nastavení připojení/nejde internet

Problémy s internetovými stránkami, internetovým prohlížečem atpod.

Moderátor: Mods_senior

pruspe
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

nastavení připojení/nejde internet

Příspěvekod pruspe » 27 úno 2014 18:05

Dobrý den,

chtěl bych Vás poprosit o radu, v oblasti PC mám základní uživatelské znalosti.

Asi před půl rokem mi přestal fungovat na notebooku internet přes kabel. Při připojení kabelu síťovka nijak nereagovala = v síťových nastavení bylo napsáno síťový kabel je odpojen, diody neblikaly. Myslel jsem si, že třeba karta odešla (ntb už byl v té době po záruce), a tak jsem si koupil externí síťovou kartu do usb.

Přes tu mi jel internet úplně v pohodě, až před pár dny jsem si ji omylem rozbil. Jentak jsem zkusil strčit kabel do původní síťové karty a ona začala blikat. Než se ale stačila připojit k síti, tak zase přestala a začala se tvářit jako "mrtvá". Začal jsem projíždět různá fora, diskuze, rady při potížích od výrobce atd. a nakonec jsem dospěl k tomu, že když v ovládacích panelech-síťová připojení kliknu pravým na připojení k místní síti, tam dám vlastnosti, poté konfigurovat, přejdu na záložku upřesnit a tam změním ve -speed a duplex- z auto negation na 100 Mbps half duplex, tak síťovka "ožije" a počítač se normálně připojí k místní síti.

Nebojte, už se dostávám k problému, jen to chci popsat co nejvíce to jde ;-)

Bydlím na koleji, kde jsme dva na pokoji, ale internet přes kabel může mít jen jeden (wifi routry jsou bohužel zakázané). Potom, co jsem rozbil svojí externí síťovku, tak abychom tu neměli spoustu kabelů. tak jsme odpojili switch a kabel si zaregistroval na svůj notebook spolubydlící. K tomu, abych si kabel mohl přihlásit zpět k sobě my stačí připojit se k místní síti tady na kolejích.

A zde je problém, i když v síťových připojeních má zobrazeno, že jsem připojen k místní síti, tak když otevřu adresu pro změnu zaregistrování notebooku pro danou zástrčku (to jde i bez připojení k internetu, stačí k místní síti - je to zmíněno v oficiálním návodu od správce sítě a i to mám už ozkoušené), tak tato stránka se my nenačte vůbec, nebo třeba až po 5 minutách a to ještě ne kompletní, takže nemohu registraci dokončit.

Zkoušel jsem diagnostikovat problém s připojením, kdy mi to 3 krát napsalo, že vše je v pořádku a jednou mi to napsala, že počítač nemže komunikovat s DNS serverem.

Dále jsem zkoušel ping na tu adresu místní sítě, kde se registruje s tím, že jsem měl ze 4 packerů 100% zprávu.

Také jsem zkoušel stáhnout a nainstalovat nejnovější ovladače přímo ze stránek výrobce, ale to také nepomohlo.

Mám Acer Aspire 5738zg a integrovaná síťová karta je Broadcome NetLink Broadcom NetLink (TM) Gigabit Ethernet

Přeem moc děkuji všem za pomoc.

Reklama
  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Nastavení PC a monitoru na hry
    od Fargotroniac » 24 dub 2025 15:57 » v Problémy s hardwarem
    9
    2845
    od Fargotroniac Zobrazit poslední příspěvek
    25 dub 2025 14:01
  • Putty na win - nastaveni pisma
    od L.L » 22 lis 2024 21:59 » v Programy ke stažení
    2
    3221
    od L.L Zobrazit poslední příspěvek
    23 lis 2024 07:50
  • Nejde mi resetovat pc do vyrobnych nastaveni
    od Ondrej30 » 27 čer 2024 18:22 » v Problémy s hardwarem
    3
    1978
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    28 čer 2024 07:16
  • Unreal Commander - nastavení panelů
    od foto1977 » 03 úno 2025 23:01 » v Vše ostatní (sw)
    1
    3989
    od Mety Zobrazit poslední příspěvek
    15 úno 2025 09:59
  • automaticke nastaveni velikosti komentare v Excelu
    od Mikik Block » 04 zář 2024 15:17 » v Kancelářské balíky
    0
    3185
    od Mikik Block Zobrazit poslední příspěvek
    04 zář 2024 15:17

Zpět na “Internet a internetové prohlížeče”