Mandriva - vypnutí zvuku při startu a vypnutí Vyřešeno

Problematika Linuxu a ostatních operačních systémů (mimo Win)

Moderátor: Mods_senior

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Pohlaví: Muž
Stav:

Mandriva - vypnutí zvuku při startu a vypnutí

Příspěvekod memphisto » 10 zář 2009 11:11

Zdravíčko,

zkouším na svém starším booku Mandrivu 2009 Spring a moc se mi líbí, ale štvou mě strašně ty zvuky při zapnutí a vypnutí. Pod jinými Linux distribucemi jsem možnost eliminování těchto zvuků našel, ale pod Mandrivou bohužel ne :? Existuje nějaký způsob, jak tyto zvuky vypnout? Hledal jsem řešení na netu a nenašel :? A pokud by ještě někdo věděl, jak zprovoznit kombinaci kláves Fn+ ovl. hlasitosti, tak bych byl moc vděčný. Po stisku vyskočí ukazatel se stavem hlasitosti, ale nereaguje na změny
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

Reklama
Radix
Level 5
Level 5
Stav:

Re: Mandriva - vypnutí zvuku při startu a vypnutí

Příspěvekod Radix » 10 zář 2009 12:03

V Ubuntu se systémový zvuk dá nastavit nebo vypnout v Systém - Volby - Zvuk.
Není v Mandrivě něco podobného? Tam je ale prostředí KDE, bude to jinak, než v Ubuntu, které má Gnome.

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 10 zář 2009 16:33

Nic takového tam právě není :? Prošel jsem to celé. Navíc jsem nechal book bez dohledu asi 30 minut a už se tu nasmolil kámošův malý bratr a pohroma je na světě :x Hrál si s CD Ubuntu a hle, Mandriva pryč, nainstalované Ubuntu a navíc pěkně blbě porozdělovaný disk :evil: mám tam 2x Ubuntu a 1x Windows (ten naštěstí nesmazal). Potřebuju nějak odstranit všechny Ubuntu, smazat Grub a nainstalovat Ubuntu jen jednou. Jak mám v Ubuntu najet na nastavení zaváděče abych mohl ty Ubuntu upravit, aby byly jen jednou? Celý disk se mi formátovat nechce, protože nechci přijít o Winy
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

Radix
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Radix » 10 zář 2009 16:50

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 10 zář 2009 17:27

Díky. Ten Správce spouštění tam není :? Tak už ho doinstalovávám :D Potřebuju ale z toho Grubu odstranit ty starší verze Ubuntu, ale ten manager to neumožňuje. Nejde někde editovat Grub a smazat ručně nepoužívané Ubuntu?

Radix
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Radix » 10 zář 2009 18:12

Jestli jsou Ubuntu špatně nainstalované, obě je smaž. Třeba pomocí LiveCD GParted, nebo podobného programu na dělení disku.
S tím Grubem pak nemá cenu se babrat.

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Re: Mandriva - vypnutí zvuku při startu a vypnutí  Vyřešeno

Příspěvekod memphisto » 10 zář 2009 18:46

Jedna byla správně a druhá špatně, protože co jsem se dozvěděl, tak ten kluk si hrál s Gparted a nějak špatně rozdělil disky a skákaly na néj samé errory, tak to vypnul a mně to pak najelo, ale bylo tam snad 7 jader k dvěma Ubuntu a XP a recovery apod.

Vyřešil jsem to nakonec podle návodu na odstranění Ubuntu a mám zase jen Windows :?

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 10 zář 2009 21:05

Tak už jsem na to přišel, kde se dá u KDE vypnout zvuk. Je to v Nastavení systému pod záložkou Oznamování :smile: Nečekaně :smile:

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “LiNuX a ostatní alternativní OS”