Jak mohu v Ubuntu vytvořit na ploše zástupce? Vyřešeno

Problematika Linuxu a ostatních operačních systémů (mimo Win)

Moderátor: Mods_senior

Uživatelský avatar
Peťa
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2027
Registrován: duben 10
Pohlaví: Muž

Jak mohu v Ubuntu vytvořit na ploše zástupce?

Příspěvekod Peťa » 22 srp 2011 18:12

Omlouvám se za špatný nadpis, ale nic lepšího mě nenapadlo. Můj dotaz je jestli vytvářet v Ubuntu zástupce na na ploše tak jako ve windows (pokud to teda vůbec jde :lol: ) Zajímalo by mě jak to máte vy.
Díky.
Naposledy upravil(a) Myloš dne 22 srp 2011 19:55, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Oprava nadpisu „Jak se orientovat v Ubuntu?“, který svou minimální informační hodnotou porušoval pravidla fóra.



Reklama
Uživatelský avatar
faraon
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Příspěvky: 6830
Registrován: prosinec 10
Pohlaví: Muž

Re: Jak se orientovat v Ubuntu?

Příspěvekod faraon » 22 srp 2011 18:46

Plocha není od toho aby se na ní dělali zástupci, k tomu slouží horní lišta fungující jako panel rychlého spuštění.
Nevím jak ve dnešním Ubuntu s Unity (předpokládám že používáš nejnovější verzi), ale v mém letitém Dapperu si otevřu něco z menu Aplikace, a když pravým myšítkem kliknu na program, dostanu nabídku:

- Přidat tento spouštěč na panel
- Přidat tento spouštěč na pracovní plochu
- Celá nabídka >
GOTT is REAL, unless declared INTEGER

Uživatelský avatar
Myloš
Moderátor
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Příspěvky: 6976
Registrován: duben 06
Bydliště: Praha
Pohlaví: Muž

Re: Jak mohu v Ubuntu vytvořit na ploše zástupce?

Příspěvekod Myloš » 22 srp 2011 19:52

faraon:
Tvrzení, že plocha není od toho aby se na ní dělali zástupci, považuji za ničím nepodložený iracionální nesmysl, který je tvým osobním názorem, ale není mi známo, že by měl nějaké opodstatnění.

Peťa:
Samozřejmě že lze v KDE/Gnome a podobných grafických rozhraních vytvářet na ploše zástupce, případně si můžeš od daného souboru vytvořit symlink. Mimochodem TOHLE nebo TOHLE jsi zkoušel?
  • Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
  • Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
    • Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
    • Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
  • Mýliti se je Myloš. ;-)

Uživatelský avatar
Peťa
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2027
Registrován: duben 10
Pohlaví: Muž

Re: Jak mohu v Ubuntu vytvořit na ploše zástupce?

Příspěvekod Peťa » 22 srp 2011 21:10

Ok díky. Asi je můj dotaz hloupý, ale kde můžu stánout KDE? Hledal jsem to na kde.org , ale nějak se mi nedaří.
Díky.

Uživatelský avatar
Myloš
Moderátor
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Příspěvky: 6976
Registrován: duben 06
Bydliště: Praha
Pohlaví: Muž

Re: Jak mohu v Ubuntu vytvořit na ploše zástupce?

Příspěvekod Myloš » 22 srp 2011 21:26

Ubuntu má jako výchozí desktop Gnome. Pokud chceš Ubuntu s KDE namísto Gnome, zvol ubuntovský klon jménem Kubuntu (stejně jako Xubuntu používá XFCE a Lubuntu LXDE).
Případně je možné přes apt get do Ubuntu další desktopy doinstalovat, ale postup si už nepamatuji; vím jen, že jsem ho našel na http://forum.ubuntu.cz/

Doplňuji:
hledal jsem, a našel aspoň tohle –
http://www.howtogeek.com/howto/ubuntu/i ... on-ubuntu/
http://www.debianadmin.com/install-kde- ... buntu.html
http://forum.root.cz/index.php?topic=1654.0
  • Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
  • Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
    • Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
    • Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
  • Mýliti se je Myloš. ;-)

hanric
nováček
Příspěvky: 1
Registrován: únor 13
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Jak mohu v Ubuntu vytvořit na ploše zástupce?

Příspěvekod hanric » 22 úno 2013 15:24

Pokud chceš odpovídat způsobem "Najdi si to na googlu", tak toto forum moc nepodpoříš a nikdo se ti sem nebude vracet. Jak myslíš, že se sem většina lidí dostane?

K původní otázce: Přetáhněte ho myší z Dashe.

pavcaa
nováček
Příspěvky: 1
Registrován: červen 13
Pohlaví: Muž

Re: Jak mohu v Ubuntu vytvořit na ploše zástupce?

Příspěvekod pavcaa » 11 čer 2013 22:53

Takovy chytraky opravdu miluju. Nekdo se na neco zepta a jedinny co dostane za odpoved je, ze na plochu zastupci nepatri. To ale sakra nikoho nezajima. Kdyz nemas racionalni odpoved, tak si jdi radeji chatovat s kamaradama a nepis sem svy nazory. Tady lidi chodi pro radu a ne cist tvoje stupidni nazory. Nekdy je treba vytvorit zastupce i kdyz se to nekomu nelibi. Treba pro jednoduchy spusteni java aplikace pro uzivatele, ktery se v linuxu nevyzna. Pak nema byt jakakoliv linuxova distribude nepopularni, kdyz misto rad lidi dostavaji takovy idiotsky odpovedi!
Uff...sorry..musel jsem si fakt uz ulevit.

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 39953
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Jak mohu v Ubuntu vytvořit na ploše zástupce?

Příspěvekod petr22 » 11 čer 2013 23:04

Kdyz jsme u chytraku - proc lidi odpovidate na 2 roky stare tema?

Od srpna 2011 asi tazatel cekat nevydrzel....

Uživatelský avatar
fatalfanatic
Level 3
Level 3
Příspěvky: 627
Registrován: srpen 12
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: Jak mohu v Ubuntu vytvořit na ploše zástupce?  Vyřešeno

Příspěvekod fatalfanatic » 12 čer 2013 00:16

Určitě přešel na tužku a papír.

Ještě bych dodal, že zástupce se hodí mnohem víc než je zde popsané. Je to normální forma pracovaní na pc a dokonce pro programátory apod.. denní záležitost. Navíc je to jedna z forem zálohy :wink:

** chybu udělal, že vlákno neuzamčel.
[spoiler=Files]Moje tvorba

>> Here <<

Soubory, jsou bezpečné bez virů a ostatní havěti. Pamětní místo se nachazí na DropBox. Otázky,info případně SZ.[/spoiler]


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Mohu zapojit VGA do této sestavy ?
    od simix123456789 » 10 říj 2019 13:32 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    15
    544
    od Grander
    11 říj 2019 11:35
  • Mohu osadit MB novou ramkou??
    od Matyáš Bílek » 28 led 2019 20:25 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    6
    318
    od Zivan
    28 led 2019 21:11
  • Mohu u tohoto notebooku zlepšit ram
    od asafiman » 19 čer 2019 19:29 » v Vše ostatní (hw)
    4
    377
    od JegenaJk
    19 čer 2019 21:16
  • Jak mohu zrušit systém Windows Insider?
    od mushkan » 22 úno 2019 05:10 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    2
    559
    od petr22
    22 úno 2019 06:57
  • Mohu přidat energii pasivnímu USB hubu?
    od postcd » 21 úno 2019 21:14 » v Taktování a další úpravy PC
    6
    919
    od ITCrowd
    23 úno 2019 11:26

Zpět na “LiNuX a ostatní alternativní OS”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 1 host