Ubuntu- lišty zmizely

Problematika Linuxu a ostatních operačních systémů (mimo Win)

Moderátor: Mods_senior

kyberdeamon
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Ubuntu- lišty zmizely

Příspěvekod kyberdeamon » 01 dub 2012 00:16

Zdar. Předem se omlouvám, jestli to tu už někde je, ale já to tu nenašel..

v ubuntu 11.10 sem si nastavoval všelijaký hračičky a prográmky a zabrouzdal sem do přepínání oken. tam sem chtěl nastavit, aby se mi přepínali okna pomocí tý kostky, jestli víte co myslím. Něco sem zaškrtl, něco povolit, něco zakázat, zas povolit a bylo to nějaký zmatený. Pak jsem to chtěl dát zpátky a už to zmizlo úplně...

teď se mi při startu toho profilu ukáže jen nějaká lišta nahoře, ale ne ta klasická se jménem účtu, nastavení apod., ale jako je ve widlích když jste v okně: soubor, upravit, zobrazit, přejít, záložky, nápověda a to je vše... Dostanu se do nastavení přes pravý myšítko na plochu-změnit nastavení plochy-všechna nastavení... ale jestli mi to k něčemu je, tak to nevim...

Zkoušel sem ctrl+alt+f1 a tam zadat "xftaskbar4" ale napsalo to, že nenalezeno... tak sem zkusil "sudo apt-get install --reinstall ubuntu-desktop", to proběhlo, ale beze změny... tak sem zkusil ještě "sudo apt-get install gnome-core", proběhlo a taky nic... :mad:

Nezbylo mi než si vytvořit druhý účet (z toho starého účtu se dostanu jen přes ctrl+alt+L :D ), ve kterém to jede bez problémů, akorát tu nemám nic nastavenýho... Takže bych se rád dostal k tomu starýmu

Takže Vás moc prosím napište mi co s tím... Ubuntu mám první den, teď už je vlastně po půlnoci, takže druhý den a už mě štve...

Děkuju moc

Reklama
tux
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Re: Ubuntu- lišty zmizely

Příspěvekod tux » 01 dub 2012 00:36

Nezměnil si prostředí?
Just Fucking Google It!

kyberdeamon
nováček
Stav:

Re: Ubuntu- lišty zmizely

Příspěvekod kyberdeamon » 01 dub 2012 01:26

ne. Pořád je to ubuntu... možná to vyřešim tak, že spustim gnome, ale tohle bych rád vyřešil, protože tam mám hodně rozpracováno

--- Doplnění předchozího příspěvku (01 Dub 2012 01:50) ---

+ ještě když chci přesunout stažený soubor (konkrétně plugin do chromium) ve formátu tar.gz do složky chromium, tak mi to napíše:

Rozbalení nebylo provedeno
Nemáte oprávnění potřebná pro rozbalení archivů ve složce „file:///usr/bin“

co s tím?
(zdroj: http://forum.ubuntu.cz/index.php?topic= ... t=prev#new )

--- Doplnění předchozího příspěvku (01 Dub 2012 02:25) ---

+ mám 6 audio vstupů, výstupů apod. a chtěl bych je ovládat. Funguje jen zelenej na sluchadla a růžovej na mikrák. Ostatní jsou vypnutý, či co... Docela mě to se..štve přendavat podle potřeby repráky a sluchátka..

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Ve složce stažené soubory zmizely fotky a videa- jak je zachránit?
    od Ondras66 » 03 kvě 2025 19:28 » v Windows 11, 10, 8...
    3
    4285
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    05 kvě 2025 14:38

Zpět na “LiNuX a ostatní alternativní OS”