Instaluju Linux

Problematika Linuxu a ostatních operačních systémů (mimo Win)

Moderátor: Mods_senior

Uživatelský avatar
Charlie.v
Tvůrce článků
Level 3
Level 3
Příspěvky: 400
Registrován: únor 05
Bydliště: Praha - Kunratice
Pohlaví: Nespecifikováno

Instaluju Linux

Příspěvekod Charlie.v » 04 čer 2005 19:01

Tak jsem se konečně dostal k instalaci Linuxu. Stáhl jsem za týden (na GPRS) 2CD Slackware a teď jdu na to. držte palce


nic normálního mě nenapadlo

Reklama
Uživatelský avatar
Jake
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1112
Registrován: listopad 04
Bydliště: Fox River
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod Jake » 04 čer 2005 19:31

Drzim palce ale ja mam radsi Kubuntu ;)
Obrázek

Uživatelský avatar
Charlie.v
Tvůrce článků
Level 3
Level 3
Příspěvky: 400
Registrován: únor 05
Bydliště: Praha - Kunratice
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod Charlie.v » 04 čer 2005 20:15

Ubuntu to je nějaká verze Debianu?
nic normálního mě nenapadlo

Uživatelský avatar
Jake
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1112
Registrován: listopad 04
Bydliště: Fox River
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod Jake » 04 čer 2005 20:23

na to pozor !! ja psal Kubuntu... a to instalujes rovnou s KDE ale Ubuntu je bez KDE :)

A jinak jak rekl jeden IT je Ubuntu pritulnejsi verze Debianu :)

btw: ale na node pouzivame Debian... teda mirne poupravenej ;)
Obrázek

Uživatelský avatar
Charlie.v
Tvůrce článků
Level 3
Level 3
Příspěvky: 400
Registrován: únor 05
Bydliště: Praha - Kunratice
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod Charlie.v » 04 čer 2005 20:30

a ty se v Linuxu vyznáš? :shock:

nooo, Slackware by měl být kompromis mezi přepatlaným Mandrakem a profesionálním Debianem...
rozhodoval jsem se mezi Debianem a Slackem, nakonec vyhrál slack, protože jsem nechtěl debianí distribuční balíčky :lol: :lol: :lol:
nic normálního mě nenapadlo

Uživatelský avatar
Jake
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1112
Registrován: listopad 04
Bydliště: Fox River
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod Jake » 04 čer 2005 21:30

No abych pravdu rekl tak sem bezici linuxy videl poprve pred 2 rokama.
Ale to bylo asi 5 minutek, jinak Linux se na ke me domu podival teprve pred pul rokem a to byl poupravenej Czela.netí debian (special pro beh routeru, odlehcenej) kterej se mi libil ale pro normalni pouzivani na nic (potreboval sem se naucit instalaci) a tak sem zkusil Mandrake, SuSe, normal Debian, Kubuntu a Ubuntu... no a Kubuntu u me tak nejak zustalo...

A ted zkousim GenToo ;)
Obrázek

Uživatelský avatar
Charlie.v
Tvůrce článků
Level 3
Level 3
Příspěvky: 400
Registrován: únor 05
Bydliště: Praha - Kunratice
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod Charlie.v » 04 čer 2005 21:37

tak to už jsi toho stihl hodně za půl roku ;)

noo, tak Linux jsem úspěšně nainstaloval, ale nějak když startuju PC mi tam nenajede. mám tam i Windows, ale vždycky se mi objeví jen start Windowsu ;( nevíš, co s tím? :cry:
nic normálního mě nenapadlo

Uživatelský avatar
Jake
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1112
Registrován: listopad 04
Bydliště: Fox River
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod Jake » 04 čer 2005 22:50

Jo tak to teda nevim, ja totiz pro jistotu abych neztratil data a abych nemel problemy s nebezicim PC kvuli linuxu, tak instaluju linuxy na jeden z HDD ktery nepouzivam (treba jeden 10 gb prcek do notasu) a jak rikam, neinstaluju to pres okna takze fakt neviem
Obrázek

miras
Tvůrce článků
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2159
Registrován: červenec 04
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod miras » 04 čer 2005 23:23

No tam bude nejspíš problém v tom že si linux neuložil svůj startovací záznam na disk ze kterýho standartně bootuješ, ale na ten kam si ho nainstaloval. Takže pokuď máš windoze na masteru a tučňáka na slave, nastav bootování ze slave disku a naběhne ti tučňák. On se nejspíš někde během instalace ptal, kam si má umístit zavaděč, buď si to přehlíd nebo naučenej z woken beze čtení wodkep :wink:.

Uživatelský avatar
Charlie.v
Tvůrce článků
Level 3
Level 3
Příspěvky: 400
Registrován: únor 05
Bydliště: Praha - Kunratice
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod Charlie.v » 04 čer 2005 23:47

no, někde bude chybka :lol:
nakonec se mi to nepovedlo rozjet, tak jsem aspoň reinstalil Windowsy (protože po redistribuci místa na disku v Partition magicu nějak nenajížděly), tak píšu z 16ti barviček a monitoru 640x480 :D
Linux budu řešit zítra, ale díky za rady, zkusím ten boot sequence...
nic normálního mě nenapadlo

Uživatelský avatar
Jinx
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 116
Registrován: prosinec 04
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod Jinx » 05 čer 2005 15:34

No jestli jsi instaloval slacka, tak bych rekl ze jsi tam spatne nastavil boot managera, instaloval jsi ho do MBR nebo nekam jinam? Pred delsi dobou jsem slackware spolu s windowsama na jednom disku pouzival a normalne mi to jelo.

Uživatelský avatar
Charlie.v
Tvůrce článků
Level 3
Level 3
Příspěvky: 400
Registrován: únor 05
Bydliště: Praha - Kunratice
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod Charlie.v » 05 čer 2005 20:55

no, nějak jsem nenainstaloval lilo, takže to nemá jak nabootovat...takže bude buď reinstal nebo rescue boot :twisted:
nic normálního mě nenapadlo


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • OpenVPN & Linux - Jak nasměrovat port pomocí Linux iptables pokud ten port nepoužívá žádná služba?
    od postcd » 28 říj 2018 18:00 » v Administrace sítě
    0
    951
    od postcd
    28 říj 2018 18:00
  • Instalace Linux
    od FrankEden » 18 úno 2019 16:45 » v LiNuX a ostatní alternativní OS
    5
    431
    od FrankEden
    19 úno 2019 08:01
  • Ryzen a Linux
    od Hoff » 03 říj 2018 09:11 » v LiNuX a ostatní alternativní OS
    2
    2571
    od Hoff
    28 říj 2018 17:27
  • Linux a wake on lan
    od preclik » 27 srp 2018 13:56 » v LiNuX a ostatní alternativní OS
    4
    1776
    od preclik
    28 srp 2018 10:32
  • Linux na notebooku Umax
    od aldik » 27 pro 2018 19:50 » v LiNuX a ostatní alternativní OS
    12
    1198
    od Corve
    12 led 2019 19:31

Zpět na “LiNuX a ostatní alternativní OS”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 0 hostů