Corel Draw oříznutí Vyřešeno

Tvorba grafiky, grafické programy a vše o nich…

Moderátor: Mods_senior

Uživatelský avatar
Cyberbiker
nováček
Příspěvky: 45
Registrován: duben 06
Bydliště: Strakonice City
Pohlaví: Muž

Corel Draw oříznutí

Příspěvekod Cyberbiker » 07 kvě 2009 12:54

Ahoj mám dotaz. Když mám nějaké logo a potřebuju ho oříznout aby v něm nebylo pozadí.Jak to udělám v corelu? A ještě jedna věc jak bych ho mohl převést na křivky?bez toho abych to obkresloval?


Čím víc se učíš, tím víc víš, čím víc víš ,tím víc zapomeneš, čím víc zapomeneš, tím jsi hloupější, tak proč se učit?

Reklama
Uživatelský avatar
pikaso.andreas
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1058
Registrován: říjen 07
Bydliště: Otrokovice
Pohlaví: Muž

Re: Corel Draw oříznutí

Příspěvekod pikaso.andreas » 07 kvě 2009 18:04

pokud je to bitmapa, což asi je, tak oříznutí jedině v nějakém programu na bitmapy ( GIMP, Photoshop, Kreslení ve WIN a pod...), Corel to sám neumí, není totiž na bitmapy. U starších verzí se spolu s Corelem instaloval i program na bitmapy, mám dojem že to byl Corel Photo Paint (součástí určitě do verze 11). Na převod bitmap do vektoru má Corel program Corel Trace, funguje celkem dobře, jen si je třeba pohrát s nastavením a výběrem metody převodu. Pokud nemáš Corel s tím programem, zkus kouknout na www.vectormagic.com, tam je online převodník do vektorů a funguje velice dobře. Více programů jsem nepoužil.
Rád se přiučím od zkušenějších... A učený z nebe nespadl :-D
Můj skromný web s fotkama

Uživatelský avatar
Cyberbiker
nováček
Příspěvky: 45
Registrován: duben 06
Bydliště: Strakonice City
Pohlaví: Muž

Re: Corel Draw oříznutí

Příspěvekod Cyberbiker » 07 kvě 2009 20:01

ano super ten on-line převodník funguje ale další dotaz. Nevadí že u toho mám stále to pozadí toho loga....?tedy černé logo a stále je to na bílém podkladu...??
Čím víc se učíš, tím víc víš, čím víc víš ,tím víc zapomeneš, čím víc zapomeneš, tím jsi hloupější, tak proč se učit?

Uživatelský avatar
pikaso.andreas
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1058
Registrován: říjen 07
Bydliště: Otrokovice
Pohlaví: Muž

Re: Corel Draw oříznutí

Příspěvekod pikaso.andreas » 08 kvě 2009 15:03

teď jsem nepochopil co myslíš tím nevadí pozadí. Pokud převádíš do vektorů nějaké textové logo i a s pozadím, bude pozadí jako další vektor....
Rád se přiučím od zkušenějších... A učený z nebe nespadl :-D
Můj skromný web s fotkama

Uživatelský avatar
Cyberbiker
nováček
Příspěvky: 45
Registrován: duben 06
Bydliště: Strakonice City
Pohlaví: Muž

Re: Corel Draw oříznutí

Příspěvekod Cyberbiker » 08 kvě 2009 17:25

popíšu to asi takhle.mám na černém pozadí bílé logo..jde o to že to bude návrh na tričko které bude černé takže musím změnit i pozadí toho dokumentu.....vše černé a ty popisy bílé. ale já když to exportuju tak mám kolem toho loga vidět to původní pozadí.
Čím víc se učíš, tím víc víš, čím víc víš ,tím víc zapomeneš, čím víc zapomeneš, tím jsi hloupější, tak proč se učit?

Uživatelský avatar
pikaso.andreas
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1058
Registrován: říjen 07
Bydliště: Otrokovice
Pohlaví: Muž

Re: Corel Draw oříznutí

Příspěvekod pikaso.andreas » 09 kvě 2009 01:51

pokud je to už ve vektoru, pozadí musí byt oddělené od bíleho loga, takže to jen umažeš.. pokud si nevíš rady, hoď mi na mail ten obrázek, nebo sem do příspěvku jako přílohu a já ti to dám do vektoru corel draw(cdr) bez pozadí.
Rád se přiučím od zkušenějších... A učený z nebe nespadl :-D
Můj skromný web s fotkama

Uživatelský avatar
Cyberbiker
nováček
Příspěvky: 45
Registrován: duben 06
Bydliště: Strakonice City
Pohlaví: Muž

Re: Corel Draw oříznutí  Vyřešeno

Příspěvekod Cyberbiker » 09 kvě 2009 18:27

díky moc za ochotu už jsem na to přišel.....stačí dát právé tlč. myší a zrušit skupinu:-).hold je stále co oběvovat a co se učit
Čím víc se učíš, tím víc víš, čím víc víš ,tím víc zapomeneš, čím víc zapomeneš, tím jsi hloupější, tak proč se učit?

Uživatelský avatar
pikaso.andreas
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1058
Registrován: říjen 07
Bydliště: Otrokovice
Pohlaví: Muž

Re: Corel Draw oříznutí

Příspěvekod pikaso.andreas » 09 kvě 2009 20:34

joo, to mě nenapadlo, to už asi dělám automaticky ;-) není za co..
Rád se přiučím od zkušenějších... A učený z nebe nespadl :-D
Můj skromný web s fotkama

stevulik
nováček
Příspěvky: 2
Registrován: březen 09
Pohlaví: Muž

Re: Corel Draw oříznutí

Příspěvekod stevulik » 27 čer 2009 08:25

Citujem:
...pokud je to bitmapa, což asi je, tak oříznutí jedině v nějakém programu na bitmapy ( GIMP, Photoshop, Kreslení ve WIN a pod...), Corel to sám neumí, není totiž na bitmapy.
Corel to taky umí. Nakresli si okolo loga na bitmape stvorec, kruh alebo ho obkresli krivkou, oznac tu krivku alebo stvorec +(shift) bitmapu a daj prienik. Povodnu bitmapu odstran, odstran ten stvorec a ostane bitmapa, ktora bola len vo vnutri toho stvorca. Alebo pouzi Powerclip. je to to iste. A netreba ti k tomu dalsich 800 programov navyse. Jednoduche nie?
A k tomu prevedeniu na krivky. Vo verzii 13 a 14 prave tlacitko na bitmapu - trasovat raster. Ale vysledok vecsinou nie je svetoborny. V starsich verziach CorelTrace.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Corel Draw - pozadí loga - transparent
    od Montes » 24 srp 2019 17:42 » v Design a grafické editory
    0
    1671
    od Montes
    24 srp 2019 17:42

Zpět na “Design a grafické editory”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 0 hostů