Ubuntu 13.04 hledání ovladače GK.
-
- Level 1.5
- Pohlaví:
- Stav:
Ubuntu 13.04 hledání ovladače GK.
Dobrý den, hledám ovladače pro kartu Ati Radeon X600 pro Ubuntu/Linux 32bit, případně jak to nainstalovat, něco jsem našel, ale vůbec to nefungovalo. Děkuji předem za odpovědi. 

Re: Ubuntu 13.04 hledání ovladače GK.
ahoj, zkus stáhnout z těchto stránek: http://support.amd.com/us/gpudownload/l ... linux.aspx
a postupovat podle návodu na konci stránky zde: http://www2.ati.com/drivers/linux/linux ... tml#170103
a postupovat podle návodu na konci stránky zde: http://www2.ati.com/drivers/linux/linux ... tml#170103
Zaklad je nepouzivat takovou verzi Ubuntu, ktera neni podporovana nejnovejsim ovladacem grafiky (coz v pripade nepodporovanych starych grafickych karet rozhodne neni nejnovejsi ovladac!)
V ruznych verzich Ubuntu je to prekopane tak, ze automaticka instalace proste nefunguje a instalovat manualne nekolik hodin neco co je v kazde verzi Windows otazka dvou kliku je opruz. A pokud ovladac proste neni, tak neni.
Ten navod co tam maji je asi tak 8 let stary, ale obecne by to tak melo fungovat. Potiz je pouze v tom, ze ten ovladac nejspis neexistuje.
V ruznych verzich Ubuntu je to prekopane tak, ze automaticka instalace proste nefunguje a instalovat manualne nekolik hodin neco co je v kazde verzi Windows otazka dvou kliku je opruz. A pokud ovladac proste neni, tak neni.
Ten navod co tam maji je asi tak 8 let stary, ale obecne by to tak melo fungovat. Potiz je pouze v tom, ze ten ovladac nejspis neexistuje.
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Ubunru 12.04
PROSÍIIIM.....asi ovládače alebo čo :) mam netbook od telekomu a vôbec mi nejdu prehrávat pesničky na youtobe ani niektoré hry ..skúšala som adobe flash player a nechce mi ho spustit že nemám ovladače ..furt mi vypisuje že zadajte čim sa ma program spustit ..take niečo
Vždyť jsi to začala řešit tady:
viewtopic.php?f=39&t=114914
viewtopic.php?f=39&t=114914
Tady úspěšná a mnou ověřená instalačka pro Catalyst. (http://wiki.cchtml.com/index.php/Ubuntu ... tion_Guide)
Funguje, jen se ti bude hodit angličtina popř. translator od googlu
Funguje, jen se ti bude hodit angličtina popř. translator od googlu

Problem toho Catalyst ovladace je ten, ze mu nebude fungovat (Radeon X600). Je potreba sledovat, jestli podpora historickych karet nebyla z ovladace vypustena.
Jedina moznost je open source ATI ovladac.
Jedina moznost je open source ATI ovladac.
Open Source ATI ovladač osobně nedoporučuju. Já na svém notebooku, při využití svobodného driveru mám potíže s chlazením a to tak, že notebook se od grafické karty velice přehřívá. Netuším na jakém principu to funguje, ale s tímto se opravdu potýkám. Avšak v případě driveru od Catalystu problém není.
Pokud jde o historickou kartu, tak buď starší distribuci nebo jádro...
A nebo zvolit vhodnou distribuci pro starší (zastaralé) počítače. Tam by ta podpora ovladačů mohla být.
Pokud jde o historickou kartu, tak buď starší distribuci nebo jádro...
A nebo zvolit vhodnou distribuci pro starší (zastaralé) počítače. Tam by ta podpora ovladačů mohla být.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Program na hledání poškozených souborů JPG Příloha(y)
od Rosta_Kolmix » 09 lis 2024 11:01 » v Design a grafické editory - 2
- 4499
-
od Minapark
Zobrazit poslední příspěvek
15 lis 2024 11:04
-
-
-
Hledání v průzkumníku Windows 11 je téměř nepoužitelné
od -pavelk- » 20 říj 2024 18:46 » v Windows 11, 10, 8... - 6
- 3082
-
od -pavelk-
21 říj 2024 15:36
-
-
- 10
- 2846
-
od HelFix
20 čer 2024 22:04
-
- 14
- 3392
-
od antikpp
06 dub 2025 23:19
-
-
Windows Update automaticky přepisuje ovladače grafiky. Příloha(y)
od kellne » 19 led 2025 17:02 » v Windows 11, 10, 8... - 9
- 4642
-
od kecalek
22 led 2025 11:01
-
Zpět na “LiNuX a ostatní alternativní OS”