DeNNI85 píše:Mam tu jeste jednu desku Asus M2R32-MVP a tmpin2 mi ukazuje 128 stupnu, to uz je trosku hardcore ne? Zkousel jsem v tom biosu najit ta cidla, ale asi to tam neni nebo nevim co hledat. Pocitam, ze pokud by hw monitor nelhal asi by se pc vypnul. Posilam screen. Dale mi deska pri startu pise stisknout esc aby bootovala a jinak odpocita sama asi 8s a vse nabehne.
Co jsi nenašel? Zapojené jsou pouze dvě čidla - v patici CPU a u severního můstku (první dva řádky). Třetí čidlo, co ti ukazuje HW Monitor, prostě ignoruj. Je to pouze nezapojený vstup pro další čidlo, super I/O chipu. Vždy tě mají zajímat pouze čidla, jejichž hodnota se zobrazuje v BIOS Setup nebo UEFI Setup.
--- Doplnění předchozího příspěvku (02 Bře 2014 10:56) ---
CatalystCZ píše:u Chipsetu je tak nějak normální že se na nich smaží vajíčka. U lepších desek mají kvalitní pasivy, u starších či lowendových tohle nijak neřeší. Zatlač na kapsu a pořiď slušný case a postarej se o airflow...když takhle topí na přelomu zimy a jara, co bude pak vyvádět v létě, kdy budou 40°C hice.
Může to všechno být samozřejmě planný poplach, protože málokdy jsou na levných deskách teplotní čidla úplně v pořádku a nedá se jim příliš věřit
Čidla jsou naopak málokdy v nepořádku a věřit se jim dá. Proto tam jsou. Jinak by je výrobce desky neosazoval a ušetřil by.
To že spousta lidí bere v potaz právě hodnoty vstupů super I/O čipu, která nejsou osazena čidly, je věc jiná.
Pokud se chipset hřeje, je něco v nepořádku (např. vysoké napájecí napětí).