Linux na FLASHce
- mike127
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Linux na FLASHce
Ahoj, včera jsem si vypálil na CD Linux Ubuntu 9.09 JJ a moc se mi líbí. Chtěl bych si ho dát na flešku aby se mi tam uchovávaly všechny změny co tam udělám (např.: změním tapetu, vzhled, vytvořím složku, něco stáhnu, atd...) Předem děkuji za pomoc 

Až zemřu, pohřběte mě tváří dolů, aby mi celý svět mohl políbit p*del.
- mike127
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Linux na FLASHce
Díky za ten odkaz, celý jsem to pročetl. Ale chtěl bych spíš aby jsem měl flešku jako to bootovací cd co jsem si vypálil. A když bych dával tu možnost "Vyzkoušet" tak by naběhl ten "zkušební" linux, jako z toho CD, ale změny by se ukládaly, jde to? Pokud ne můžete mi doporučit nějaký linux (nebo nějaký jiný "free" OS) co by se vešel na 2GB flešku?
Zkus Slax, ten se na to hodí velmi dobře.
http://www.slax.org/
http://www.slax.org/
- mike127
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Tak jsem ten SLAX teda stáhl a udělal to podle té stránky. Jen nechápu proč mám spouštět bootinst.bat když to instalovat nechci. Jestli to chápu špatně tak se omlouvám ale tomuto moc nerozumím.
Překlad: Google Překladač
Když jsem dal flešku do PC a restartoval ho, dal jsem BOOTovací menu ale nevím jakou možnost mám zvolit.

Slax na USB je distribuován jako TAR archivu. . Stačí dekomprimovat jej do svého zařízení USB a spusťte bootinst.bat (nebo bootinst.sh), aby ji zavést.
Překlad: Google Překladač
Když jsem dal flešku do PC a restartoval ho, dal jsem BOOTovací menu ale nevím jakou možnost mám zvolit.

- karlos
- Master Level 8
- Pohlaví:
- Stav:
Slax jsem zkoušel asi před půl rokem, tak si jen matně vzpomínám, že ten instal by měl být nutný pro vytvoření boot sektoru na flashce.
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)
- mike127
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
no tak jsem tu tzv. instalaci udělal a napsalo mi to toto: your flash disk is now bootable (nebo tak něco). Tak jsem restartoval PC abych nabootoval z flešky ale jak už jsem psal nevím kterou z těch možností vybrat aby se mi bootování povedlo. Obrázek těchto možností je v mém předchozím příspěvku. Každá rada dobrá 

- karlos
- Master Level 8
- Pohlaví:
- Stav:
Napsalo ti to, že flashka je bootovací. V BIOSu vyzkoušej postupně všechny USB možnosti pro first bootable device, maximálně nenabootuje, nic víc se nestane.
- mike127
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Z těch možnosti co jsem posílal tak to nebyla ani jedna. Budu se snažit psát srozumitelně a snad mě pochopíte
Takže:
Když najedu do BIOSU mám tam volby jako CMOS setup, Advanced BIOS Setup, Pc - healt atd... Musím najet do Advanced BIOS Setup a tam mám možnosti ->Hard Disk boot priority, First boot device, second boot device, third boot device... No a já jsem dával Ty možnosti z té fotky do first boot device. Nereagovalo to ani na jednu možnost tak jsem najel do Hard Disk boot priority a tam jsem musel nastavit "USB 2.0 HDD0 na první místo. Takhle to musím přehazovat vžy když chci z flešky bootovat ale hlavně že to jede. Jo a ještě takový dotaz - nevíte někdo o nějákem emulátoru který by umožnil hrát hry (.exe) na SLAXu? Děkuju
Takže:
Když najedu do BIOSU mám tam volby jako CMOS setup, Advanced BIOS Setup, Pc - healt atd... Musím najet do Advanced BIOS Setup a tam mám možnosti ->Hard Disk boot priority, First boot device, second boot device, third boot device... No a já jsem dával Ty možnosti z té fotky do first boot device. Nereagovalo to ani na jednu možnost tak jsem najel do Hard Disk boot priority a tam jsem musel nastavit "USB 2.0 HDD0 na první místo. Takhle to musím přehazovat vžy když chci z flešky bootovat ale hlavně že to jede. Jo a ještě takový dotaz - nevíte někdo o nějákem emulátoru který by umožnil hrát hry (.exe) na SLAXu? Děkuju
- karlos
- Master Level 8
- Pohlaví:
- Stav:
Teoreticky SLAX KillBill, ale jestli funguje nevím. Mám to sice vypálené, ale nezkoušel jsem.
- Owner
- Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Návody pro Linux distra na flash discích jsou na www.pendrivelinux.com .
Fallout fan | HJT | MWAV | CCleaner | Provozuji Minecraft server Minecore.cz | Osobní blog
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12
- mike127
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Díky za Vaše odpovědi. Nevíte jak bych mohl nabootovat z flešky když to můj druhej PC neumí??? Dá se to třeba obejít nějakým programem?(to je asi blbost
)

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 3174
-
od faraon
Zobrazit poslední příspěvek
02 pro 2024 10:34