Maxon Cinema 4 a dvoujádrový procesor

Tvorba grafiky, grafické programy a vše o nich…

Moderátor: Mods_senior

Uživatelský avatar
Zvídavý
nováček
Příspěvky: 25
Registrován: duben 09
Bydliště: Ostrava
Pohlaví: Muž

Maxon Cinema 4 a dvoujádrový procesor

Příspěvekod Zvídavý » 07 dub 2009 17:15

Může mi prosím někdo vysvětlit, proč mi padá Cinema 4 na počítači s dvoujádrovým procesorem? Na počítačích s jedním jádrem k tomu nedochází a na OS taky nezáleží.


Udělen trvalý BAN za opakovanou provokaci ostatních uživatelů fóra.

Reklama
richchie
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Příspěvky: 8561
Registrován: listopad 06
Bydliště: ano
Pohlaví: Muž

Re: Maxon Cinema 4 a dvoujádrový procesor

Příspěvekod richchie » 07 dub 2009 17:34

Jaké pc? Deska a jaký bios.Splňuje požadavky?

http://www.cinema4d.cz/produkty/maxon/cinema-4d/system.aspx

Tholus
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 3075
Registrován: prosinec 07
Pohlaví: Muž

Re: Maxon Cinema 4 a dvoujádrový procesor

Příspěvekod Tholus » 07 dub 2009 17:47

Pokud se program aktualizuje, nebo tak něco, je aktualizovaný na nejnovější verzi?

Uživatelský avatar
Zvídavý
nováček
Příspěvky: 25
Registrován: duben 09
Bydliště: Ostrava
Pohlaví: Muž

Re: Maxon Cinema 4 a dvoujádrový procesor

Příspěvekod Zvídavý » 07 dub 2009 17:52

Pozor, v tomto případě se jedná o Maxon Cinema 4, nikoliv o verzi 11. A ta "čtverka" se ani nemusí instalovat, čili požadavky má opravdu minimální (bezchybně fungovala i ve Win95).
Udělen trvalý BAN za opakovanou provokaci ostatních uživatelů fóra.

Uživatelský avatar
melior
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 977
Registrován: září 07
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: Maxon Cinema 4 a dvoujádrový procesor

Příspěvekod melior » 07 dub 2009 18:02

Operacni system mas na tom pocitaci jaky? Kdyz spadne, mela by v okne byt moznost rozkliknout "co tato zprava o chybach obsahuje", muzes sem prosim prekopirovat obsah te zpravy?
if (count(legs)==6) bug
else feature;

Dvě monarchie v nejednotné Evropě...
Dvě koloniální říše v neklidném světě 23. století...
Jaderné mocnosti s historií osmi vzájemných válek...
Federativna kraljevina Jugoslavija a Císařství České

Uživatelský avatar
Zvídavý
nováček
Příspěvky: 25
Registrován: duben 09
Bydliště: Ostrava
Pohlaví: Muž

Re: Maxon Cinema 4 a dvoujádrový procesor

Příspěvekod Zvídavý » 07 dub 2009 19:07

Psal jsem už, že na OS nezáleží, ale pro úplnost - Win2000 a WinXp. Aktualizace neexistují. Momentálně nemám Cinemu 4 na žádném z počítačů zprovozněnou, ale až dokončím nutnou práci tak sem to hlášení hodím. Upozorňuji však, že se jedná o běžné Win hlášení o nuceném ukončení programu.
Udělen trvalý BAN za opakovanou provokaci ostatních uživatelů fóra.

Uživatelský avatar
Zvídavý
nováček
Příspěvky: 25
Registrován: duben 09
Bydliště: Ostrava
Pohlaví: Muž

Re: Maxon Cinema 4 a dvoujádrový procesor

Příspěvekod Zvídavý » 07 dub 2009 20:57

Beze jména.jpg
Beze jména_1.jpg


Tady jsou ta slíbená hlášení.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Udělen trvalý BAN za opakovanou provokaci ostatních uživatelů fóra.

Uživatelský avatar
melior
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 977
Registrován: září 07
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: Maxon Cinema 4 a dvoujádrový procesor

Příspěvekod melior » 08 dub 2009 11:53

Trosicku jsem patral, a pro Maxon Cinema 4D je update, ktery by mohl resit (mimo jine) problemy na dvoujadrovych procesorech. Je ke stazeni, spolu s jazykovymi balicky, tady:
http://www.maxon.net/pages/download/c4dr10_e.html
Usuzuji tak, ze je to i update pro Vistu, ktera uz dvoujadra nativne podporuje.

Druha moznost, jestlize se aplikace (hlavne starsi) nema rada s dvoujadrovymi procesory, muzes "vnutit" vyuziti jednoho jadra:

Spustis Spravce Uloh (Ctrl+Alt+Delete) a ve spravci uloh, najdes proces pro tu aplikaci - v Tvem pripade "cinema4d.exe". Klikni na nej pravym tlacitkem a dej moznost "nastavit sprazeni" - zde muzes odskrtnout jedno z jader CPU a tim aplikace bude vyuzivat jenom jedno.

Mam pocit ze se system snazi rozlozit zatez na dve jadra a nektere z vlaken procesu Tve aplikace se proste a jednoduse "predbehne" - jinak receno, pokud vnutis vyuzivat tomu procesu pouze jedno jadro, melo by to prestat padat.

Lepsi napad bohuzel nemam.
if (count(legs)==6) bug
else feature;

Dvě monarchie v nejednotné Evropě...
Dvě koloniální říše v neklidném světě 23. století...
Jaderné mocnosti s historií osmi vzájemných válek...
Federativna kraljevina Jugoslavija a Císařství České

Uživatelský avatar
Zvídavý
nováček
Příspěvky: 25
Registrován: duben 09
Bydliště: Ostrava
Pohlaví: Muž

Re: Maxon Cinema 4 a dvoujádrový procesor

Příspěvekod Zvídavý » 08 dub 2009 13:54

Děkuji za snahu, ale musím bohužel konstatovat, že ten odkaz na update je pro Cinemu 10 - 10.1, nikoli pro verzi 4 o které jsem již psal, že pro ni aktualizace neexistuje. Rovněž "fígl" ve správci úloh je asi neproveditelný, protože se jedná o program, který se neinstaluje a tudíž (pokud uvažuji správně), se mi ve správci úloh ani neobjevil.
Udělen trvalý BAN za opakovanou provokaci ostatních uživatelů fóra.

Uživatelský avatar
melior
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 977
Registrován: září 07
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: Maxon Cinema 4 a dvoujádrový procesor

Příspěvekod melior » 08 dub 2009 14:02

Ah, omlouvam se za prehlednuti. Nicmene figl ve spravci uloh by mel fungovat... v karte procesy jsou vsechny momentalne spustene programy.

tudiz i kdyz se neinstaluje, ukaze se Ti pri spusteni... staci kdyz ho spustis a prekliknes do spravce uloh, mel bys videt proces k Cinema (pokud driv nespadne). Obavam se nicmene ze lepsi reseni nebude - jestlize Ti opravdu pada nezavisle na OS.
if (count(legs)==6) bug
else feature;

Dvě monarchie v nejednotné Evropě...
Dvě koloniální říše v neklidném světě 23. století...
Jaderné mocnosti s historií osmi vzájemných válek...
Federativna kraljevina Jugoslavija a Císařství České

Uživatelský avatar
Zvídavý
nováček
Příspěvky: 25
Registrován: duben 09
Bydliště: Ostrava
Pohlaví: Muž

Re: Maxon Cinema 4 a dvoujádrový procesor

Příspěvekod Zvídavý » 08 dub 2009 15:33

Ano, měl jsi pravdu - fígl ve správci úloh funguje, dokonce se bez pádu spočítal první snímek v jednom z mých nejnáročnějších projektů, ale to bylo vše. AVI, které mělo mít 300 snímků zůstalo "viset" jen na tom prvním, procesor jel pořád na sto procent a nic jiného se s tím už nedalo dělat. Totéž se stalo, když jsem projekt dal spočítat jako sekvenci BMP. Když jsem tedy Cinemu zavřel, podruhé se už zase otevřela se známým chybovým hlášením. Musel jsem dát restart a celou proceduru opakovat, bohužel se stejným neúspěchem.
Udělen trvalý BAN za opakovanou provokaci ostatních uživatelů fóra.

Uživatelský avatar
melior
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 977
Registrován: září 07
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: Maxon Cinema 4 a dvoujádrový procesor

Příspěvekod melior » 10 dub 2009 12:34

Tady uz bohuzel nemuzu poradit lepe nez aby jsi poridil treba novejsi verzi programu, nebo jiny software s podobnymi funkcemi. Co muzu rict tak programy ktere byly delany pro Windows 95, nebo jeste hur pro DOS, pod novymi systemy nejedou moc dobre, a s dvoujadrovymi procesory uz si nerozumi vubec. Je to dane tim jak jsou / nebo byly / naprogramovany pred temi X lety, kdy se nekomu o dvoujadrovych procesorech leda tak zdalo a kdy pojmy jako thread-safe programming byly jeste v plenkach.

13 let je strasne dlouha doba (aspon na software), a stejne tak co dneska funguje bezproblemove, nemusi za 10 let fungovat na nicem :-)
if (count(legs)==6) bug
else feature;

Dvě monarchie v nejednotné Evropě...
Dvě koloniální říše v neklidném světě 23. století...
Jaderné mocnosti s historií osmi vzájemných válek...
Federativna kraljevina Jugoslavija a Císařství České


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Procesor
    od IvanK » 29 říj 2019 18:41 » v Hry
    17
    1129
    od IvanK
    30 říj 2019 17:28
  • Procesor
    od Kaktus_06 » 03 zář 2019 14:28 » v Vše ostatní (hw)
    3
    383
    od xbs
    03 zář 2019 14:51
  • Procesor
    od Honza M. » 03 srp 2019 16:55 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    9
    683
    od Honza M.
    04 srp 2019 13:23
  • Procesor na 100%
    od Araatis » 16 bře 2020 12:28 » v Problémy s hardwarem
    5
    356
    od kecalek
    16 bře 2020 15:00
  • Procesor
    od domino1915 » 27 dub 2020 01:58 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    2
    207
    od xbs
    27 dub 2020 05:12

Zpět na “Design a grafické editory”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 0 hostů