Ahoj, prosim poradíte mi jak udelat z exe souboru soubor do SUSE Linux Enterprise Desktop 11...?
Předem díky
Z exe do linux souboru Vyřešeno
Re: Z exe do linux souboru
To provedeš úplně jednoduše, vezmeš zdrojový kód toho programu, a přeložíš ho pod tím Linuxem, který používáš. Když bude správně a přenositelně napsaný, nebude to problém.
Ovšem Microsoft si z windowsových programátorů vychoval prasata která nedokážou přenositelné programy psát, takže ti asi nezbude nic jiného, než nainstalovat Wine a spustit to tam přes něj. Některé windowsové programy tak fungují dokonce lépe než ve Windows, některé hůře, a některé vůbec.
V takovém případě se mrkni jak to řešili jiní: http://www.opensuse.cz/forum/wine-1
Ovšem Microsoft si z windowsových programátorů vychoval prasata která nedokážou přenositelné programy psát, takže ti asi nezbude nic jiného, než nainstalovat Wine a spustit to tam přes něj. Některé windowsové programy tak fungují dokonce lépe než ve Windows, některé hůře, a některé vůbec.
V takovém případě se mrkni jak to řešili jiní: http://www.opensuse.cz/forum/wine-1
"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
Díky, ale kde se dá ten Wine stáhnout?
-
- Pohlaví:
Nechápu akorát jak to použít 

Naposledy upravil(a) Warilock dne 03 úno 2011 11:33, celkem upraveno 1 x.
Když bys napsal, co konkrétně na tom nechápeš, tak ti snad někdo poradí 

Stáhl sem ten wine a dál už nevím co mám delat
OpenSuse má wine ve standardních repositářích, takže tím asi myslíš, že ho máš nainstalované, ne?
Měl bys mít tedy *.exe soubory asociované na wine, tj mělo by stačit kliknutí. Když tak přes terminál
Jestli ho budeš instalovat, tak v domovské složce se ti vytvoří ./wine/ ... (něco) .../Program Files, kam se většina programů instaluje, takže spouštěč nainstalovaných programů najdeš tam.
Měl bys mít tedy *.exe soubory asociované na wine, tj mělo by stačit kliknutí. Když tak přes terminál
Kód: Vybrat vše
wine "program.exe"
Jestli ho budeš instalovat, tak v domovské složce se ti vytvoří ./wine/ ... (něco) .../Program Files, kam se většina programů instaluje, takže spouštěč nainstalovaných programů najdeš tam.
Když zadám do terminálu wine "program.exe" napíše mi to bash: wine: command not found
- Owner
- Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Nemáš správně nainstalovaný Wine.
Fallout fan | HJT | MWAV | CCleaner | Provozuji Minecraft server Minecore.cz | Osobní blog
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12
A jak to mám teda nainstalovat aby to nebylo špatně?
Řekl bych, že normálně nainstalovat. Wine je jako jakýkoli jiný program ... Tady najdeš něco o instalaci v Ubuntu. S OpenSuse nemám zkušenosti, ale musí to být hodně podobné. Co vím, místo apt-get/aptitude se používá yum (nebo něco s podobným názvem), určitě ale existuje i gui nástavba balíčkovacího systému.
Edit: Napadá mě, že jsi nenapsal, o jaký program se jedná. Pokud to není něco specifického, bývá jednodušší najít alternativu ... a u velkých "dokonalých" programů zas funkcionalita nemusí být zrovna zaručena.
Edit: Napadá mě, že jsi nenapsal, o jaký program se jedná. Pokud to není něco specifického, bývá jednodušší najít alternativu ... a u velkých "dokonalých" programů zas funkcionalita nemusí být zrovna zaručena.
Naposledy upravil(a) ini808 dne 03 úno 2011 12:33, celkem upraveno 1 x.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 3503
-
od faraon
Zobrazit poslední příspěvek
02 pro 2024 10:34
-
- 10
- 5053
-
od Riviera kid
16 čer 2025 06:56
-
- 5
- 3727
-
od L.L
05 úno 2025 17:42
-
-
Program na hledání poškozených souborů JPG Příloha(y)
od Rosta_Kolmix » 09 lis 2024 11:01 » v Design a grafické editory - 2
- 4928
-
od Minapark
15 lis 2024 11:04
-
Zpět na “LiNuX a ostatní alternativní OS”