Chci se zeptat jestli je nějaká cesta jak na notebook (netbook) Umax VisionBook 13Wa (
https://www.umax.cz/umax-visionbook-13wa/) dostat a plně zprovoznit Linux (na distribuci až tak nezáleží)? Ty Windows 10 které jsou s počítačem dodávány jsou na dvě věci, procesor věčně vytížený na 100%, zabírá z 32GB úložiště dost místa... Prostě toho, co rozhodl na levné notebooky dávat Windows by měli pověsit, nebo aspon vyhodit

Dneska se mi tam podařilo spustit Chrome OS (nebo Chromium OS, od firmy Neverware), zvuk, ok bluetooh ok, klávesnice ok, ale WiFina (což je dost zásadní chyba) nejela a z toho rozhraní Chromu to asi nijak nedoinstaluju (teda pokud ovladače vůbec jsou, nenašel jsem je).
A řeči typu, že to je vhodné ten notebook tak akorát na podložení viklajícího stolu si nechte, to vím i bez vás
V době koupě letos na jaře jsem potřeboval něco rychle sehnat a hlavně na net, filmy, online tv.. holt jsem vybral špatně no, stane se. Kdyby aspon Windows existovali v osekané, Lite verzi pro slabší počítače. Prý se něco chystá.. ale to se taky můžeme načekat ještě dlouho.