Dobrý den,
mám problém s internetem pořád mi lítá ping a tím pádem i rychlost internetu.Můj poskytovatel je UNET a mám rychlost 8mb/s, ale často při mém měření dosáhnu maximálně této hranice http://www.speedtest.net/my-result/3340836048.UNET sem již 2x kontaktoval s tím, že mi internet nefunguje jak má, byl se tu podívat jejich technik, ale ten řekl, že je v pohodě, ale že se na to technici podívají.Uběhly 2 měsíce a stále nic a tak mě napadlo zda-li není nějáký problém v PC i když to dělá problémy jak na obouch PC tak i na mobilu.
Děkuji za radu.
Nestabilní ping, rychlost internetu je velmi proměnlivá *
Nestabilní ping, rychlost internetu je velmi proměnlivá *
Naposledy upravil(a) Myloš dne 01 bře 2014 16:39, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Oprava nadpisu „Internet“, který svou nulovou informační hodnotou porušoval pravidla fóra. Nadpis má popisovat podstatu problému, ale „Internet“ nepopisuje vůbec nic. Popis problému vytvoříš nejlépe tak, že popíšeš problém.
Důvod: Oprava nadpisu „Internet“, který svou nulovou informační hodnotou porušoval pravidla fóra. Nadpis má popisovat podstatu problému, ale „Internet“ nepopisuje vůbec nic. Popis problému vytvoříš nejlépe tak, že popíšeš problém.
-
- Pohlaví:
Re: Internet
Moc si toho nenapsal. Jaké máš připojení, máš router? Jo a jednotky mb/s fakt neexistují!
-
- Pohlaví:
Re: Internet
Pokud máš router vyzkoušej přímé připojení bez routeru. Ideálně na live linuxu (aby se omezilo riziko případné havěti). Měřit, sledovat, bombardovat poskytovatele výsledky měření a požadovat vrácení poplatků. Kdo nekřičí nahlas, toho si nevšimnou.
Re: Nestabilní ping, rychlost internetu je velmi proměnlivá
Zkus tomu poskytovateli napsat to co nám... Ukazoval jsi mu ty výsledky z měření rychlosti připojení?
Ano výsledky sem mu ukazoval a řekl mi, že připojení je v pořádku což sem nepochopil.Jinak jsem připojen přímo kabelem, ale stejný problém je i na wifi zkoušel sem již téměř vše počítačema to není projel sem je všelijakýma testama.Jinak k tomu internetu mám od UNETU již 4 roky a zatím problém nebyl.Začalo to 3 měsíce zpět a tak sem si řekl měsíc počkám třeba je to počasím... po měsíci sem se rozhodl zavolat a poslali mi technika který mi řekl to co jsme již napsal výše.Jinak za poslední dobu se nic s internetem nedělo vysílač mám asi 1 km od domu.
ItCrowd myslel aby jsi vypojil kabel z WiFi routeru a zapojil ho primo do počítače. Tak se vyloučí závada routeru.
Bohužel nestabilní připojení je častá závada u bezdrátového připojení.
Každopádně musíš do nich hucet ze to nefunguje atd. At ten technik přijde a ukaž mu to...
Bohužel nestabilní připojení je častá závada u bezdrátového připojení.
Každopádně musíš do nich hucet ze to nefunguje atd. At ten technik přijde a ukaž mu to...
Však já psal, že sem připojen přímo.... myslel sem si, že po 4 letech co u nich mam internet, tak se ke mě budou chovat normálně né přehlížet mé stížnosti.
- Tomasb98
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
chovat normálně né přehlížet mé stížnosti.
Musíš se ozvat !
Máš ve smlouvě garantovanou rychlost ? (samozřejmě přibližnou...) a kolik že ?
-
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
Pokud jde o wifi, dost často se stává, že má někdo v tvém okolí zvolený stejný nebo sousední kanál (je tuším 15 volitelných kanálů pro wifi). Udám příklad, pokud má někdo v tvém okolí kanál 8 a ty máš taky 8, je pravděpodobné, že se budete navzájem rušit, nebo si "lézt do zelí" ruší se u sousední kanály, tedy kanál 7 a 9. Dnešní routery už si tohle umí ošéfovat automaticky a zvolí nejlepší možný kanál, ale i tak se mi teda moc nezamlouvá chování techniků...určitě je bombarduj telefonáty, pohroz změnou providera a uvidíš jak budou kmitat...Podívej se do smlouvy, jestli garantují tu rychlost kterou slibují...pokud negarantují, máš napůl vyhráno, pokud ne, tak máš smůlu...jiná situace by byla u DSL připojení, tam ale k takovým nesrovnalostem zpravidla nedochází. Východisko je jasné, tlač na providera!
Mám mít rychlost připojení 8192/768kbit/s tu garantovanou rychlost sem nikde ve smlouvě neviděl no díval sem se, že mají servis i v neděli tak tam zkusím zavolat no už sem z toho na nervy, nejraději bych odešel k jinému providerovi jenže bydlím v obci kde je jen místy signál na mobil a internet tu zařídili před 4 roky a UNET je jediný poskytovatel.
To neni normalni wifi, ale ten uzas co funguje na 5GHz a 10GHz pasmech a ma to dosah nekolik kilometru.
To ze ping nestoji za nic je normalni, u bezdratovych technologii to bude vzdycky. Co ale neni v poradku je ta rychlost.
Muzes skusit tu jejich krabici vytahnout z elektriky a zase ji zapnout, treba se chytne na jine frekvenci. Jestli to nepomuze, bude treba merit co to kde rusi.
To ze ping nestoji za nic je normalni, u bezdratovych technologii to bude vzdycky. Co ale neni v poradku je ta rychlost.
Muzes skusit tu jejich krabici vytahnout z elektriky a zase ji zapnout, treba se chytne na jine frekvenci. Jestli to nepomuze, bude treba merit co to kde rusi.
-
- Level 3.5
- Pohlaví:
- Stav:
Měl sem stejný problém!
Taky mám připojení 8Mbit/s, řešil jsem to tady v sekci síťové připojení, tam se na nic nepřišlo.Pak sem dostal TIP, že to mám zkusit v sekci HijackThis, tam mi borci přišli na to, že sem měl PC plné havěti, virů apod. Tyto sračky mi zasraly komp a zpomalily Net.Tam se to všechno vyřešilo a teď to šlape jak hodinky, pokud tedy na nic nepřijdeš.Tak to zkus
P.S. Tohle je jen má zkušenost s tímto problémem, tak to píšu.A doufám, že mi nikdo nebude psát, že moje příspěvky jsou na pěst a mimo.
Taky mám připojení 8Mbit/s, řešil jsem to tady v sekci síťové připojení, tam se na nic nepřišlo.Pak sem dostal TIP, že to mám zkusit v sekci HijackThis, tam mi borci přišli na to, že sem měl PC plné havěti, virů apod. Tyto sračky mi zasraly komp a zpomalily Net.Tam se to všechno vyřešilo a teď to šlape jak hodinky, pokud tedy na nic nepřijdeš.Tak to zkus
P.S. Tohle je jen má zkušenost s tímto problémem, tak to píšu.A doufám, že mi nikdo nebude psát, že moje příspěvky jsou na pěst a mimo.
AMD Ryzen 5 5600
AMD Radeon RX 5600 XT 6GB
Corsair 2x16 GB ddr4 3200 MT/s
HDD WDC WD10EZEX-08M2NA0 1TB
SSD KINGSTON SA2000M8 250 GB
Seasonic Focus Gold 550 W
MSI B450-A PRO (MS-7B86)
Microsoft Windows 10 Professional (x64)
AMD Radeon RX 5600 XT 6GB
Corsair 2x16 GB ddr4 3200 MT/s
HDD WDC WD10EZEX-08M2NA0 1TB
SSD KINGSTON SA2000M8 250 GB
Seasonic Focus Gold 550 W
MSI B450-A PRO (MS-7B86)
Microsoft Windows 10 Professional (x64)
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Nižší rychlost internetu po rekonstrukci Příloha(y)
od PlumJelinek » 25 lis 2024 19:54 » v Administrace sítě - 6
- 4748
-
od Riviera kid
Zobrazit poslední příspěvek
26 lis 2024 12:48
-
-
- 6
- 3764
-
od Kopi