Ahoj,mám starý notebook,s cd mechanikou PCMCIA typ:card port CNF.
Takže notebook,nebootuje z CD mechaniky,mám ale disketu s dosem,přes kterou jsem tam dal Windows Me,ale hry tam stejně nejedou,takže mi bude stačit linux,je to Pentium II 333MHz,192MB RAM,6GB DISK.A Vás prosím abyste mi řekli jaký Linux tam bude nejlepší dát(dle mě asi Xubuntu),a jak ho tam dostat,nejlepší by bylo,když byste sehnali něco jako boot disketu přesně pro tu distribuci co vyberem a podporovalo tu PCMCIA mechaniku.Ahoj a děkuji za rady
PS:Je to jen na chvíli ve čtvrtek mi příjde,nový ale to nic nemění na tom,že potřebuji poradit a ještě nejlepší by bylo kdyby uměl i wifinu TP-LINK321G(Ubuntu 9 ji podporovalo) .
Instalace linux,na NB s PCMCIA CD Vyřešeno
- domitea
- Tvůrce článků
-
Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Instalace linux,na NB s PCMCIA CD
Pokud to má USB tak by to šlo takhle
Mockrár děkuji,USB to má ale to bych v životě neřekl,že jde bootovat z USB bez podpory BIOSU,vypadá to ale pěkně těžce,později si to přečtu.
Tak jsem si to přečetl, a je to very easy.
Zkusím to, vůbec bych nečekal, že díky tomuto jsem získal takovou super věc, protože bootovat bez podpory biosu z usb je fakt super,protože když jsem měl Slax na flashce, byl jsem odkázán jen na svůj nový PC,který to podporuje, teď budu moct bootovat i na starých PC.Dobrá práce, domitea ikdyž ten článek asi není tvůj, moc Ti děkuji za odkaz jsem, ani nevíš jak jsem rád.
PS:Zkouším a hledám kde jaké blbosti,ale todle by mě ani nenapadlo, hledat.
PS2:Když si stáhnu, třeba ISO Xubunta, tak to stačí na tu flashku hodit to ISo, nebo to tam mám rozbalit?(na Cd/Dvd vím jak an to ale na flashce, umím jen se Slaxem, který se neinstaluje)

Zkusím to, vůbec bych nečekal, že díky tomuto jsem získal takovou super věc, protože bootovat bez podpory biosu z usb je fakt super,protože když jsem měl Slax na flashce, byl jsem odkázán jen na svůj nový PC,který to podporuje, teď budu moct bootovat i na starých PC.Dobrá práce, domitea ikdyž ten článek asi není tvůj, moc Ti děkuji za odkaz jsem, ani nevíš jak jsem rád.

PS:Zkouším a hledám kde jaké blbosti,ale todle by mě ani nenapadlo, hledat.
PS2:Když si stáhnu, třeba ISO Xubunta, tak to stačí na tu flashku hodit to ISo, nebo to tam mám rozbalit?(na Cd/Dvd vím jak an to ale na flashce, umím jen se Slaxem, který se neinstaluje)
- domitea
- Tvůrce článků
-
Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Ta flashka se musí upravit, aby měla boot sektor. Vždycky jsem to udělal přes tento program 

Re: Instalace linux,na NB s PCMCIA CD Vyřešeno
Dík moc,já to udělal přes UltraIso a už to jede.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 3178
-
od faraon
Zobrazit poslední příspěvek
02 pro 2024 10:34