Na WINE jde neco pustit, ale naprosta vetsina lidi po tom co 2 hodiny zkousi rozchodit jednu vec na to radsi pouzije Windows
Linux kvuli stabilite - o tom si myslim svoje, nejpozdeji do dvou hodin co zacnu konfigurovat HTPC je bud kernel panic, spadnou Xka a nejdou nahodit nebo neoprfavitelne rozhozeni zavislosti baliku, kdy jedina moznost je automaticka oprava ktera odinstaluje polovinu aplikaci....
Ubuntu a hry Vyřešeno
- domitea
- Tvůrce článků
-
Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Ubuntu a hry
Tak teď trochu jiné zahrádky, než z té despotické od Petra22 
Ve Wine jsem rozjel zatím vše, co jsem potřeboval. Plno her (tak 18 z 20), docela dost programů (čistě z hecu, patřily mezi ně stálice typu MS Office, či Visual Studio - 6 a 2010 v omezené míře) pomocí PlayOnLinux, s ním to jde "rychle". Ano někdy to je laborování na den, ale pak to má větší výkon než na Windows - týká se převážně her, které používají OpenGL.
Stabilita - No, třeba Petr22 vysílá "špatné vlny", kterých se bojí i Linux (proto kernel panic
). Já jsem se jen jednou setkal s panicem, když jsem zkoušel co dokáže root v /, takže trochu sebevražda 

Ve Wine jsem rozjel zatím vše, co jsem potřeboval. Plno her (tak 18 z 20), docela dost programů (čistě z hecu, patřily mezi ně stálice typu MS Office, či Visual Studio - 6 a 2010 v omezené míře) pomocí PlayOnLinux, s ním to jde "rychle". Ano někdy to je laborování na den, ale pak to má větší výkon než na Windows - týká se převážně her, které používají OpenGL.
Stabilita - No, třeba Petr22 vysílá "špatné vlny", kterých se bojí i Linux (proto kernel panic

Mno vidis, a ja zaze budu spravovat Ubuntu na HTPC, protoze update distribuce zase poslal cely system do kytek. Jsem zvedav, kdy si treba aktualizace krenelu vsimne takoveho detailu, ze ovladac od Nvidie je modul jadra a nebylo by ho dobre pri nahrade jadra proste vykopnout.
Linux + WINE je dobra zabava pro nekoho kdo se chce bavit, pro me cas straveny rozchazenim vetsi hodnotu nez licence Windows co stoji 2 tisice. To HTTP ma smulu v tom, ze v tom je specialni hw co ovladace pro Windows 7 uz proste nema.
Linux + WINE je dobra zabava pro nekoho kdo se chce bavit, pro me cas straveny rozchazenim vetsi hodnotu nez licence Windows co stoji 2 tisice. To HTTP ma smulu v tom, ze v tom je specialni hw co ovladace pro Windows 7 uz proste nema.
- domitea
- Tvůrce článků
-
Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
OT Rejp: Pořád je to lépe strávený čas, než konfigurovat Windows server. Přitom Linuxovej je třeba otázka úpravy jednoho texťáku 

Neni server jako server. Kolega chtel asi pred 2 roky usetrit, po cca 14 dnech pokusu rozchodit tu linuxovou parodii na Active Directory to vzdal a sel koupit licenci na Windows server. A domenovy server (data, uzivatele, tiskarny, atd.) neni otazkou jednoho textaku ani v linuxu.
Zatim nejdal ve vytvareni user friendly unixu je jednoznacne Apple - a to prave kvuli tomu, co linuxaci primo nesnasi - standardizaci. Jedno rozhrani, jedna aplikace na kazdou cinnost - a jak je to u uzivatelu uspesne. Dokonce tak uspesne, ze na Mac OS X je obrovske mnozstvi her, protoze se dodrzuje zpetna kompatibilita.
Obecne na linuxu nebude prilis her, ktere nebudou neustale patchovany - protoze by po par mesicich take mohly prestat fungovat.
Zatim nejdal ve vytvareni user friendly unixu je jednoznacne Apple - a to prave kvuli tomu, co linuxaci primo nesnasi - standardizaci. Jedno rozhrani, jedna aplikace na kazdou cinnost - a jak je to u uzivatelu uspesne. Dokonce tak uspesne, ze na Mac OS X je obrovske mnozstvi her, protoze se dodrzuje zpetna kompatibilita.
Obecne na linuxu nebude prilis her, ktere nebudou neustale patchovany - protoze by po par mesicich take mohly prestat fungovat.
- Tomasb98
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
ze na Mac OS X je obrovske mnozstvi her
Jo tady jsou vyjmenovaný

petr22 píše:... pro me cas straveny rozchazenim vetsi hodnotu nez licence Windows co stoji 2 tisice.
Jenže nebýt Linuxu (a že z téhle, prý, "studentské hračky" mají v Redmondu pořádnou hnědku), tak by sis k té ceně musel připsat nulu, takže za něj buď rád

Co se her na Linuxu týká, Steam na to má trochu jiný názor, uvidíme jak vážně to myslí a do jaké míry je to protiútok proti monopolnímu teroru pijavic z M$. Ale pokud bude hra open source, není problém jí v budoucnu znovu zkompilovat pro jakoukoliv vyšší verzi jádra...
"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
- CirMeSo
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Není tu žádný chat to si řešte přes SZ!
MY LOW_END PC 
WIN 7 Profi x86
2 GB RAM(1.75 použitelná)
320 GB HDD
ATI Mobility Radeon HD 4250.256 MB