Dobrý den,
doporučte prosím určitou linuxovou distribuci na netbook. Zkoušel jsem Kubuntu, ale to je na netbooku pomalé, momentálně používám Ubuntu a postupně si na něj zvykám, běží slušně, ale někdy je to na netbooku znát, že není nejrychleší. Slyšel jsem, že Lubuntu je nenáročné a uživatelským prostředím trochu připomíná Wokna.
Děkuji
Doporučte linuxovou distribuci*
Doporučte linuxovou distribuci*
Notebook : Intel Core i3 3110M 2.4 GHz | RAM 6GB | LENOVO G500 | AMD Radeon HD 8750M 2GB | Win 10 Pro 64-bit
Re: Doporučte linuxovou distribuci*
Lubuntu má sice nejmenší nároky, ale jeho prostředí LXDE se mi moc nelíbilo. To už záleží jen na preferencích a já bych preferoval Xubuntu.
To provozuje spolužák na netbooku a jede tam perfektně (líp, než Win 7 Starter) + já ho teď občas použiju ve VirtualBoxu a musím říct,
že XFCE je parádní a sedlo mi mnohem víc, než Unity v běžným Ubuntu. Na to jsem si prostě nemohl zvyknout a ani se mi nelíbí.
KDE (Kubuntu) je taky dobrý, ale jeho nevýhoda jsou ty vysoký nároky, to je pravda. Za mě Xubuntu.
To provozuje spolužák na netbooku a jede tam perfektně (líp, než Win 7 Starter) + já ho teď občas použiju ve VirtualBoxu a musím říct,
že XFCE je parádní a sedlo mi mnohem víc, než Unity v běžným Ubuntu. Na to jsem si prostě nemohl zvyknout a ani se mi nelíbí.
KDE (Kubuntu) je taky dobrý, ale jeho nevýhoda jsou ty vysoký nároky, to je pravda. Za mě Xubuntu.
PC: AMD Vishera FX-6300|GA-970A-DS3|8 GB RAM|ASUS STRIX GTX 950 2G|Transcend SSD370S 256 GB & ST Bar. 7200.14 1TB|Seasonic SS-500ET-T3|W10 Pro 64b÷
Děkuji. Takže je méně náročné,než Ubuntu? Aplikace jsou stejné a instalují se stejně jako v Ubuntu(Centrum softwaru)?
Notebook : Intel Core i3 3110M 2.4 GHz | RAM 6GB | LENOVO G500 | AMD Radeon HD 8750M 2GB | Win 10 Pro 64-bit
Ano, aplikace se instalují přes Centrum software pro Ubuntu a jsou stejné. Xubuntu má už po instalaci zabudovanou řadu dobrých
aplikací, jako Firefox, Thunderbird, Pidgin a ten zbytek není problém doinstalovat (VLC, LibreOffice, PlayOnLinux s WINE, ...).
aplikací, jako Firefox, Thunderbird, Pidgin a ten zbytek není problém doinstalovat (VLC, LibreOffice, PlayOnLinux s WINE, ...).
PC: AMD Vishera FX-6300|GA-970A-DS3|8 GB RAM|ASUS STRIX GTX 950 2G|Transcend SSD370S 256 GB & ST Bar. 7200.14 1TB|Seasonic SS-500ET-T3|W10 Pro 64b÷
Právě jsem četl, že Lubuntu není vlastně přímo oficiální odnož Ubuntu (není od stejných vývojřů). Stejně se asi rozhodnu pro Xubuntu. Ještě poslední dotaz, momentálně používám Ubuntu 32-bit s 4GB RAM, má smysl přecházet na Xubuntu 64-bit. Procesor by snad měl mít podporu 64-bit (viz.http://www.notebookcheck.net/AMD-C-60-N ... 806.0.html). Děkuji
Tak tady by se už vyplatilo použít tu 64-bit verzi. Sice je na paměť náročnější, nicméně bude rozdíl pořád v její prospěch.
Zpět na “LiNuX a ostatní alternativní OS”