Mam Kubuntu
No a nedavno se mi dělaly aktualizace a zeptalo se mě to jestli chcu přepsat menu.lst tak sem souhlasil že ano.
Ted když vybíram na začatku při bootu co chcu nabotoovat mam na vyběr: Ubuntu 8.04.1, kernel 2.6.24-19-generic nebo Ubuntu 8.04.1, kernel 2.6.24-21-generic
jaky je mezi něma rozdil a co to vlastně ten kernel je? jo a ani při jednom se mi nezobrazuje bootsplash jen černa obrazovka ale když počkam tak najede!
Nova verze kernelu, co to vlastně je? Vyřešeno
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Nova verze kernelu, co to vlastně je?
kernel je jádro toho OS. máš tam teď na výběr ze dvou jader toho Kubuntu
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
lepši je nejspiš novši ne ? a co kdybych chtěl jedno z nich smazat? a ten boot splash jak dam zpět?
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
to novější bude i lepší. jsou tam opraveny chyby co se vyskytovaly v předchozím jádře. s tím boot screenem neporadím. jsem nováček v Linuxu
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
To ja taky
ale jinak moc dik takže když to někdo budeš čist takže potřebuju boot splash a smazat tu starou verzi kernelu xD

- Koja
- Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Jak už řekl memphisto, kernel je jádro systému.. používej vždycky to nejnovější, protože opravuje některé chyby, i když některé i přidělává ..
To druhy klidně smazat můžeš, pomocí úpravy souboru /boot/grub/menu.lst .. ale tobě bych spíš doporučil nainstalovat si balík startupmanager, tam to můžeš upravovat lehce pomocí klikání .. a je tam tuším i možnost Omezit počet jader v zaváděcí nabídce .. když dáš 1, tak se ti bude zobrazovat jenom to poslední asi .. nezkoušel sem, upravuju si to ručně, jak potřebuju sám..
Jak se ti nezobrazuje boot splash a pak najede? On má taky nějakou časovou prodlevu, než se načte.. Myslím, že když najede, tak v tom není nic špatnýho..
To druhy klidně smazat můžeš, pomocí úpravy souboru /boot/grub/menu.lst .. ale tobě bych spíš doporučil nainstalovat si balík startupmanager, tam to můžeš upravovat lehce pomocí klikání .. a je tam tuším i možnost Omezit počet jader v zaváděcí nabídce .. když dáš 1, tak se ti bude zobrazovat jenom to poslední asi .. nezkoušel sem, upravuju si to ručně, jak potřebuju sám..
Jak se ti nezobrazuje boot splash a pak najede? On má taky nějakou časovou prodlevu, než se načte.. Myslím, že když najede, tak v tom není nic špatnýho..
Everybody lies so don't trust anyone. :)
Prave ze se mi bootspúlash nezobrazi vubec mam jenom černou obrazovku 

- Koja
- Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Ale řekl si ale když počkam tak najede! .. to se mi dělo taky, u nějaký dřívější verze jádra .. nevím, neřešil sem to, nevadilo mi to vcelku, že nevidím obrázek
.. zkus pohledat tady, určitě tam něco o tom bude :)

Everybody lies so don't trust anyone. :)
Re: Nova verze kernelu, co to vlastně je? Vyřešeno
hh špatně napsano špatně pochopenomyslim že když si počkam ikdyž je černa obrazovkana tak mi linux najede... ale ne bootsplash
- Starlett
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Nainstaluj si ten startupmanager, můžeš si přes něj nastavit víc věcí týkající se startu systému, mimojiné i zobrazování bootsplash 

Is it a bug or a feature?
pokud chceš, aby se ti zobrazovl, tak si to zapni v biosu, při startu dej Break, pak del a zapni uvítací bootovaní, ale jinak černá obrazovka je lepší a hlavně rychlejší, při startu každá vteřina dobrá
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
myslím, že za 8 měsíců už to dokázal uživatel opravit nehledě na to, že vyšlo za tu dobu spousta nových kernelů
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Klávesnice - verze s úzkým levým Shiftem?
od Grander » 09 led 2025 18:10 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 0
- 1203
-
od Grander
Zobrazit poslední příspěvek
09 led 2025 18:10
-
-
- 1
- 2602
-
od petr22