Nějaká Live distribuce

Problematika Linuxu a ostatních operačních systémů (mimo Win)

Moderátor: Mods_senior

xdusa
Level 1
Level 1
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Nějaká Live distribuce

Příspěvekod xdusa » 17 kvě 2009 14:38

Ahoj, sháním jakýkoliv distro který se dá spustit z CD/USB flash disku, dobrý by bylo kdyby uměl zapisovat nastavení na tu flashku abych to nemusel dělat furt kolem dokola při spuštění. Mám totiž starej notebook HP Compaq nx6110 a je tam nefunkční disk. Časem si nějakej koupím ale zatím potřebuju nějakej Linux. Zkoušel sem spoustu různých distribucí ale buď se mě vůbec nepřipojily na wifi, anebo to nefungovalo anebo to vůbec nenašlo wifi síťovku. Třeba Slax funguje, ale když ho spustím z flashky tak po chvilce hodí chybu že nic nende spustit a je to celý rozházený, ale stejně, Slax se mě na wifi doma sice připojil ale mohl sem procházet pouze místní síť, nechtělo mě to pustit na internet. Takže hledám nějakou distribucu která má ovladač na wifi kartu co je v HP nx6110 a bude to fungovat.. Dík.
Neříkej hop, ani když přeskočíš... Nejdřív se podívej, do čeho jsi skočil!

Reklama
Radix
Level 5
Level 5
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Nějaká Live distribuce

Příspěvekod Radix » 17 kvě 2009 15:10

Ubuntu jsi zkoušel? Na flash se dá instalovat. Podpora wifi karet je v Ubuntu dobrá, ale konkrétně tvou neznám.
http://forum.ubuntu.cz/index.php/topic,27118.0.html

xdusa
Level 1
Level 1
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Re: Nějaká Live distribuce

Příspěvekod xdusa » 18 kvě 2009 09:55

V Ubuntu mě to taky nende. Tam dám nastavení sítě, dám Aktivovat bezdrátové rozhraní, tak to asi minutu píše že ho to aktivuje, pak to napíše že je aktivní jako "eth1" ale v shellu když dám ifconfig tak eth1 v seznamu není. Je tam akorát eth0 a lo...
Neříkej hop, ani když přeskočíš... Nejdřív se podívej, do čeho jsi skočil!

Zpět na “LiNuX a ostatní alternativní OS”