Náhrada za Windows 7, Windows XP pro MS Office a internet CZ - Obdobný podobný Windows 7 OS pro 64bit. a 32bit. PC
-
- nováček
- Pohlaví:
Náhrada za Windows 7, Windows XP pro MS Office a internet CZ - Obdobný podobný Windows 7 OS pro 64bit. a 32bit. PC
Obdobný OS za Windows 7 a Windows XP pro MS Office ((MS Word 2003)) a internetový prohlížeč pro 32bit. a 64bit. (x86 - x64 PC a NTB) - doporučíte? Nyní bych mohl zůstat u 64bit. Windows 7 ULTIMATE které jsou pro mne plně dostačující, ale výrobci software mě přímo nutí k přechodu na soudobější OS, zejména pak kvůli internetovým prohlížečů na bázi Chromia, v podstatě o tom to vše je (k zabezpečení používám FW, VPN ANTIVIRUS NORTON). Jestli to tedy chápu dobře, tak provozovat MS Word (MS Office) je na Linuxových systémech je PROBLÉM a jakýkoliv jiný OS není pro mne, jako uživatele, vhodný. Ptám se tedy, pokud bych chtěl provozovat starší 32bit. a 64bit. stroje (x86 a x64 PC - NTB) jaký OS by byl, z uživatelského grafického hlediska, co možná nejvíce podobný Windows 7 či Windows XP a z hlediska širší dostupnosti software v českém jazyce? Windows 7 mě plně dostačuje, ale ... Pokud mě tady neporadí něco smysluplnějšího, tak budu muset přezbrojit na Windows 10, neboť bych měl rád na všech 64bit. a i 32bit (x86 - x64) PC a NTB stejný OS a programi. Od Linuxových distribucí mě všichni odrazují - ??? Na MS Word 2003 netrvám, ale vyšší verze MS Office mě "MRŠÍ" (formátování textu - řádkování apod.) u dokumentů vytvořených v MS Wordu 2003 (uložených jako "doc." pro "Word 6" až Word 2003) při jejich změně.
Možná by bylo pro mne řešením ještě nějaký ten měsíc zůstat na 64bit. systémech Windows 7 ULTIMATE, kdybych vyřešil aktualizace internetového prohlížeče na bázi Chromia (Chrome, Opera, Atom, apod.) pro přístup na internet (kde jsem nejvíce tlačen k výší verzi Windows), pro ostatní software je Windows 7 plně dostačující. ..

Naposledy upravil(a) IMB dne 28 črc 2024 16:16, celkem upraveno 2 x.
-
- Guru Level 15
- Pohlaví:
Re: Náhrada za Windows 7, Windows XP pro MS Office a internet CZ - Obdobný podobný Windows 7 os pro 64bit. a 32bit. PC
Vzhledem k tomu, ze jedina podporovana verze bude za chvili Windows 11 (64bit, 32bit davno neexistuje) tak je volba jasna.
Pokud jsou to starsi pocitace nez cca rok 2011 (tzn prvni i3/i5/i7) tak nechat puvodni OS, jinak jsou Windows 11 jedina mozna volba.
Podporu Chromia nevyresis jinak nez pouzitim podporovaneho OS. Windows XP jsou 23 let stare, Windows 7 jsou 15 let stare, vsichni
konkurenti ukoncuji podporu mnohem drive nez az po nekolika dekadach. Sebelespi antivir a firewall nezachrani OS, kteremu chybi
roky a roky aktualizaci.
Pokud jsou to starsi pocitace nez cca rok 2011 (tzn prvni i3/i5/i7) tak nechat puvodni OS, jinak jsou Windows 11 jedina mozna volba.
Podporu Chromia nevyresis jinak nez pouzitim podporovaneho OS. Windows XP jsou 23 let stare, Windows 7 jsou 15 let stare, vsichni
konkurenti ukoncuji podporu mnohem drive nez az po nekolika dekadach. Sebelespi antivir a firewall nezachrani OS, kteremu chybi
roky a roky aktualizaci.
-
- Level 3.5
- Pohlaví:
Re: Náhrada za Windows 7, Windows XP pro MS Office a internet CZ - Obdobný podobný Windows 7 os pro 64bit. a 32bit. PC
Používať a tvrdohlavo zotrvávať na Win XP a Win7 (akejkoľvek verzii) = možnosť zasviniť si PC. Okrem toho - na tieto OS nie je ŽIADNA podpora (ani bezpečnostná).
Takže - rozlúč sa s nimi a prejdi buď na alternatívy open source OS, alebo na vyššie verzie WIN OS (10,11).
BTW: okrem toho - staré programy na tebou spomínané OS už nemajú podporu, nezvládajú nové protokoly, nové funkcie.
Takže - rozlúč sa s nimi a prejdi buď na alternatívy open source OS, alebo na vyššie verzie WIN OS (10,11).
BTW: okrem toho - staré programy na tebou spomínané OS už nemajú podporu, nezvládajú nové protokoly, nové funkcie.
-
- Level 2.5
- Pohlaví:
Re: Náhrada za Windows 7, Windows XP pro MS Office a internet CZ - Obdobný podobný Windows 7 OS pro 64bit. a 32bit. PC
Windows 10 IoT Enterprise LTSC 2021 rozšířená podpora do 13. 1. 2032. Nebo minimálně použitelné do doby, kdy to bude podporován výrobci softwaru.
Vzhledem k tomu, že máš Windows 7 Ultimate si poradíš i tady.
Vzhledem k tomu, že máš Windows 7 Ultimate si poradíš i tady.
-
- nováček
- Pohlaví:
Re: Náhrada za Windows 7, Windows XP pro MS Office a internet CZ - Obdobný podobný Windows 7 OS pro 64bit. a 32bit. PC

-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
Čistě ze zvědavosti, opravdu používáš 20 let starý dokument, který nechceš (důvod?) hodit do nového formátu?
Máš požadavek na starý software, který na novém OS nebude podporovaný. A důvody nepodpory jsou každému asi jasné. Takže máš v podstatě jedinou možnost. Zůstat tam kde jsi a nechtít po dodavatelích SW poslední verze. A musíš počítat s tím, že se někde opravdu dostaneš do slepé uličky.
Co se týká Windows 10, na to již odpovídal Petr a souhlasím s ním.
Máš požadavek na starý software, který na novém OS nebude podporovaný. A důvody nepodpory jsou každému asi jasné. Takže máš v podstatě jedinou možnost. Zůstat tam kde jsi a nechtít po dodavatelích SW poslední verze. A musíš počítat s tím, že se někde opravdu dostaneš do slepé uličky.
Co se týká Windows 10, na to již odpovídal Petr a souhlasím s ním.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
Je to teprve puldruheho roku, co byly vydany posledni verze prohlizecu pro Win 7, 8 a 8.1. To uz ti v nich nektere stranky prestaly fungovat? Spoustu veci umi vyresit zmena user agenta.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 6
- 7319
-
od pcmaker
10 říj 2024 10:32
-