor (stránka) ve složce kde máš uloženou animaci)
potom ještě existuje 2. možnost použít kód

Kód: Vybrat vše

<object classid="clsid:d27cdb6e-ae6d-11cf-96b8-444553540000" codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=10,0,0,0" width="550" height="400" id="Untitled-1" align="middle">
   <param name="allowScriptAccess" value="sameDomain" />
   <param name="allowFullScreen" value="false" />
   <param name="movie" value="nazevanimace.swf" /><param name="quality" value="high" /><param name="bgcolor" value="#ffffff" />   <embed src="nazevanimace.swf" quality="high" bgcolor="#ffffff" width="550" height="400" name="Untitled-1" align="middle" allowScriptAccess="sameDomain" allowFullScreen="false" type="application/x-shockwave-flash" pluginspage="http://www.adobe.com/go/getflashplayer" />

ale nejsem si jistý zda je validní XHTML 1.0 Transitional... Pak musíš jen googlit, třeba takhle:
http://www.google.cz/search?hl=cs&q=validn%C3%AD+flash&btnG=Hledat&lr=

edit: Jejda špatně jsem to přečet... ty máš už ty stránky udělané ve flashi... aha a jakou animaci (kterou tam chceš přidat) máš namysli?? moc tvojemu dotazu nerozumím :-D

// Příspěvky sloučeny
// Pokud chceš něco dodat a nikdo ještě po tobě nepřispěl, použij tlačítko >> Upravit << a svůj příspěvek doplň.
// Není potřeba tu psát několik příspěvků za sebou a tím znepřehlednit diskuzi. Díky.
//mike007
Naposledy upravil(a) Jara dne 16 bře 2009 21:04, celkem upraveno 1 x.
Nobody expects the Spanish Inquisition!

Uživatelský avatar
preclik
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 276
Registrován: říjen 07
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Lze vložit již hotovou animaci swf do projektu?

Příspěvekod preclik » 19 bře 2009 17:21

mno jedna animace už je jako hotová v swf formátu.a teďka v macromedia flash dělam taky nějakou prezentaci tak jsem se chtěl zeptat zda ta hotová animace swf jde vložit na scenu aby fungovala potom ve finalnim swf souboru

Uživatelský avatar
memphisto
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 21113
Registrován: září 06
Bydliště: Zlín - České Budějovice
Pohlaví: Muž

Re: Lze vložit již hotovou animaci swf do projektu?

Příspěvekod memphisto » 19 bře 2009 17:41

pokud máš animaci už v swf, tak na projekt (jednotlivé části) ji podle mě už nerozložíš (což potřebuješ k zakomponování do projektu). to máš jako s s programováním. Pokud ze zdrojového kódu vytvoříš výstupní exe soubor, tak ten už nepřevedeš zpět na zdrojový kód a nebo pokud v Photoshopu uložíš jako obrázek v jpeg, tak ten už taky nerozložíš na jednotlivé vrstvy a kroky.Pak to podle mě do nového projektu nezačleníš
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

Uživatelský avatar
Jara
Level 2
Level 2
Příspěvky: 221
Registrován: prosinec 08
Bydliště: Frýdek-Místek
Pohlaví: Muž

Re: Lze vložit již hotovou animaci swf do projektu?

Příspěvekod Jara » 24 bře 2009 15:44

Ano jde...
dejme tomu že pracuješ v animaci hlavni.fla (hlavni.swf), do této animace chceš vložit animaci druha.swf
vytvoříš si proměnnou (třeba) myMCL, do níž uložíš novou instanci objektu MovieClipLoader

Kód: Vybrat vše

var myMCL:MovieClipLoader = new MovieClipLoader();

dále do této proměnné uložíme animaci druha.swf do páté úrovně (vrstvy). Script bude vypadat takto:

Kód: Vybrat vše

var myMCL:MovieClipLoader = new MovieClipLoader();
myMCL.loadClip("druha.swf",5);

Toto by ti mělo fungovat v případě že máš obě animace v jedné složce...
pokud budeš chtít nahrát další animaci, měl by jsi zvolit jinou vrstvu (třeba 6)
doufám že pomohlo... :)
Moderátorům:
někdy se mi zdá, že označíte diskuzi za vyřešenou moc brzy... některé dávno vyřešené označené nejsou...
:-D
... tim vas samozrejmě nechci kritizovat... :)

// Jak si přišel na to, že toto vlákno označil za vyřešené moderátor??
// mike007
Nobody expects the Spanish Inquisition!


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Nazor na hotovou sestavu
    od Honzis » 09 srp 2019 00:15 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    4
    478
    od xbs
    09 srp 2019 08:28
  • Návrh tabulek databáze školního projektu
    od MrAnnix99 » 27 lis 2019 18:12 » v Vše ostatní (sw)
    2
    468
    od MrAnnix99
    03 pro 2019 10:40
  • FB - jak vložit inzerát?
    od nadenicek » 24 říj 2019 15:57 » v Komunikace na internetu
    3
    1567
    od Grander
    25 říj 2019 14:41
  • Z windows do iTunes vložit hudbu
    od Heretic » 17 led 2020 17:43 » v Vše ostatní (sw)
    0
    371
    od Heretic
    17 led 2020 17:43
  • Jak vložit titulky do přehrávače na mobilu.
    od DesperadoKHY » 21 lis 2019 20:55 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení
    7
    887
    od DesperadoKHY
    25 lis 2019 01:20

Zpět na “Design a grafické editory”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 0 hostů