Je Lepší smazat win nebo mít Linux i Win?

Problematika Linuxu a ostatních operačních systémů (mimo Win)

Moderátor: Mods_senior

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Je Lepší smazat win nebo mít Linux i Win?

Příspěvekod petr22 » 23 čer 2014 07:19

Prosimte, sezen si nekde nejaky dokument z Wordu nebo Excelu ktery obsahuje makra a visual basic skripty a vazby na jine dokumenmty - to proste v Libre Office neotevres, ani pod Windows. To rikam jako clovek, ktery v Libre Office pise knihy a clanky. Libre Office je perfektni aplikace pro jednoduche domaci a kancelarske pouziti, nemuze ale slouzit jako nahrada MS Office ve firemnim prostredi. Maximalne jako nahrada Wordu, ale uz ne Excelu a uz vubec ne Accessu. Nicmene na Libre Office netreba instalovat linux, staci nainstalovat verzi pro Windows a kazdy si muze overit sam ze mam pravdu. A pak se rozhodnout, jestli skutecne potrebuje jenom linux nebo Windows.

Dalsi nema cenu komentovat, protoze to ze Windows a Linux jsou delane na to aby se daly propojit sis vymyslel, Linux a Windows lze propojit uplne stejne jako jakekoliv jine desktopove operacni systemy (dva linux, dvoje Windows, Mac OS X atd.). Virus u kterho nepomuze format disku neexistuje. RAM moduly napajene baterii take neexistuji. To ze se Windows musi reinstalovat kazdeho pul roku plati jen pokud uzivatel instaluje bezmyslenkovite kde co, stejnym zpusobem ale dokaze uzivatel rozbit i libovolnou distribuci linuxu, treba v pripade Ubuntu to lze velmi snadno (automaticky nevyresitelne chyby zavislosti baliku, nestartujici graficke rozhrani, kernel panic).

Co se tyce propojeni, z Linuxu jde pristupovat na NTFS disky z Windows automaticky, do Windows je nutne doinstalovat ovladac pro EXT podporu. Jedine co nelze je provest kontrolu integrity souboroveho systemu toho druheho OS.

Pokud jde o instalaci Ubuntu, ne vse funguje automaticky hned po instalaci - pokud si spravne pamatuju, tak kdyz jsem instaloval Ubuntu nebo na nem zalozene distribuce tak nefungovalo HDMI audio pres grafickou kartu, opticky vystup onboard zvukove karty, TV karta vyzadovala dohrat firmware a nefungovala korektne detekce monitoru pres HDMI.

Reklama
faraon
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod faraon » 23 čer 2014 16:52

Ehm: https://help.libreoffice.org/Basic/Prog ... h_Basic/cs

Ukaž mi, jak dokument s makry z Libre Office otevřeš ve Wordu nebo Excelu a budou tam fungovat...
No, řekl bych že ten M$ crippleware prostě nemá na to je spustit, důvody jsou známé :lol:

Ale řekl bych že původní dotaz byl o něčem trochu jiném.
"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!

(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)

EuroKarol
nováček
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod EuroKarol » 16 črc 2014 19:58

Já mám dual boot linux a win. Řekl jsem si, že pokud si mám dát po XPčku nějaký nový operační systém, tak to bude linux. Tak se také stalo. Lubuntu se jmenuje linux, který se spřátelil s mým notebookem.
Tvořím web Europewebhosting.co a občas postavím kamarádem počítač.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Jak permanentně smazat data z USB disku?
    od Patrik92 » 16 pro 2024 18:59 » v Vše ostatní (bezp)
    16
    4790
    od Minapark Zobrazit poslední příspěvek
    17 pro 2024 20:54
  • Co je lepší pro disk?
    od Sejugate » 02 říj 2024 13:23 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    1
    1670
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    02 říj 2024 13:36
  • Q4OS či Zorin nebo jiný CZ Linux?
    od IMB » 26 lis 2024 17:17 » v LiNuX a ostatní alternativní OS
    4
    3169
    od faraon Zobrazit poslední příspěvek
    02 pro 2024 10:34
  • Problém se starší hrou po výměně GPU za lepší
    od helpmeboys » 16 dub 2025 17:06 » v Vše ostatní (sw)
    5
    1415
    od windroid2 Zobrazit poslední příspěvek
    16 dub 2025 18:21

Zpět na “LiNuX a ostatní alternativní OS”